vrijdag 10 mei 2024

Aannames.


 Een paar dagen geleden ben ik met de hele bubs, dochters, schoonzoon en kleindochters, naar Hans Aarsman,  Het Detective Paradijs geweest. Dat was nog een cadeautje voor m'n verjaardag.

Hans Aarsman is iemand die foto's analyseert, hij doe dit vaak in de Volkskrant en nu heeft hij een theatervoorstelling.

Hij laat dan een foto zien en vraagt dan wat je op die foto ziet, mensen in de zaal geven dan verschillende antwoorden en dan vraagt hij: 'maar is dat ook zo? zou het ook iet anders kunnen zijn?' En dan gaat hij die foto analyseren en dan blijkt dat je heel veel dingen zomaar hebt aangenomen.

Hij had als voorbeeld een foto van een vrouw, (op de foto was het een pop,) die zich had opgehangen, daar leek het tenminste op maar hij had de foto helemaal onderzocht en in het echt nagemaakt en toen bleek dat heel veel dingen niet klopten en dat de eerste indruk dus een aanname was en door de bewijzen die hij gevonden had kon het dus niet anders zijn dan dat die vrouw vermoord was. En zo had hij nog meer voorbeelden. Zo had hij ook een foto van een vos in een straat in Londen, huh? een vos in Londen? dat zal dan wel een opgezette vos zijn die iemand voor de grap op straat heeft gezet. Hij heeft precies uitgezocht waar die vos stond en kwam erachter dat er wel 10.000 wilde vossen in Londen rondlopen dus een vos in een straat is helemaal niet zo gek.

 Heel interessant want zo gaat het in het echte leven natuurlijk ook; je ziet iets en je hebt meteen je mening/oordeel klaar maar klopt het ook? moet je niet even beter kijken/ luisteren? Hij heeft ook een tijdje in een groepje gezeten die cold cases gingen behandelen. Ik weet niet of ze ook iets opgelost hebben.

Al met al heb ik geboeid zitten kijken en ook de kleindochters, die er eigenlijk met een beetje tegenzin naar toe gingen, moesten toegeven dat het toch wel leuk was geweest.

Vóór dit hele gebeuren hebben ze ook nog hier gegeten want ze moeten uit verschillende hoeken komen en dus was het handiger om hier te verzamelen. Eerst was ik van plan om alleen maar een pan macaroni en tomatensaus te maken maar ja , een kopje soep vooraf is toch ook wel lekker en ze zijn gek op toetjes dus ook maar een toetje,  maar ik had geen zin om dat ook nog te maken dus dat is ijs met slagroom en lekkere  schuimpjes erop geworden. 

Al met al was het een geslaagde avond.

Allemaal een fijne, 🙋geslaagde dag.

2 opmerkingen:

  1. Wat interessant en trouwens wat een ontzettend leuk cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me hele leuke voorstelling en ja je doet vaak aannames vanuit een blik op iets.
    Toetjes of iets bij de middagkoffie/thee maak ik niet meer zelf als de pubers komen. Koop gewoon 2-3 bakken ijs en appeltaart en nog iets, dan kunnen ze kiezen uit dat buffetje, ook schuimpjes en slagroom is er dan. Makkelijk en thuis krijgen ze dat zo niet.

    BeantwoordenVerwijderen