Het is denk ik wel 12/13 jaar geleden dat ik erwtensoep heb gemaakt. Voor die tijd deed ik het ieder jaar wel een keer maar op een gegeven moment nam dochter 2 die taak van me over en gingen we bij haar snert eten. Manlief en ik waren niet echte liefhebbers dus prima zo.
Maar vorige week was de groenteman hier op het winkelcentrum snert aan het uitdelen en toen kreeg ik toch wel erge trek en moest het er maar weer eens van komen.
Afgelopen zaterdag was het zover en in m'n overmoed stelde ik voor om een pannetje mee te nemen als we op zondag met dochter 2 plus schoonzoon koffie zouden gaan drinken bij dochter 1.
Zo gezegd, zo gedaan. Spullen in huis gehaald en de soep een dag van te voren gemaakt want dan zou die de volgende dag ingedikt zijn ( is ingedikt een woord? nou weet ik niet maar het dekt wel de lading en jullie begrijpen wat ik bedoel).
Op zondagochtend de pan uit de koelkast gehaald en toen zag ik het al meteen: te dun 😱 Voor alle zekerheid nog een klein beetje warm gemaakt maar nee écht te dun.
Ik begreep er niks van, hoe kan dat nou? ik had alles net zo gedaan zoals ik het een decennia eerder altijd gedaan heb. Jeetje mina, hier kon ik echt niet mee aankomen en het was te laat om nog even een ander soepje in elkaar te flansen.
Hoe moest ik dat oplossen? Het enige wat ik kon bedenken was: aardappelen en doorheen en stuk laten koken en een extra handje spliterwten erbij, maar het was al te laat om dat thuis nog te doen en dus heb ik dat bij m'n dochter gedaan.
Oké, na de noodgreep was hij iets dikker geworden maar nog steeds te dun om snert te heten. Maar hij smaakte wel en wisten jullie dat dunne erwtensoep gewoon erwtensoep heet en pas als ie dik is mag je het snert noemen. Zegt men..........
Na heel lang nadenken kwam ik er achter, 10 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken gekregen en ook een nieuwe pannenset en nu denk ik dat de nieuwe soeppan groter is dan de oude en als je die nieuwe dan met water vult tot de hoogte waarop je dat altijd gewent was en dan dezelfde hoeveelheid ingrediënten als vroeger er in doet dan gaat dat niet goed natuurlijk.🙈
Tegenover de kinderen heb ik meteen open kaart gespeeld want daar was niet onderuit te komen en met z'n allen konden we er ook wel weer om lachen. Een kopje erwtensoep, roggebrood met spek en het werd toch nog gezellig.
Allemaal een hele goede dag 🙋♀️ en o ja 1, ik krijg het de komende tijd druk, zoveel reacties op m'n Wordfeud oproepje, leuk hoor. En o, ja 2, Gre is weer terug er was een drama in haar familie.
Conny's quilts: Woordle speel ik ook wel eens, vind ik soms best wel moeilijk.
Gelukkig dat Gre weer terug is. Nu heb je dan wel veel spelers.
BeantwoordenVerwijderenWe hebben jaren een grote pan erwtensoep gemaakt en in porties ingevroren, maar kregen er beiden steeds mee last van in de spijsvertering. Nu houden we het bij tomaten en kippensoep dat gaat goed. Ik maak basis porties, dus tomaten ontvellen, koken en pureren en in vriezen. Soepballetjes van een kilo gehakt ook gebakken en ingevroren en kippensoep trekken en in porties bouillon met uitgepluisde kip ook. Zo heb ik alles zo uit de vriezer te pakken en samen te voegen, soepgroente en vermicelli erbij en klaar, we eten paar x per week soep als lunch