zondag 20 juni 2021

Passie.


 Dit is klaar en nu ben ik naarstig op zoek naar de volgende passie.

Na zo'n honderd jaar niet te hebben geborduurd ben ik er weer helemaal verslingerd aan geraakt. Vroeger als jong meisje deed ik het heel veel maar op de één of andere manier kwam het er niet meer van.

Nu zit ik te popelen om aan een volgend werkstuk te beginnen en dat mag best weer groot zijn maar ja..........wat???

Na dit is eigenlijk alles een beetje saai of simpel of niet leuk om aan de muur te hangen. 

Ik heb al honderden suggesties op internet voorbij zien komen maar van geeneen gaat mijn hart sneller kloppen.

Als tussendoortje ben ik nu een moorkop aan het borduren maar ja, wat moet je nou met een moorkop aan de muur? 🤣

Ik ben dus erg zoekende en daar gaat veel tijd in zitten, nou ja, het houd je van de straat zullen we dan maar zeggen.


5 opmerkingen:

  1. in een grijs verleden borduurde ik gobelins, maar dat is in principe hetzelfde maar dan met wol ipv borduurzijde. Heb er een stuk of 4 en die hangen her en der in huis. Vindt ze nog steeds geweldig. De patronen waren van de Burda. Heb ook nog geborduurde schellekoorden liggen. Leuk om af en toe weer naar te kijken en de tijd van toen weer te beleven. Ik hoop dat je weer iets vindt wat je de moeite waard vindt (volgende keer stamppot boerenkool met worst borduren??)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik borduur ook graag, hou vooral erg van merk/letterlappen. Maar ik heb er drie, ingelijst en wel. Meer wil ik niet, dus ik weet ook niet wat nu te borduren. Maak eerst nog werk van een vriendin af, maar ik vind het niet mooi en heb er geen plezier in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O wat heerlijk dat je zo verslingerd bent geraakt. Ik zou zo mee gaan zoeken maar dat is natuurlijk zinloos. Ik kan me voorstellen dat na dat kunstwerk alles een beetje in het niet valt. Succes met zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vroeger veel gedaan mijn mijn artrosehandjes vinden naalden en spelden vasthouden niet fijn

    Ik ben in 1985 begonnen met een groot schilderij van Sail Amsterdam een groot Talship en een boegbeeldvrouw. Kreeg het niet af toen nog door andere redenen en uiteindelijk heeft een vriendin van mijn moeder het voor me afgemaakt, ze vond het heel fijn te doen want het was ook haar passie en de hele familie wilde niks meer van haar hebben, huizen etc al te vol.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Borduur anders eens een tafelkleed, of een vierkant van 40 x 40, met een kussenrug is het zo een kussentje, of een breed lint op een handdoek. Ik noem maar wat.

    BeantwoordenVerwijderen