donderdag 3 oktober 2024

Mazzel.

 Gisteren een drukke dag gehad en al vroeg op pad.

Dochter en ik hadden afgesproken om naar het Stedelijk Museum te gaan om de tentoonstelling Unravel te bekijken maar de avond ervoor ontdekte ik dat m'n mobiele telefoon niet meer goed werkte, de simkaart deed het niet meer wat inhield dat ie buitenshuis geen verbinding meer had, binnenshuis was er niks aan de hand want dan pakte die de wifi. Buitenshuis dus niet bellen en appen.

We hadden bij het museum afgesproken en als je dan geen telefoon hebt dan is dat lastig want zowel zij als ik gingen met openbaar vervoer naar de stad. Als er dan iets met de trein of de bus is dan staat die ander maar te wachten. Hoe deden we dat vroeger toch??????

Dus had ik het plan opgevat om s 'morgens zo vroeg mogelijk  met de bus naar een Vodafone winkel te gaan die om 10 uur open zou gaan in de hoop dat het probleem opgelost kon worden en ik daarna door kon reizen. ik was er al om half 10 en toen bleek de winkel al open te zijn, 😃 had ik even mazzel. Na een tijdje prutsen en overleggen konden de Vodafone heren niets voor me doen, het lag aan de telefoon,  hij kon opgestuurd worden, duur 10 dagen, of ik kon naar een Vodafone servicecenter ergens in Amsterdam gaan misschien dat zij het probleem terplekke konden oplossen. Maar dat eerste vond ik te lang duren en het tweede vond ik te ingewikkeld bovendien moest ik naar die afspraak met m'n dochter. 

Toen kreeg een van de mannen het lumineuze idee om me naar een Fixer winkeltje te sturen  een klein stukje verderop, ik wist niet eens dat dat daar was, gelukkig had ik daar geen klanten voor me, had ik even mazzel en had deze man het in een half uurtje voor elkaar, had ik even mazzel. Snel weer terug naar het busstation waar de bus na een paar minuten al aan kwam rijden, had ik even mazzel en zo was ik toch nog op tijd op de plaats van bestemming. 

Dit was duidelijk niet de wet van Murphy 😃

De tentoonstelling vond ik fantastisch, ik heb m'n ogen uitgekeken maar daarover morgen meer, eerst even een selectie van de foto's maken.  

Allemaal een hele goede dag.🙋

3 opmerkingen:

  1. Hee wat leuk die berichten over Unravel. Ik probeer een vriendin, die helaas het Stedelijk haat, mee te krijgen naar die expositie. Ze heeft nog niet gereageerd. Ze vindt het Stedelijk te highbrow. Is misschien niet helemaal onwaar, maar hey, soms moet je je ook eens uit je eigen vooroordelen en vooraannames weg sleuren, hè.. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Highbrow moest ik even laten vertalen, elitair dus zo ongeveer. Maar dat ligt toch meer aan het soort tentoonstellingen dan aan het gebouw zelf, dat ik overigens erg lelijk vind. Zat er tegenover op school en we gingen er met school vaak naartoe. Na de uitbreiding ben ik er niet meer geweest dus daar kan ik niet over oordelen.
    Vandaag ga ik dagje met dochter weg, naar ons geliefde Goes, voor beiden makkelijk bereikbaar en veel restaurantjes, we gaan weer een andere proberen. En ik zoek een fijne kabeltrui, de ivoorkleurige die ik heb is nogal aan het slijten en bij de kringloop heb ik nog geen vervanging gevonden. Wat dat soort trui betreft ben ik kritisch, de meeste zijn te lang of de mouwen zitten te hoog of te laag, of ze zijn te duur 180 euro vind ik echt te gek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En hoe we dat vroeger deden zonder telefoon? Ik denk dat we toen allemaal minder over nadachten, wat als . . . . . en we wisten niet beter, en toen kwam het eigenlijk ook allemaal wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen