woensdag 3 juli 2024

Blij.

 Het doel om te  "ontspullen" is gisteren niet volgens plan verlopen.  Eerst kwam ik langs het rommelwinkeltje waar ik al eens eerder iets gekocht heb en nu zag ik dit staan


en aangezien ik aan een bepaalde kant van de tuin weinig kleur heb dacht ik : die is voor mij. Ik twijfelde  nog een beetje of het soms een beetje kitsch is maar het is hand mate en  heel mooi gemaakt, eigenlijk zonde om buiten te laten staan maar voor in huis vind ik het te schreeuwerig en nu vrolijkt het de groene hoek op dus dan moet het maar.

Rechts zie je een zonnepaneeltje voor de tuinverlichting staan, dat staat er al een paar jaar en ik ben er nog steeds blij mee, eenmaal geïnstalleerd hebt je er geen omkijken meer naar. Springt vanzelf aan en uit en kost geen elektriciteit.

En m'n smyrna kussen is klaar, smyrna knopen is een prima karweitje tijdens het voetbal kijken, ook al mis je het moment suprême, het wordt zo vaak herhaald dat je het toch nog  kunt zien. 


En er is nog iets waar ik blij van word, ik kreeg een berichtje dat ik toch op de keramiek en boetseren cursus ben toegelaten, hoewel me gezegd was dat ie al vol zat. Lijkt me leuk, hij begint pas in september maar dat geeft niet. In een grijs verleden heb ik ooit eens een poppencursus gedaan, het hoofdje, de handjes en voetjes moest je toen van klei maken en dat vond ik erg leuk om te doen.

Dus.... zo bliijft een mens bezig.

Allemaal een hele fijne dag 🙋

Anoniem:  de thema's van m'n droom herkende ik wel maar wat die nou met mij te maken hebben? na een dag nadenken ben ik er nog niet uit. Maar misschien komt dat later nog wel dat heb ik al eens eerder gehad. En zo belangrijk is het nou ook weer niet.

dinsdag 2 juli 2024

Chocola.

 Vannacht heb ik het heel druk gehad.

Ik had Barack en Michelle Obama op het eten. Wat ik ging koken had ik al eens eerder gemaakt maar nu moest dat in zo'n grote Amerikaanse keuken en met een heel ingewikkeld kooktoestel. Door dat rare toestel met al die knoppen ging het helemaal fout en als het dan weer eens écht mis ging kwam Michelle heel geïrriteerd naar de keuken om nogmaals uit te leggen hoe dat toestel werkte waardoor ik nog zenuwachtiger werd.

Ik had ook een vriendje die me af en toe kwam helpen en dat was  Sammy Davis jr. Ik denk dat ik een jaar of 40 was en hij ook maar niemand mocht weten dat we samen wat hadden. Terwijl ik daar dus aan het klungelen was en de Obama's maar zaten te wachten kwam hij af en toe even naar de keuken en dan maakten we steeds ruzie want ik wilde dat hij onze verkering bekend maakte en hij wilde dat niet en bleef er maar omheen draaien.


Maar ik maakte me tegelijk ook zorgen over wat de kinderen zouden zeggen als ik met deze gast aan zou komen zetten. En toen het eten voor de zoveelste keer overkookte, werd ik wakker. Ik werd eigenlijk wel blij wakker want ik had me weer even jong gevoeld. 

Ik ben er van overtuigd dat dromen iets betekenen of dat je in je dromen iets aan het verwerken bent maar hier kan ik toch geen chocola van maken. Misschien komt dat nog. Iets om over na te denken. 

Allemaal een hele fijne dag.🙋


maandag 1 juli 2024

Scharrelen.

 Al met al ben ik gisteren nogal in de weer geweest met planten. 

Wat kan een mens toch dom zijn. Zoals ik al eerder schreef was ik van plan om planten die ik al eerder gekocht had nu eindelijk eens echt in de tuin te zetten  maar voordat ik dat deed liep ik eerst nog even een rondje door m'n buitengebeuren.  Nou is dat in een paar minuten klaar  want ik heb maar een kleine tuin. Bij een plant die in de winter altijd afsterft bleef ik wat langer staan want ik zag  heel voorzichtig wat bloemknopjes verschijnen en ja hoor, wat schetst mijn verbazing? dat bleek precies dezelfde plant te zijn waarvan er nu twee klaar stonden om gepoot te worden. Helemaal vergeten dat ik die al had. Dat werd wel een beetje veel van hetzelfde. Dus weer naar het tuincentrum om andere planten te halen. Als ik daar dan rondloop dan kan ik nooit beslissen want die is leuk maar die zou ook kunnen enz. 


Maar toch geslaagd en die dan ook maar meteen geplant. Toen had ik nog die andere twee over, (ik nam tenminste maar  aan dat je planten niet kunt ruilen), die moesten dan maar in een pot maar de wortels kwamen al onder de pot uit dus  dan meteen ook  maar een grotere pot met meer grond, enz. 

Zien jullie het gescharrel voor je? 

En nu maar hopen dat ze gaan doen waarvoor ze aangeschaft zijn: bloeien, ik hou van kleur in de tuin.

Allemaal een hele fijne dag. 🙋‍♀️

Lot,  wat vervelend voor jullie dat die operaties er aan gaan komen, hopelijk komt de wc nog af voor die tijd.

Francien, wel fijn dat jij lekker een ander hoekje in de tuin kunt opzoeken en hem lekker kunt laten rommelen. Als mijn man ging klussen dan moest ik altijd helpen en als het dan niet ging zoals hij dat wilde was het altijd mijn schuld. Héél gezellig, maar niet heus.