vrijdag 21 juni 2024

Achterstand.

 Een tijd geleden hadden m'n dochters en ik een tijdschriften tic, apart van elkaar kochten we tijdschriften, en soms namen we een tijdelijk abonnement op een blad dat ons wel interessant leek. Vervolgens circuleerden die bladen door de familie en daarna gingen ze nog naar buren of vriendinnen, 

Laatst viel het me op dat dat bijna helemaal niet meer gebeurde, wat ik raar vond en ik vroeg me af hoe dat kwam. 

Nou het antwoord is heel simpel: als je je vroeger even zat te vervelen of tijdens de reclame op de televisie pakte je even een tijdschrift en nu pak je een schermpje. Toen ik me dat realiseerde ben ik weer bladen gaan verzamelen want ik denk dat door een blad bladeren ontspannender is dan naar zo'n scherm.

Maar ......ik merk dat ik toch steeds weer m'n telefoon of m'n tablet pak met als gevolg dat ik nu een achterstand met lezen heb. 


Ze zouden mij eigenlijk, net zoals ouders van jonge kinderen dat doen, een schermtijd moeten geven.🤣

Allemaal een hele fijne dag 🙋‍♀️

donderdag 20 juni 2024

P.H.P.D.

 Gisteren nieuwe inlegzooltjes opgehaald want ik heb nog steeds pijntje hier, pijntje daar in m'n benen. Nu bij een adres hier in de buurt die daar echt gespecialiseerd in is. 

Toch bijzonder om te zien dat deze er weer heel anders uit zien dan de oude zolen. Nu wordt m'n hele middenvoet ondersteunt en bij de vorige alleen de holling. Dat is weer even wennen maar dat gaat wel lukken. Nou maar hopen dat het ook helpt. 

Vandaag even koffie drinken bij oudste dochter die is vandaag jarig, dat hebben we al gevierd maar even koffie drinken kan natuurlijk altijd.

Allemaal een fijne dag.🙋‍♀️

woensdag 19 juni 2024

Tip voor winkeldiefstal.

 Gisteren las ik een artikel in de krant over de agressie tegen supermarktmedewerkers. Ze gaan geen naambordjes meer dragen zodat ze niet meer traceerbaar zijn. 

Het "grappige" in dat artikel vond ik dat een hoofdcaissière zegt dat zij denkt dat de agressie  is toegenomen met de komst van de zelfscankassa. Dat zij nu politieagent moet spelen en dat een gezellig praatje helemaal wegvalt. Tegelijkertijd zegt een directeur Albert Heijn winkels en logistiek: 'onze klanten waarderen de zelfscankassa erg en de waardering neemt alleen maar toe en verband tussen agressie en de zelfscan nemen wij ook niet waar.' Logisch dat er vaker gebruik van wordt gemaakt want heel vaak staat er een rij bij de gewone kassa. 

Tja........de waarheid zal wel in het midden liggen, of wordt er niet naar het personeel geluisterd?

Als het even kan dan betaal ik bij de gewone kassa, maar laatst had ik maar vier artikeltjes en bij de kassa stond een rij en dus besloot ik om toch maar even zelf te scannen en ja hoor, ik werd gecontroleerd. Ik dacht dat kan een leuke discussie  worden want vlak daarvoor had ik wat dingetjes bij het Kruidvat gekocht waarvan ik niet zeker wist of A.H. ze niet óók verkocht en ik had er geen bonnetje van. 

Maar het duurde even voordat er een medewerker aan kwam en ik had de tijd om de artikelen die ik bij A.H, gekocht had weer uit m'n tas te halen en weer op het plankje te leggen, de boodschappentas met Kruitvat spullen hing ik vervolgens weer over m'n schouder. De medewerker scande de vier artikelen die op het plankje lagen:  'ja hoor mevr. alles in orde'. En toen dacht ik  even: o, dus zo doe je dat, had ik nou ook nog maar wat  A.H. spullen in m'n tas gestopt. (  een aardigheidje  meneer Sonnenberg, weten jullie nog? 🤣 Wim Sonneveld? Voor wie het niet weet ik zal een filmpje plaatsen. )  Kijk schooljongens zullen daar waarschijnlijk niet mee wegkomen maar zielige oude vrouwtjes zijn wel te vertrouwen.😂

 Bovendien vind ik dat je als zelfscanner korting zou moeten krijgen want uiteindelijk sta je het werk van een caissière te doen.

Maar goed dit even terzijde.

Ik las nog iets in dat artikel wat ik wel vier keer gelezen heb, een medewerker zei tegen de krant:' waarom moeten ze m'n naam weten? Je komt soms best wel enge figuren tegen. Onlangs was er een oudere man die tegen m'n collega zei dat ze een stralende lach had, ik was blij dat ze toen geen naamkaartje droeg, zo was ze niet traceerbaar'. 

Huh? Mag dat ook al niet meer? Wat is daar eng aan? Wat kan hij gaan doen als hij weet dat ze Marietje heet?  Schieten we nu niet een beetje door? 

Nou ja, afijn, de zelfscankassa's zullen wel blijven en agressie ook.

Allemaal een fijne dag 🙋

Wim Sonneveld - De gulle lach 1973

dinsdag 18 juni 2024

Boek.


 Het volgende boek wat ik gelezen heb is: Het goedgeleefde leven door Gladys Mcgarey.

Zij is een 103 jarige arts in Amerika en is een pionier op het gebied van holistische geneeskunde. In dit boek deelt ze haar zes geheimen voor een lang, vol en gezond leven. Ze verteld ook over haar duizenden patiënten, haar ervaringen als moeder van zes kinderen en leert ze ons hoe we op elke leeftijd geluk en levenskracht kunnen vinden. Er staan ook allemaal oefeningen in om dat doel te bereiken.

Holistische geneeskunde gaat uit van een onlosmakelijke relatie tussen lichaam en geest en de balans daartussen. Een gezonde geest zorgt ervoor dat je de juiste keuzes maakt voor het onderhouden van de gezondheid van lichaam, geest en ziel.

Heel erg interessant allemaal. Toen ik dit boek kocht,  dacht ik echt dat ik er nog iets van kon leren maar het bleek vooral

herkenning te zijn. Ze heeft het b.v. over dat er juice in je leven moet zijn, dus dat je levenslust moet hebben en waar je die uit kunt halen, de rol van dromen en dat er soms blokkades zijn waardoor je denk dat je ziek bent maar dan zitten die blokkades in de weg..

 Ik begon dus met frisse moed maar kwam er niet door heen,  sommige stukken waren leuk om te lezen  vooral wanneer ze vertelt over hoe zij haar patiënten behandelde. Je zou iedereen zo'n dokter wensen.

Toen ik later  met iemand  sprak die het boek ook gelezen had  zei ze dat ze het helemaal geweldig vond en het achter elkaar uitgelezen had. Ik ben toen nog een keer opnieuw begonnen omdat ik dacht dat het aan mij lag maar ik ben weer halverwege gestopt en heb het dan ook niet uitgelezen. Zo zie je hoe smaken kunnen verschillen.

Het krijgt van mij 1 ster  maar die kennis zou zeker 5 sterren geven.

Lot en Francien; nog even over het zelfstandig zijn en met de tijd meegaan, laatst moest ik geld overmaken naar m'n kleindochter, ik zei heel stoer: 'stuur me maar een tikkie' Ik dacht als ik het niet snap kan ik altijd even bellen maar het bleek heel simpel te zijn, weer wat geleerd.😀

Allemaal een hele fijne dag 🙋

maandag 17 juni 2024

Zegeningen.

 Eigenlijk heb ik mazzel gehad, achteraf gezien, vooral achteraf gezien, en daar kwam ik van de week achter, dat zit zo: 

Vanaf de eerste dag dat we getrouwd waren liet mijn man heel veel aan mij over ondanks dat ik pas negentien was en hij zesentwintig. Ik deed de administratie, organiseren en regelen van dingen, contact met eventuele instanties, de scholen van de kinderen, vakanties  enz. Nou was dat in het begin misschien ook wel logisch want ik was gestopt met werken, dus de hele dag de tijd en hij deed naast zijn werk nog een studie. Maar later ben ik  daar wel eens heel  boos om geworden: 'verdorie ik moet alles alleen doen, jij kan toch ook wel wat doen, regel jij eens wat,' enz. Dan maakte hij altijd een weg wuif gebaar 'ach joh, doe jij dat maar, dat kan jij veel beter dan ik' Dat was niet waar, want hij had inmiddels een verantwoordelijke baan met een groep mensen onder zich waarvoor ook dingen geregeld moesten worden zodat zij hun werk goed konden doen. Het was dus gewoon gemakzucht van hem maar ja, je kunt iemand niet dwingen en op een gegeven moment was ik er aan gewend en wist ik niet beter.  Als ik niks deed dan gebeurde er ook niks.

Waarom denk ik nu toch dat ik mazzel heb gehad?

Dat kwam hierdoor:

Toen ik van de week met die twee kennissen zat te eten vertelden ze dat zij, nu ze alleen zijn, moeite hebben om b.v. de administratie te doen want ja, dat deed hun man altijd en dat ging altijd goed, dus ja..... nu komen ze er achter dat hun mannen eigenlijk best wel dominant waren, nu durft die ene niet meer zo goed auto te rijden want ja, haar man reed altijd en nu moeten hun kinderen de administratie doen en computers en mobiele telefoons...... moeilijk, moeilijk, moeilijk, want ja, hun man............

Ik ben zo blij dat ik dat allemaal zelf nog kan, afhankelijk kun je nog lang genoeg zijn. 

Dit alles in het kader van tel je zegeningen 😀

Allemaal een hele goede dag 🙋‍♀️

Francien, fijn dat je weer een beetje bent opgeknapt. Afleiding kan soms goed helpen.



zondag 16 juni 2024

Gezond.

 Het nare weer van gisteren , wat uiteindelijk wel mee viel, heb ik gebruikt om maar weer eens een pan eten van allemaal gezonde ingrediënten te maken, broccoli, drie kleuren paprika's, lekkere  gemarineerde kip,( er zijn natuurlijk mensen die zeggen : je moet geen kip eten maar ik koop dan wel bio kip)  sojasaus enz. stokbroodje erbij, helemaal lekker en daar kan ik dan drie keer van eten, mooi. 


 Van de week kreeg ik van iemand een bak aardbeien, superlief bedoeld, helaas ben ik geen fruit eter maar ik vond het te onaardig om te weigeren en dus heb ik ze maar aangepakt. Ik vind ze gauw  te zuur maar weggooien is ook zonde en als je er suiker over doet dan haal je het gezonde effect weg bovendien is er nu allemaal van dat verse zomerfruit en dat is toch wel heel goed  voor een mens, dus tja......

Toen ik gisteren bij a.h. was zag ik van die bakjes fruit, drie voor vijf euro of zoiets die nog eens extra waren afgeprijsd, toen schoot me de reactie van Lot op een vorig blog te binnen en heb ik een paar van die bakjes gekocht en ook nog frambozen die in de aanbieding waren, eenmaal thuis gekomen de staafmixer er door gehaald, en zo kwamen de aardbeien toch nog van pas, wat water er bij gedaan en nu heb ik een super lekker gezond vruchtendrankje. 



Ik heb hier nog meer van, maar hoelang kun je dat bewaren? want mijn streven is nu om elke dag zo'n drankje te drinken. 

O.o,o, wat zijn we weer gezond bezig. 🙈

Voor vandaag heb ik nog geen plannen, ik denk veel lezen want gisteren zag ik een artikel over de schrijver Michael Cunningham, nog nooit eerder van gehoord maar dat klonk heel interessant, straks even kijken of ze bij de online bieb boeken van hem hebben. Heel fijn dat ik daar weer gewoon kan inloggen en het was grappig om te lezen dat meer mensen daar last mee hebben gehad, je denkt toch altijd dat jij stom bezig bent.

Allemaal een hele fijne dag.🙋








zaterdag 15 juni 2024

Van alles wat.

 Nadat gisteren de dag dus een beetje vervelend was begonnen was er toch een happy end. Eerst ben ik toch maar op de fiets naar de markt gegaan maar ik had eigenlijk niks nodig en als je in zo'n sombere bui bent en je lijf wil niet lekker meedoen dan vind je ook niks leuk en heb je geen zin om zo maar een beetje rond te kijken dus ik was weer gauw thuis. 

De middag heb ik op de bank gezeten, eerst geprobeerd om een dutje te doen, dat wil nog wel eens helpen maar dat lukte niet en toen heb ik maar aan m'n kussen gewerkt onderwijl naar een podcast luisterend.

En zo gingen de uren toch wel voorbij.

Voor de avond had ik met twee kennissen afgesproken om in een buurhuis te gaan eten en dat was heel leuk, gezellig gekletst, het eten was goed verzorgd en lekker, glaasje wijn er bij dus helemaal leuk en voor herhaling vatbaar. 

Mevr. Niekje dat is een goede tip; tegen jezelf zeggen dat de uren vanzelf voorbij gaan, het kan sowieso geen kwaad om jezelf af en toe even toe te spreken; toevallig had ik het daar gisteravond nog met een van die kennissen over. Haar man is twee jaar geleden overleden en dit was de eerste keer dat ze zoiets ondernam maar daar had ze zichzelf wel een schop voor onder de kont moeten geven. En nu was ze blij dat ze het gedaan had.

Francien, vroeger toen ik nog werkte had ik ook weleens een migraine aanval, niet zo heel erg gelukkig, een dag in bed en dan nog een dagje bijkomen en dan ging het wel weer. Bij mij kwam het echt doordat ik het te druk had, mijn lijf zei dan echt: tot hier en nu even niet verder. Sinds m'n pensioen nooit meer last van gehad. 

Lot, je bent lekker bezig met al je naaiwerk, je fruit en je soep, het lijkt misschien allemaal simpel  maar je bent dan wel de hele tijd in de weer, maar ja ze zeggen dat dat dan weer goed is voor een mens.

Voor wie weleens naar podcasts luistert even een tip op Spotify: De jongen zonder gisteren. Een waar gebeurd verhaal over een jongen die op jonge  leeftijd een hersenontsteking krijgt en daardoor z'n geheugen kwijt raakt. 

Nou dat was het weer, allemaal een fijne dag.🙋

vrijdag 14 juni 2024

De dag.

 Hebben jullie dat ook wel eens, dat je opstaat en dat je denkt: dat gaat hem vandaag niet worden en dat daar eigenlijk helemaal geen reden voor is? Niet beter of slechter geslapen dan anders, geen grote zorgen, gewoon een dag zoals alle andere.

Vandaag is zo'n dag, nergens zin in, moe, sacherijnig. Het weer werkt ook niet mee, niet even in de tuin rommelen, gewoon helemaal niks. 

Hoe ga ik dat doen vandaag? Van op de bank blijven hangen wordt het niet beter, dat weet ik uit ervaring. Wat dan? Gewoon maar even naar de markt gaan? maar als ik in zo'n bui ben dan vind ik ook niks leuk, als ik daar dan loop dan vind ik dat zo'n doelloze bezigheid dat ik maar weer naar huis ga. 

Daarbij moet ik wat energie overhouden voor vanavond, dan ga ik met twee kennissen eten in een buurthuis hier in de buurt. Er wordt dan door vrijwilligers gekookt en buurbewoners kunnen dan komen eten, leuk initiatief. Als ik daar nu aan denk dan denk ik : hoe kom ik die avond door maar dat gaat wel lukken want dat weet ik ook uit ervaring en wie weet knap ik er wel van op. 

Nou ja, deze dag komt ook wel weer om en dan gaan we morgen met frisse moed verder.

Groetjes en een fijne dag 🙋

donderdag 13 juni 2024

Waardevol.

 Gisteren een super gezellige lunch met twee oud collega's gehad, dat doen we elk jaar een keer en we hebben uitgerekend dat we dat al twaalf jaar doen. In het begin gingen  we met z'n vieren s' avonds  eten maar de vierde persoon viel op een gegeven moment af omdat ze het te druk kreeg en met z'n vieren een datum prikken is sowieso lastiger dan met z'n drieën en toen hebben we besloten dat we liever gingen lunchen.

Ik geloof dat we tweeëneenhalf uur hebben zitten kletsen, eigenlijk hebben we de rest van het jaar niet zoveel contact met elkaar maar we gaan altijd weer verder alsof we elkaar gisteren nog gesproken hebben.

Ik vind dat echt waardevol. 

Vandaag wordt een rustige dag, een buurvrouw komt even een kopje koffie drinken en verder niets. 

Als ik naar buiten kijk dan zie ik een strak blauwe lucht en nu maar hopen dat dat zo blijft. 

Allemaal een rustige en zonnige dag 🙋‍♀️

woensdag 12 juni 2024

Boekrecensie.

 Boekrecensies: dus toch een goed idee, nou daar gaan we dan.

EEN DUISTER KOOR van Sohie Hannah.

Een vrouw woont met haar man in Cambridge. Hun zoontje van zeven jaar  is net aangenomen op een prestigieuze koorschool, waardoor hij alleen  in de vakanties thuis slaapt. Zo zijn de regels nou eenmaal. Zijn moeder is daar helemaal kapot van en mist haar zoontje heel erg en zou hem het liefste weer thuis halen. Maar iedereen zegt dat het jongetje veel talent heeft en dat het een hele eer is dat hij op die school is uitgenodigd en dat die kans gepakt moet worden. Tot overmaat van ramp krijgt de vrouw ook nog eens hooglopende ruzie met een buurman over geluidsoverlast.  Het echtpaar koopt een ander huis in de hoop dat de vrouw zich beter gaat voelen. Maar dat verloopt niet zoals gehoopt.

Mijn mening: in het begin vond ik het langdradig maar langzaam aan wordt het duidelijker wat er allemaal speelt en wil je toch wel weten hoe het afloopt. Het einde vond ik onbevredigend, het was min of meer een open eind en daar hou ik niet van.

★★★ (van de vijf.)  Cijfers geven vind ik lastig of hebben jullie dat liever? 

Nou, doe er mee wat je wilt. 

Ik lees het liefste echte boeken maar soms lees ik ergens iets over een boek of over een schrijver en dan wil ik meteen weten of het iets is en dan is zo'n online bieb ideaal. 

Ik heb ooit ook zo'n Kobo abonnement gehad misschien moet ik me er  weer eens in verdiepen in hoe dat ook alweer werkt.

Allemaal een fijne dag, straks ga ik lunchen met twee oud collega's dus helemaal leuk.🙋‍♀️

dinsdag 11 juni 2024

Vroeger.

 In het weekend was, wat ik dan altijd noem, het familiefeest, drie verjaardagen tegelijk vieren. deze keer was het bij jongste dochter thuis omdat haar man 60 werd en we gingen gezellig barbecueën. Helaas werkte het weer niet mee want het was te koud om buiten te zitten en dus moest schoonzoon steeds heen en weer lopen. Dat is toch minder gezellig. Ze hebben in de tuin een overkapping waar de barbecue onder staat. 

Eigenlijk ben ik niet zo van het barbecueën want dat is meestal vooral veel vlees maar ze waren nu op de gezonde toer gegaan met vooral veel groente en dat was heerlijk, het is sowieso heerlijk om eens een vol bordje voor je neus gezet te krijgen. 



De kleinkinderen waren er ook bij en die zijn dus al groot ( 20 en 22 jaar). Ik vind het leuk om te zien hoe zich dat ontwikkeld, je krijgt dan ook hele andere gesprekken, de een is heel open en praat ook echt mee, de ander is heel gesloten en schrikt min of meer als je iets aan haar vraagt, moeilijk om contact mee te krijgen, ik maak me wel eens zorgen over haar. Als je zo introvert bent dan is het dagelijkse leven vaak een beetje moeilijker en ik spreek uit ervaring want vroeger was ik ook introvert alleen werd het toen verlegen genoemd. Gelukkig hoor ik dat ze wel vriendinnen heeft waar ze dingen mee onderneemt en ik heb die verlegenheid ook af geleerd dus met haar zal het ook wel goed komen. Hoop ik dan maar.  Maar toch, extraversie kan het leven makkelijker maken.

 De  "open" kleindochter ( 22 ) liet me haar  haar bullet journal zien. Wel eens van gehoord? Vroeger noemden we dat gewoon een dagboek. 

Dat dagboek was helemaal versierd, in haar geval met tekeningetjes, ze kan heel goed tekenen,  en mooie letters enz. Zij houdt daarin o.a. haar challenges  bij, vroeger noemden we dat gewoon doelen. 


B.v. zoveel keer per week  naar de sportschool, vaker naar buiten maar ook de boeken die ze gelezen heeft, ze houdt net zoals haar Oma heel erg van lezen,  en die boeken geeft ze dan ook een cijfer en zo kon ze mij wat titels geven. Omdat de dochters ook allebei van lezen houden heb ik ze ieder een van deze beeldjes gegeven, grappig toch? 

Die boek beoordeling ga ik ook maar eens doen dacht ik maar dan niet in een schrift maar hier, goed idee? Maar ja, bedenk ik nu meteen, iedereen heeft een andere smaak, dus leuk bedacht maar niet echt bruikbaar, ach ja, het was maar een idee. Als je niet naar buiten kan vanwege het slechte weer dan gaat je hoofd overuren maken. Mijn hoofd in ieder geval wel.

Laten we hopen dat het weer wat beter wordt en ik even naar buiten kan, dat is beter voor m'n hoofd.😀 Allemaal een hele fijne dag.🙋


maandag 10 juni 2024

Het world wide web.

 He, he, m'n strijd met het world wide web heb ik ook weer achter de rug.

Zoals jullie weten lees ik vaak via de online bibliotheek. Deze organisatie had bedacht dat er een nieuwe inlog methode gebruikt moest gaan worden, niets aan de hand, heel simpel gewoon even opnieuw inloggen. Ja hoor, helemaal niet simpel, hoe ik ook inlogde welke codes en wachtwoorden ik ook intypte steeds kreeg ik de melding: verkeerde inlog. 


Twee keer een nieuw wachtwoord aangevraagd, géén antwoord, de gebruikersnaam opgevraagd, ja, wél meteen antwoord, dus ze hebben m'n emailadres, nog een keer een nieuw wachtwoord aangevraagd weer geen antwoord. Toen heb ik het opgegeven, dan moet ik er maar een keer naar toe. Maar het zat me helemaal niet lekker, ik wil gewoon lezen wanneer ik dat wil.

Gisteren ( inmiddels een week later) dacht ik: ik ga het nog één keer proberen en als het weer niet lukt dan ga ik er morgen naar toe, weer een nieuw wachtwoord aangevraagd en nu wél meteen antwoord, nieuw wachtwoord bedacht, meteen geprobeerd om in te loggen en yes het lukte. 😃

Nu ben ik een boek aan het lezen van de schrijfster: NICOLIEN MIZEE, nooit van gehoord maar ze kreeg in een of ander blad goede recensies en zo te zien kon het wel eens een aardig boek worden.

Wat dat gedoe met dat inloggen nou geweest is, ik weet het niet maar ik ben heel blij dat het gelukt is. 


Het ziet er naar uit dat het een regenachtige dag gaat worden, de tuin is er wel blij mee en de hortensia's helemaal, die groeien me nu letterlijk boven het hoofd, ik kan bijna de voordeur niet meer in, (lichtelijk overdreven😀) maar ik vind ze heel mooi dus snoeien vind ik zonde. 


Allemaal een hele fijne dag. 🙋

vrijdag 7 juni 2024

Jeu de boules.


 Zo, het Jeu de boules avontuur is ook weer achter de rug en ik vond het eigenlijk hartstikke leuk, niet dat het voor herhaling vatbaar is, dat nou ook weer niet maar ik heb me prima vermaakt, lekker twee uur in de buitenlucht bezig geweest, nieuwe mensen leren kennen en gezellig gekletst.

 Dat het toch wel leuk was kwam waarschijnlijk doordat we maar met een groepje van vier speelden het ging dus best snel en we hoefden niet lang te wachten voordat we weer mochten gooien. Twee spelletjes gedaan en twee keer verloren, das dan weer jammer.

Maar ik vond het leuk om uitleg over de puntentelling en zo te krijgen, weer een ervaring rijker.

Verder niets bijzonders te melden hier, dus allemaal een zonnige dag met , voor mij in ieder geval, prima temperatuur. 🙋


donderdag 6 juni 2024

Negativiteit.

 Had ik dat al verteld? dat ik me heb opgegeven voor hoorcolleges over: De logica en psychologie van kritisch denken.

Omdat ik weet dat ik me daar voor opgegeven heb ga ik nu al bijna automatisch dieper over dingen nadenken en dat is niet fijn want je gaat je aan mensen ergeren. Zo zat ik laatst eens een beetje te zappen en bleef even bij een praatprogramma hangen ik en heb met verbazing gekeken, ze hadden de klok wel horen luiden maar wisten niet waar de klepel hing maar hadden er wel een duidelijke mening over. 

Ik kan daar boos over worden BEREID JE VOOR, voordat je van alles de ether in gooit, en als er eentje begint dan volgen er nog tig anderen die er ook zo nodig wat over moeten zeggen en de een maakt het vaak nog mooier, maar vaker slechter, dan de ander.

Ik kan daar zo moe van worden. 

Op dinsdag ga ik wel eens koffie drinken met een groepje vrouwen en daar zijn er een paar bij die altijd negatief zijn.

Voorbeeld: deze keer zat om een  hoekje, van waar we altijd zitten een 96 jarige vrouw aan een tafeltje met wat spulletjes er op. Ze wilde die verkopen want ze wilde haar kinderen ontlasten voor als er wat met haar zou gebeuren ( niet zo'n rare gedachte toch als je 96 bent?) Dat zij niet al die troep op hoefden te ruimen. Prima. Maar daar werd het nodige van gezegd; gooi die troep in de vuilnisbak of breng het naar de kringloop, o, ze rijdt nog auto? nou dan kan ze het helemaal naar de kringloop brengen'' enz. Gelukkig kon die vrouw het niet horen.

Dat mensje deed niemand kwaad, láát haar lekker. Toen ik dat met nadruk naar voren bracht werd er geantwoord: 'ja, nou, ik kan er niets aan doen hoor maar daar heb ik nou eenmaal geen geduld voor" Punt. Ik kan daar niet tegen en toen een ander alleen maar negatieve verhalen begon te vertellen over hoe haar twee kinderen met een beperking in de zorg werden behandeld, hoe degene die dat vertelde geen enkel begrip kon opbrengen voor de verzorgenden ( die volgens mij allemaal de benen uit het lijf lopen) was ik het zat en ben weg gegaan.

Negativiteit, ik kan er steeds slechter tegen.

Afijn, iedereen een hele fijne positieve dag, ik ga straks jeu de boulen voor de eerste keer in m'n leven.😀Gelukkig is het droog weer.🙋

woensdag 5 juni 2024

Smyrna.

 Om even af te kicken van het laatste borduurwerk ben ik tijdelijk wat anders gaan doen. Ik ben een Smyrna kussen aan het maken.

Smyrna, hartstikke ouderwets natuurlijk, wie kent het nog? maar ik dacht als ik nou eens een modern patroontje neem dan kon het toch wel eens leuk worden.


Ik wist niet meer precies hoe het moest maar lang leven YouTube, daar is over van alles en nog wat wel een filmpje te vinden dus ook over hoe maak ik een Smyrna steek. En pen had ik gelukkig nog, uit een heel grijs verleden, want de pen die bij het pakket zat is heel scherp waardoor je steeds dóór de wol prikte. 


Het is leuk om te doen maar het valt me toch een beetje tegen, het gaat langzamer dan verwacht maar dat geeft niet, het is echt een winterkussen vind ik dus dat komt wel goed. Niet dat ik speciale winter- en zomerkussens op de bank heb liggen hoor. 😃
Allemaal een hele fijne dag.🙋

dinsdag 4 juni 2024

Maaien.

 Ik vind het zelf een beetje een lastige eigenschap, ik ben n.l. nogal precies aangelegd om niet te zeggen. perfectionistisch. Dat had ik vroeger al als ik kleding voor mensen naaide, ze konden me geen groter compliment geven als ze zeiden:' het is net alsof het zo uit de winkel komt'. Leuk om te horen want dat was mijn streven ook altijd.

Ik heb het niet alleen met naaiwerk maar met meer dingen, gisteren b.v. heb ik de hulstboom gesnoeid en ik heb zeker wel vijf keer gedacht: zo is het goed, zo is het klaar en begon ik de boel op te ruimen maar  dan zag ik toch weer een takje wat uitstak of de ene kant was net iets boller dan de andere kant en dan moet dat er toch nog even af, dat kan ik dan niet laten zitten.

Ach ja, er zijn ergere dingen in de wereld maar ik kan me er soms wel over verbazen dat andere mensen daar helemaal geen last van hebben.

Gisteravond tijdens m'n avondwandelingetje had ik weer zo'n moment van verbazing, ik liep door m'n geliefde polder en zag dit 


waarom dat randje links van het paadje niet even meegenomen? waarom liep er niet even een mannetje of vrouwtje ( wel even  politiek correct blijven natuurlijk 😀) met een handmaaiertje mee? Ik vraag me dan altijd af zijn die mensen wel geïnteresseerd in wat ze doen, of liep er wel een handmaaier mee? De andere kant van de weg hadden ze zo kort gemaaid dat er geen sprietje meer over was maar wel alle randjes, dat dan weer wel.


Waarom die weg nou ineens paars is weet ik niet, hij is gewoon grijs. Afijn, ik kwam ook nog dit gezelligs tegen, leuk dat mensen dat nog in ere houden.



Sommige weilanden worden niet gemaaid om de broedvogels te beschermen en dan krijg je deze mooie wallekanten, is toch om blij van te worden?






Zien jullie die holte in die boom, een tijdje terug heb ik eens stenen beschilderd, de zogenaamde Happy Stones en toen heb ik zo'n steen in die holte gedaan. De volgende dag ben ik gaan kijken of ie weg was en ja hoor hij was er niet meer, ik de dag daarna en de dagen daarna weer er naar toe gegaan, misschien had iemand  er een andere steen in gedaan, maar mooi niet, nooit meer een steen gezien. 

Hier zie je ook de slordigheid heel goed.

Dat was het weer voor vandaag, allemaal een hele fijne dag.🙋

Marja, een tijdje terug heb ik een blogje geschreven over de autowasstraat, in dat blogje heb ik het de hel genoemd dus je bent niet de enige die iets tegen wasstraten heeft.😃


maandag 3 juni 2024

Clichés.

 Live life with arms wide open.

Dit las ik laatst ergens en ik heb het meteen met grote letters en dik onderstreept op een stuk papier geschreven en op het prikbord in de keuken gehangen. Want dat is echt iets wat ik vaker tegen mezelf moet zeggen omdat ik merk dat ik nu ik ouder word steeds vaker een beetje bangig word; O jee, wat kan er allemaal wel niet gebeuren als ik dit of dat doe of zeg. 

Zoals dat ik gisteren maar weer eens in een parkeergarage geparkeerd heb, zoals jullie misschien weten  heb ik nachtmerries van parkeergarages. En of de duvel er mee speelde, m'n pasje werkte niet toen ik wilde betalen. Gelukkig had ik nog een ander pasje en die werkte wel maar ik slaakte toch een diepe zucht van opluchting toen ik er weer uit was. Maaaaar wel gedaan. 😀 En ik wil wat vaker dingen doen die ik nooit doe, zoals naar theater of het concertgebouw.

Het lag waarschijnlijk aan het pasje want nu herinner ik me ineens dat ik al eens eerder last heb gehad met dat pasje, het werkt wel zolang je het maar niet in een gleuf hoeft te stoppen. Wat een gedoe, maar ja moeilijkheden zijn er om overwonnen te worden en al doende leert men.

Nou dat zijn wel weer genoeg clichés voor vandaag.

Allemaal een hele fijne dag 🙋‍♀️

zondag 2 juni 2024

Draken.

 Gisteren ben ik ondanks het grijze weer toch maar even naar de Chinese Drakenboot Race wezen kijken die altijd een keer per jaar hier in de stad gehouden wordt en het was leuk.



Dit is dan waarschijnlijk een originele maar er werd niet met zulke boten gevaren, dat vond ik dan wel weer jammer.



Hier kun je zien dat de boten kleiner waren en minder mooi versierd en ze roeiden  uiteindelijk maar een klein stukje.

Het ging ook wel eens fout, als je goed kijkt dan zie links bij de boot een paar witte plekjes dat zijn zwemvesten van mensen die overboord waren gevallen nadat de boot dreigde te kapseizen. Die hebben best wel een tijdje daar in het water gehangen dus reken maar dat die het koud hebben gehad want het weer werkte niet erg mee, wat heel jammer was. Nu was er niet zoveel publiek.


Maar het was toch wel grappig om te zien en wat moet je anders op zo'n saaie zaterdag.

Allemaal een hele fijne dag🙋‍♀️