Lieve mensen vandaag heb ik helemaal geen inspiratie om iets te eten te bedenken. Ik ben er van de week wél achter gekomen dat ik een kant en klaar gekocht iets, helemaal niet lekker vind.
B.v. : hier in de buurt is een soort kippenwinkel gekomen waar ze kant en klaar gemaakte kip verkopen, KIPPIE, iemand vertelde me dat de kip loempias overheerlijk zijn. Ze waren in de aanbieding dus hup meteen maar drie gekocht want altijd makkelijk om in de vriezer te hebben, ik vond ze helemaal niet lekker; weinig smaak en droge stukjes kip.😝
Volgende voorbeeld: als ik bij de HOVO vandaan kom loop ik altijd langs een winkelstraat in Buitenveldert in Amsterdan Zuid. Ik vind dat altijd een wat chiquere buurt. Er zijn daar allemaal een soort van luxe kiosken met een notenwinkel, een groenteman, een kaaswinkel enz. en ook een viswinkel. Vorige week heb ik daar vis tagliatelle gekocht, ik dacht dit is een dure buurt dus die mensen zullen wel hoge eisen stellen, ik kan het wel proberen en alweer vond ik het niet lekker, hetzelfde als hier boven, er zaten 2 garnalen in 😏 🤨 en verder nog wat flintertjes zalm en dat was het.
Dat was dus allemaal geen succes, ik zal zelf weer aan de slag moeten. Maar wat??? Dat is de grote vraag.
Allemaal een hele goede dag 🙋♀️
Hihi, ja dat vind ik ook altijd van gekochte maaltijden, zoals quiches of soepen bij de supermarkt.
BeantwoordenVerwijderenHet enige dat ik wel heel lekker vind, zijn loempia's bij de afhaalchinees bij mij in de buurt, maar die zijn niet echt gezond, want veel te vet en te weinig groenten.
Je kunt ook gewoon een boterham met gebakken ei nemen, met wat tomatensla.
De eerste tijd dat ik alleen woonde, 5 jaar na scheiding en dochter die uit huis was heb ik ook het een en ander k-en-k uitgeprobeerd, dat is al ruim 25 jaar geleden en toen was er nog niet zoveel maar ook niet lekker.
BeantwoordenVerwijderenDe kippenpoten van Kippie vind ik wel lekker maar veel te zout en gekruid eigenlijk. Nam er ook eens de mihoen mee maar die was ook niet lekker, veel te zoete rode saus.
Ik heb deze week voor het gemak en omdat ze in de aanbieding waren 2 bakken met AH glutenvrije vegan ravioli gekocht. Van elke smaak één. Die hoeven alleen maar even kort gekookt te worden en klaar ben je. Je kan het nog aanvullen met wat rucola bv of uitgebakken (vegan) spekjes erbij en een sliertje goede olijfolie. Met vriendelijke groet, Rianne
BeantwoordenVerwijderenWas het lekker? Ella.
VerwijderenEen traybake vind ik lekker en vooral makkelijk, wel moet je de groenten snijden heb je daar geen zin in dan kant en klaar kopen bij de super. Zet de oven aan , snij de groenten, ui, knoflook, paprika, broccoli of bloemkool, courgette ,tomaten wat kool erdoorheen of gewoon groenten die nog in je la liggen, sprenkel met olijfolie en kruiden die je lekker vind, bak de tray een tijdje in de oven en huppa een lekker maaltje, voor erbij patat, bijvoorbeeld van frites-zuid, is wat duurder dan diepvriespatat maar 10 keer lekkerder. groet Inez.
VerwijderenEen pastasaus? Misschien deze tip van de Jumbo.
BeantwoordenVerwijderenHier de ingrediënten: h/h gehakt, 2! gram (verse) rozemarijn meebakken, ui, courgette, groenepaprika, champignons, pot tomatensaus.
Ja vooral de arrabbiata vind ik lekker met paprika en chili in de vulling. De chili is niet overdreven, maar je proeft hem wel net voldoende :) (overigens eet ik zelf gewoon zo'n bakje gelijk in één keer in mijn eentje op, de helft lijkt mij weinig voor een fatsoenlijke maaltijd) Met vriendelijke groet, Rianne
BeantwoordenVerwijderenlasagna van de aldi,lekker hoor
BeantwoordenVerwijderenIk prefereer toch echt de lasagne van de Plus.
VerwijderenAnder pasta recept: tagliatelle à la kruidenkaas .
Kip klein snijden, aanbraden, gesnipperde uien naar smaak toevoegen. Intussen champignons schoonmaken en snijden. Toevoegen samen met kruidenkaas, bijvoorbeeld Boursin. Tagliatelle koken terwijl de saus stooft op een laag pitje. Toevoegen en smakelijk eten.
Wat dacht je van tagliatelle met zalm en garnalen? Maar dan zelf gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenEen uitje, teentje knoflook en een flinke handvol kleine tomaatjes halfdoor. Zout, peper, evt paprikpoeder en een scheut kookroom?? Zoiets?
Mijn naam is niet anoniem maar Ien van Pelt
BeantwoordenVerwijderenHier een groenteboer die wel lekkere kant en klaar maaltijden en salades heeft. En een slager die heerlijke kant en klare kippendijen heeft. Maar uit de supermarkt alleen af en toe een pizza en heel soms een lasagne , die niet echt lekker maar ook niet vies is en wel heel handig als zelf koken niet lukt.
BeantwoordenVerwijderenWat ik kook als ik geen inspiratie heb. Snijd een flinke hoeveelheid groente . Meestal heb ik wel prei, tomaten, champignons. Als ik het heb ook wat knoflook. Oregano, peper en zout. Dit smoren of roerbakken in wat olie. Ondertussen kook ik volkoren penne.Dit hussel ik door elkaar en met wat parmezaanse of andere kaas erop.
BeantwoordenVerwijderenSmaakt prima.
Ik heb never nooit zin in koken. 's Morgens bedenk ik zuchtend wat we 'avonds zullen eten. En om half zes begin ik en om 6 uur zitten we aan tafel. En dan denk ik zo, alweer gedaan en .......morgen zien we wel!!!!
BeantwoordenVerwijderenOnze keurslager heeft wel lekkere afhaalgerechten. En ik maak grote hoeveelheden van bijvoorbeeld pastasaus of roti. Ik vries dan in en kan het pakken als ik geen zin of fit heb om te kopen. Trouwens een Turkse pizza is ook lekker om af te halen en helemaal niet duur
BeantwoordenVerwijderenNou inspiratie genoeg voorlopig. Wij eten nooit pasta, teveel loze koolhydraten en van bolognese sauzen houden we eigenlijk ook niet zo erg. Alleen pasta carbonara vind ik wel eens lekker.
BeantwoordenVerwijderenNoodles eten we wel eens bij een indonesisch stoofvleesgerecht maar dan weinig met veel groente erbij.