maandag 16 september 2024

Het brein.

 Ik vertelde toch dat ik af en toe in 'moeilijke' boeken lees? Die gaan  dan vaak over psychologie en over hoe ons brein werkt. Ik vind dat een interessante materie. Af en toe kom ik dingen tegen waar ik dan met verbazing naar kijk, zoals dat ons brein ons soms danig in de maling kan nemen. 

Misschien dat mensen dit al kennen die moeten dan maar even wat anders gaan doen maar ik had het nog nooit gezien. 

Raadseltje: welk horizontaal streepje is langer? 



Of dit plaatje, het rechter mannetje is toch beduidend groter dan de linker. Wat denken jullie?

Verder heb ik geleerd , maar dat wist ik eigenlijk wel, dat we aan alle kanten worden gemanipuleerd zonder dat we dat zelf weten. 

Het grappige is dat ook van alles is onderzocht.

Bv. je krijgt  een bedelbrief en daar staat in of je aub 25 euro wilt overmaken voor een goed doel vervolgens komt een uitleg wat ze allemaal wel niet met dat geld kunnen doen en een paar regels  verder staat dan dat elk ander bedrag natuurlijk ook welkom  is. Nou is na onderzoek gebleken dat als er al een bedrag word aangegeven mensen onbewust een hoger bedrag geven dan wat ze eerst van plan waren. Echt waar het is onderzocht. 

Soms lees ik ook iets waar ik dan even langer over nadenk en dan volmondig knik.

Bv. als iemand kwetsende woorden zegt dan begrijpt diegene niet dat hij eigenlijk zélf degene is die gekwetst wordt want: als je een gloeiend heet kooltje vastpakt om naar een ander te gooien, brandt je sowieso je eigen vingers. Volgens mij heeft Boeddha dit ooit gezegd.

Iets om over na te denken toch? 

Nou, dan hebben jullie iets te doen vandaag😂😂😂 

Allemaal een hele goede dag 🙋

O ja, De streepjes zijn even lang en de mannetjes van bovenstaande plaatjes zijn precies even groot Je mag het na meten als je het niet gelooft.  Ik geloofde het niet en heb het ook echt nagemeten😃

Francien, ik kreeg dezelfde reactie bij de fysiotherapeut, ik slik dan wel medicijnen tegen hoge bloeddruk en hartkloppingen maar ze keek verbaasd op dat het daar bij bleef  'en verder helemaal niks?' Nee verder helemaal niks, geen enge ziektes geen gebroken dingen. Iets om blij mee te zijn.


zondag 15 september 2024

Eritrea.

 Gisteren alweer iets leuks gedaan, wekenlang heb je niks en dan opeens alles achter elkaar.


Ik heb een Eritrese pannenkoek gegeten. In een wat verlopen winkelcentrum hier in de buurt waar ook elke dinsdag het koffiegroepje bij elkaar komt gingen mensen uit Eritrea gevulde pannenkoeken bakken en een koffieceremonie houden. Dat is natuurlijk heel leuk om mee te maken en het was ook nog eens heel lekker. 

We troffen het met het weer en konden buiten zitten ook al was het wel een beetje fris. 

Zo te zien wordt het vandaag ook weer een mooie dag, geniet er van. Allemaal een hele goede dag.🙋

zaterdag 14 september 2024

Bierbrouwerij.


 Gisteren heb ik dus een bierbrouwerij bekeken, nou heb ik niks met bier maar het leek me wel leuk omdat het  in een kerk gevestigd is waar ik heel vroeger wel eens naar de mis ging, de Annakerk, en ik wilde wel eens zien hoe het er nu van binnen uit ziet. Nou zo dus. Het is nu een horeca gelegenheid waar ze zelf hun bier brouwen en waar ook regelmatig iets cultureels gebeurd. Bij die kerk is nu ook een groot terras, helemaal leuk dus.

Dit is hun gelikte reclame foto, hieronder is een foto die ik genomen heb en zoals het er dus overdag uitziet. Het was nog vroeg op de middag toen wij er waren dus nog geen gasten.

Waar vroeger het altaar stond  staan nu de bierketels. De kerk stond op de nominatie om afgebroken te worden want te weinig kerkgangers maar nu met deze horecagelegenheid er in mag ie blijven staan. Ze hebben geprobeerd om het gezellig te maken met een open haard en door dit soort zitjes te creëren want het is natuurlijk een immense ruimte. 

                                           Het bier moest natuurlijk ook geproefd worden.


Ik hou niet van bier maar dit smaakte wel lekker.
We kregen uitleg over hoe dat allemaal precies werkt maar dat is een te lang verhaal. 
Het heet de Naecte Brouwers omdat ze aan een bepaalde geschiedenis wilden refereren maar ook omdat ze in eerste instantie maar heel weinig ingrediënten gebruikten, alleen graan, mout en hop, nu voegen ze allerlei andere dingen aan toe om meer verschillende smaken te krijgen. 

Al met al hebben we ons het bier goed laten smaken.


Allemaal een hele goede dag 🙈🙋






vrijdag 13 september 2024

Bijzonder.



 Gisteren ben ik weer eens naar een fysiotherapeut geweest voor m'n lies/ bovenbeen. De derde inmiddels.

De eerste therapeut ging bij elke behandeling  een beetje  masseren, zette er vervolgens een kwartier lang een of ander apparaat op en daar bleef het bij. Dat hielp niet, dus met de behandeling gestopt.

De volgende zei dat het aan m'n bewegingsapparaat lag en heeft m'n voet, rug, bekken en alles wat daar tussen zit onder handen genomen. Dat hielp ook niet, na meer dan een jaar met de behandeling gestopt.

De pijn was inmiddels wel minder geworden maar zeker nog niet weg en ik bedacht dat ik er dan maar mee moest leren leven. Maar het beperkte me wel in m'n doen en laten. 

Vorige week was ik het zat; m'n linkerbeen voelde tijdens het lopen heel anders dan m'n rechter, wat m'n rechterbeen betrof kon ik nog makkelijk een eind door lopen maar m'n linkerbeen  zei: 'ho, dit is niet leuk meer en nu naar huis'. ( toch bijzonder zo'n pratend been😂)

Dat was ik zat en ik dacht: ik ga het nog 1 keer proberen en heb een fysiopraktijk hier in de buurt gebeld, tot m'n verbazing kon ik al na een paar dagen terecht ( hoezo zorginfarct?) En daar ben ik dus gisteren geweest en zij pakt het weer heel anders aan, ze heeft m'n been en heup alle kanten opgedraaid

, getrokken en geduwd, had het over vliesjes die over alle organen liggen ( zij had daar een naam voor maar die weet ik niet meer) en die vliesjes, spieren en botten moeten ten opzichte van elkaar kunnen schuiven en volgens haar doen ze dat in dat gebied bij mij niet. Zij gaf me ook oefeningen voor thuis mee, dat was ook voor het eerst. 

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen, er zijn nog 2 afspraken gepland dus we gaan het meemaken.

Toch heel bijzonder, 1 klacht en 3 verschillende behandelingen.

Even wat anders: ( voor de mensen die niet naar B&B vol liefde kijken: u kunt nu door scrollen) het word even afkicken nu  het is afgelopen. Ik vond de laatste aflevering verrassend en een beetje ongemakkelijk, sommigen hadden het toch wel moeilijk, zoals Niels en Arno en Noor met Mike en ik kon eigenlijk ook niet kijken naar Albert en Joyce, iiieeeuuwww wat een eng stel, maar mooi voor hun dat het gelukt is. 

Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen überhaupt aan zo'n programma meewerken maar ik vond het leuke televisie opleveren.

Dat was het weer voor vandaag, allemaal een hele goede dag, ik ga een bierbrouwerij bekijken maar daarover morgen meer.🙋 

Ria. A.: Ik vind reacties altijd erg leuk, anders is het zo'n eenrichtingsverkeer. Het is leuk om een beetje te lezen wie m'n lezers zijn.

Anneke: er is een tijd geweest dat ik het nieuws nauwelijks volgde maar de laatste tijd steeds meer en nu weer met dat BBB gedoe, het is interessant.

Anoniem: nou, mijn bloedjes van kinderen en kleinkinderen rijden allemaal gelukkig nog op gewone fietsen.


donderdag 12 september 2024

Ja maar........

 Ik volg dagelijks het nieuws maar of dat nou zo verstandig is? Ik word er vaak boos, verdrietig, zorgelijk en moe van en ik verbaas me ook vaak. 

Neem nou dat gedoe met die fat bikes, dan hoor ik zo'n minister zeggen:' ja maar.......... veel jongeren moeten soms een eind fietsen om op school te komen en met een leeftijdsgrens voor fat bikes word dat toch moeilijker'. En de volgende zegt: ja maar...... wat is nou eigenlijk precies een fat bike?  

Maak daar regels voor of stel een helm plicht in, voor mijn part voor alle elektrische fietsen maar DOE iets en hou op met dat eindeloze ge O. H. en wat is  erop tegen om gewoon te trappen? Hele generaties hebben dat jarenlang gedaan, ik ook, kilometers, door weer en wind en ik ben er niet dood van gegaan. 

Of nu, dat ze weer grensbewaking willen instellen. Wil eindelijk iemand eens actie ondernemen is het weer van : 'ja maar........ niet hier want de grens loopt dwars door het dorp en dat is lastig want dan moet ik elke keer m'n paspoort laten zien en dan krijg je misschien wel files en dat is heel vervelend voor het vrachtverkeer,  ja, dat is dan maar even zo, je kunt het toch gewoon proberen en kijken hoe het gaat? Als het niet werkt dan zoek je een andere oplossing.

Het Asielzoekerscentrum in Ter Apel is overvol er moeten mensen verplaatst worden; ja maar........ niet in deze gemeente wij hebben er al genoeg, ja dat zal wel maar DENK dan in ieder geval mee om een oplossing te verzinnen. Nee, de minister moet dit en de minister moet dat maar als niemand mee wil werken dan kan de minister ook niet zoveel.

Neem dat meisje dat mishandeld is door haar pleegouders, ik word daar zó verdrietig van, heeft nou écht niemand in de gaten gehad wat zich daar afspeelde? Toevallig heb ik dus net dat boek gelezen over dat mishandelde jongetje: Dave Pelzer. Daar heeft de school uiteindelijk actie ondernomen.

Ik zag laatst een item over vrouwen in Afghanistan, die mogen helemaal niets meer sinds de Taliban daar aan de macht is. Niet naar school, niet studeren, niet praten op straat, niet zonder mannelijke begeleider over straat. enz. Ze zitten de hele dag thuis en als ze naar buiten gaan dan moeten ze zich helemaal, inclusief hun gezicht bedekken. Dat dat nog kan in deze tijd, ik kan er met m'n pet niet bij.

Het valt me de laatste tijd steeds vaker op dat áls iemand al eens een besluit wil nemen of met een plan komt dat er altijd wel weer iemand, en soms hele groepen, onmiddellijk opstaat en roept: ja maar......... Natuurlijk moet je over alles goed nadenken maar als er nooit iets wordt ondernomen dan veranderd er ook nooit iets. 

En dan heb ik het nog niet eens over al die zinloze oorlogen gehad of over het zorginfarct wat eraan schijnt te komen.

Zo, ik heb nu wel even genoeg ellende over jullie uitgestort. Ik snap ook wel dat het allemaal veel ingewikkelder in elkaar zit dan wij allemaal weten maar dat eindeloze discuteren/onderzoeken/ overleggen, ik word er soms zo zat van.  

Maar ondanks alles wens jullie tóch een héle goed dag.🙋

Ps. Om even positief af te sluiten: Toch leuk dat Kamala Harris zich niet door Donald Trump heeft laten ondersneeuwen.😀


woensdag 11 september 2024

Boek.

Ik heb een beetje de pest in. Afgelopen week heb ik een boek zitten lezen dat ik eigenlijk al vanaf het begin niet echt boeiend vond maar omdat ik even niets anders voor handen had ben ik er in blijven lezen.

Het was het boek: Nora's verdwijning van Liza Marklund. een Zweedse schrijfster, ik heb al eerder boeken van haar gelezen die ik, voor zover ik me kan herinneren, wel aardig vond.

Dit boek gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een verdwenen vrouw. Ik ben blijven lezen omdat ik toch wel wilde weten waar die vrouw gebleven was, nou, pas twee bladzijden voor het einde werd dat duidelijk. Daar moest ik dus eerst ruim 400 pagina's voor weg lezen.  
Dat ik de pest in heb  komt omdat ik dat stom van mezelf vind, stug door blijven gaan terwijl er nog zo ontzettend veel andere boeken zijn. 
 Als je even geen ander boek hebt dan zoek je er maar een. Kom op, even je best doen, had ik tegen mezelf moeten zeggen.


Dit is het stapeltje "moeilijke" boeken maar hier kan ik alleen maar in lezen als m'n hoofd rustig is en dat is het niet altijd.

Vandaag niets op het programma, alleen even naar de Kringloop om te kijken of daar nog vrijwel ongelezen boeken staan, als boeken veel gelezen eruit zien vind ik het een beetje vies, laatst vond ik er een die zelfs nog in plastic zat.  
Allemaal een hele goed dag. 🙋‍♀️


dinsdag 10 september 2024

Geiten.

 Na de mis van zondag was er nog gelegenheid om een lezing van Leo Fijen bij te wonen. Hij is historicus en journalist en komt vaak op tv met programma's die over het geloof gaan. Eigenlijk had ik daar niet zoveel zin in, ik had wel genoeg stichtelijke woorden gehoord maar ben toch blijven zitten. 

 Hij kan goed spreken en had het er over dat mensen veel meer samen moesten doen en elkaar moesten opzoeken. (Kijk dat heb ik dan weer wel onthouden .) En daar heeft hij wel gelijk in denk ik. Het was boeiend maar ik vond het ook een beetje egotripperij want hij had het wel een beetje vaak over wat HIJ allemaal wel niet voor mensen deed. Het grappige was ook dat hij begon met de woorden dat hij veel  boeken heeft geschreven maar dat hij daar niet stond om te verkopen. Aan het eind van het verhaal wees hij nog wel even naar een stapeltje boeken die hij had meegenomen en als je die nu bij hem kocht waren ze goedkoper dan in de winkel. Ja, ja. Maar het is verder een prima man denk ik.

Francien, ik was 14 toen ik van school af kwam, ( achteraf heel stom natuurlijk want ik kon best wel goed leren maar wilde dat niet. ) Hoe het met de leerplichtwet zat weet ik niet meer wat ik nog wel weet is  dat je pas mocht werken als je 15 was. Ik praat nu natuurlijk over 63 jaar geleden misschien waren ze toen nog niet zo streng. Dat kleine naaiatelier had het heel druk en nam stiekem ook meisjes van 14 aan, vandaar dat ik daar terecht kwam en ik ben er altijd gebleven. Het leuke van dat atelier was dat het geen lopende band was, je maakte echt een heel kledingstuk, als de ene jurk af was dan pakte je de volgende. en dat was vaak weer een heel ander model.  Zo heb ik het vak geleerd.

Mevr. Niekje, fijn dat je het nog herinneringen met je vader kunt ophalen, maak daar gebruik van ik had dat veel vaker moeten doen.

Lot, Ik vind Geiten een leuk woord, ik krijg daar ook meteen een beeld bij van veel gegiechel en de slappe lach en inderdaad zou het zomaar kunnen  dat jongelui het woord helemaal niet meer kennen, nou dan herintroduceer ik het hier bij deze.😂

Allemaal een hele goede dag.🙋

maandag 9 september 2024

Herinneringen en geheugen.

 Gisteren dus naar een openluchtmis geweest en dat was hartstikke leuk. De mis was mooi maar tijdens de preek zat ik me geregeld af te vragen: kan dat niet wat inspirerender, het was traag en ik merkte dat ik m'n aandacht er niet bij kon houden, ik zou nu ook niet meer weten waar het over ging en dat hoorde ik van meer mensen, toch jammer, gemiste kans. 

Na afloop was er gelegenheid voor koffie drinken en een krentenbol eten, ook buiten, want we troffen het natuurlijk ontzettend met het weer  dus helemaal leuk, maar het leukste was dat ik een paar mensen uit m'n jeugd tegenkwam die ik al heeeeeeel lang niet meer had gesproken en natuurlijk werden er herinneringen opgehaald. 

Het bijzondere was dat zij allemaal dingen wisten die ik helemaal niet meer weet, écht gewoon helemaal níét, ook nu nog steeds niet. 

Een vroegere vriendin vertelde bv. dat we als tiener op mijn kamertje mandoline probeerden te spelen, ik kan me niet eens herinneren dat we ooit een mandoline hebben gehad.

Een ander vertelde dat we toen we als meisjes van 15/16/17 op een klein naaiateliertje werkten zoveel lol hadden en zoveel zaten te geiten dat we van de baas niet meer naast elkaar mochten zitten. Helemaal kwijt, weet ik niets meer van. Dat is toch erg? maar ook jammer. Ondanks dat geiten heb ik daar wel het vak geleerd wat ik de rest van m'n leven beoefend heb. 

 Het is me wel eens vaker opgevallen dat ik nog maar heel weinig over m'n jeugd weet. Ik weet niet waar ik in die tijd met m'n hoofd heb gezeten. Maar als het goed is gaat er nu wel een leuke foto van mij als 14 jarige mijn kant opkomen en daar verheug ik me op. 

Dus al met al was het een leuke zondag.

Allemaal een leuke, goede dag 🙋‍♀️


zondag 8 september 2024

Gisteren en vandaag.

 Soms verbaas ik me er wel eens over dat een mens per dag  zo verschillend op kan staan, ik tenminste wel, en dan bedoel ik niet letterlijk hoe ik uit bed stap maar geestelijk en lichamelijk. 

De ene keer sta ik op en dan ga ik aan de slag en heb er zin in, even dit en straks dat en vanmiddag daar heen, enz. Maar soms ben ik aan begin van de dag al moe en down, piept en kraakt het aan alle kanten en kan ik me nergens toe zetten. Misschien herkennen jullie dat ook wel?

Zo'n dag was het gisteren, vandaar dat er ook geen blogje was. Ik heb nog geprobeerd om mezelf op te peppen door een nuttig karweitje te gaan doen; buiten de ramen lappen en zelfs het bovenlicht boven de voordeur, daar moet je helemaal een trap voor pakken en daar heb ik meestal geen zin in maar nu wel. 🤔

Helaas klaarde ik er niet van op, ik weet dat ik dan actie moet ondernemen want als ik in die lethargische gemoedstoestand blijf hangen heb ik s' avonds zwaar de pest in over  de verloren dag. De meesten van jullie weten wel dat ik dat wel kan, mezelf oppeppen.

Het  innerlijke stemmetje van mij spreekt me dan streng toe:

Ga wat doen! ga bv. fietsen, geen zin in, maakt niet uit gewoon doen! weet niet waar heen, maakt ook niet uit gewoon opstappen! 

 

Dit blijf ik mooi vinden. Als je goed kijkt zie je op de achtergrond de ARENA.

En dat heb ik dus maar gedaan. Uiteindelijk heb ik 32 km gefietst. Onderweg genoeg tijd om na te denken over waarom ik zo down was.  Dat heeft denk ik  met de tijd van het jaar te maken, 3 jaar geleden om deze tijd was het natuurlijk drama met manlief. Voor degenen die het niet weten: hij is op 20 augustus 2021 opgenomen in een verpleeghuis en een maand later op 20 september overleden. Dus  hoe je het ook wendt of keert, deze maand is vervelend. Denk nou niet dat ik grienend door het huis loop, helemaal niet, maar het zit toch wel wat meer in m'n hoofd dan anders.

Tijdens de fietstocht ook nog bij een restaurant gestopt en wat gegeten en gedronken. Ook weer zo'n stap van: gewoon doen! Op het terras was het loei druk maar binnen was het stil dus ben ik lekker binnen gaan zitten. Ik was zo slim om een tijdschrift mee te nemen want anders zit je ook maar een beetje in je eentje te zitten en ik weiger om dan steeds op m'n telefoon te zitten ( gekke uitdrukking, ik zie mezelf dan letterlijk óp m'n telefoon zitten 😂) vandaar het tijdschrift, ik heb daar heerlijk gezeten en kwam uiteindelijk moe maar voldaan weer thuis. 

 


Straks ga ik naar een openlucht mis bij de kerk in m'n geboortedorp. Een prachtige kerk. Lot jij kent hem wel. Vorig jaar ben ik ook geweest toen vond ik het nogal een poppenkast, zitten, staan, een gebed opzeggen weer zitten/staan, zingen, luisteren naar het koor waar m'n broer in zingt  enz. en ik vond het vooral lang duren maar nu ben ik op dat alles voorbereid. 

Allemaal een hele goede dag. 🙋‍♀️

Nee Lot ik heb niet op de bank geslapen, ik heb eerst rustig een kopje koffie genomen en daarna weer alles in de oude staat teruggebracht. 🤔

Nicole, ik weet dus niet of die logeermatras beter ligt want hij paste niet.🤣

vrijdag 6 september 2024

Hoe dom.......

 Hoe dom kan een mens zijn.

Laatst schreef ik dat ik m'n bed in etappes verschoon, gisteren vond ik dat een volgende etappe was aangebroken nl. het onderlaken. toen ik naar boven liep realiseerde ik me dat het me de laatste tijd was opgevallen dat ik niet zo lekker meer op m'n matras lag, maar kwam dat nou door de matras of door m'n lijf? Dat weet je niet.

Toen schoot me iets te binnen: op het logeerbed lag nog een zo goed als nieuw matras, ooit gekocht toen het laatste kind uit huis ging en daarna niet of nauwelijks een logé gehad dus hartstikke nieuw. 

Als ik dat matras nou eens met m'n eigen matras omruil? Dan kon ik het uit proberen. Ja El, wat een ontzettend goed idee. Zo gezegd zo gedaan. eerst m'n eigen bed afgehaald en het matras naar een andere kamer gesleept, loei zwaar. Toen het logeerbed afgehaald en dan ook meteen maar een schone matrasbeschermer en hoeslaken over het matras gedaan, daarna naar m'n slaapkamer gesleept, weer loeizwaar, zie je het een beetje voor je? en toen hoefde ik het  alleen nog maar even in m'n ledikant schuiven.

Eigen matras 80 x 200 cm.

Logeermatras 90 x 200 cm. 

Ik zeg even niks meer.

Allemaal een hele vrolijke dag🙋‍♀️

donderdag 5 september 2024

Postzegels.

Jullie zullen gisteren wel gedacht hebben wat zit ze nou geheimzinnig te doen over een spannende dag waar ze nog niet over kan schrijven. 

Dat komt door mijn paranoïde brein; je weet n.l. nooit wie er allemaal mee lezen of hoe een balletje kan rollen. Misschien is het allemaal wat overdreven van  mij maar je kunt tegenwoordig niet voorzichtig  genoeg zijn en zeker niet op internet.

Alle lieve lezers en reageerders voel je absoluut niet aangesproken het is gewoon mijn neurotische hoofd wat altijd slechtheid en moeilijkheden  ziet. 

Dan zal ik nu vertellen waarom gisteren een spannende dag voor me was: het zit zo; gisteren zijn de postzegels van manlief opgehaald ( dus boeven:  ze zijn weg, ze zijn hier niet meer, jullie hoeven niet meer in te breken) 

Zoals ik al eerder schreef is er vorige week  iemand naar de postzegelverzameling van manlief komen kijken, zij was van de Amstelveense postzegelveiling, zij houden 2 keer per jaar een internationale online  postzegel- en muntenveiling. 

Ik heb expres contact met een veiling opgenomen omdat ik handelaren niet vertrouw. Dat was een tip van een verzamelaar.

Deze veiling mevrouw was heel enthousiast, zij vond het een mooie complete verzameling met een paar bijzondere items en zij willen de handel wel voor me gaan veilen. 

Dat gaat pas volgend jaar maart gebeuren dus dat duurt nog even. Spannend. 

Het waren bij elkaar 83 postzegelalbums en 22 albums met eerste dag enveloppen. Nogmaals dieven: ze zijn weg.

Het is toch wel gek om nu twee  lege kasten te hebben, een beetje emotioneel ook, manlief is daar jarenlang heel druk mee geweest, ik zie hem nog zo aan tafel zitten met albums en losse postzegels om zich heen. Ik heb daar een hele mooie foto van en ik heb getwijfeld of ik die hier zou plaatsen maar i.v.m. de privacy toch maar niet. 

Afijn, dat was het, weer een stap gezet. 😀🤔

Francien, ik moest lachen om jouw gedoe met de nieuwe telefoon, ik had precies hetzelfde, ik moest naar rechts vegen.

Berber, wat fijn dat je die rolstoel zelf kunt betalen, lekker geen gedoe en gewacht op instanties. 

Lot, wat een voorraad heb je nu, je kunt voorlopig weer vooruit. Ik heb weinig voorraad, misschien wat wc papier, keukenrollen en wasmiddel, dat koop ik als ze in de aanbieding zijn maar verder niet. Ik woon op loopafstand van winkels dus dat is is m'n dagelijkse loopje, dan loop ik eerst een rondje en op de terugweg neem ik wat boodschapjes mee. Ik heb wel altijd wat zelf gekookte maaltijden in de vriezer.

Johanna, leuk dat je m'n schrijfseltjes kunt waarderen en dat ze herkenbaar zijn.

Allemaal een hele goede dag 🙋

woensdag 4 september 2024

Mist en schuld.

 Toen ik vanmorgen opstond was het helemaal mistig buiten, ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst was, dat is echt al héél lang geleden.

Gisteren heb ik echt een hele rustige dag gehad, eerst koffie gedronken met het kofficlubje en s 'middags in m'n "moeilijke" boeken gelezen met het idee: dan ga ik vanavond na het eten nog wel een rondje lopen maar toen regende het :-((

Ik ben er achter gekomen dat ik de avonden maar niks vind, andere alleengaanden vinden vaak de weekenden vervelend, daar heb ik geen last van, ik vind de avonden niks, ze duren lang, niks leuks op tv, behalve B&B vol liefde dan 😀, daarom ga ik graag nog  even een  eindje lopen, dan is de avond wat gebroken en heb ik het gevoel dat ik tenminste nog wat nuttigs heb gedaan.

Maar ja, het gaat zoals het gaat en het is zoals het is. 

Goh, Berber ik hoop toch zo voor je dat je die rolstoel gauw krijgt, ze kunnen dat toch bijna niet weigeren? Laat je even weten hoe het is  afgelopen?

Petra, ik wil nog helemaal geen hulp, het is goed voor me om het zelf allemaal te blijven doen dan blijf ik in beweging, ik heb laatst in de tuin gewerkt en toen gaf m'n fitbithorloge aan dat ik 3 kwartier gesport had. Zó,  dacht ik, dan hoef ik tenminste niet naar de sportschool:-)) die ik trouwens nog nooit van m'n leven van binnen heb gezien.🤔 Daarbij komt dat er overal personeel tekort is dus laat dat personeel eerst maar de mensen helpen die het écht nodig hebben. Ik zou me maar schuldig voelen als ik beslag op die mensen zou leggen. Net zoals dat ik me wel eens een beetje schuldig voel als ik met zo'n busje meega voor een dagje uit, zoals laatst naar de havens van IJuiden, dan denk ik: mischien neem ik wel een plek in van iemand die minder mobiel is dan ik en er heel graag even uit wil.  Maar ja, met zo'n busje mee is  ook iets waar ik "recht" op heb maar in dit geval zet ik dat schuldgevoel maar even van me af.🙈

Goh, toen ik vanmorgen ging zitten wist ik echt niet waar ik over moest schrijven en nu is er toch weer een lang verhaal uit gerold.

Allemaal een hele fijne dag, voor mij een beetje een spannende dag maar daar lezen jullie morgen wel over. 🙋‍♀️ ik weet nu  wel waar ik over ga schrijven😃




dinsdag 3 september 2024

Oud.

 Oud worden is mooi maar oud zijn....

Dat ik misschien wel eens klaag over het druk hebben en niet meer zo kunnen gaan en staan zoals ik wil heeft niet zo zeer met huishoudelijk werk te maken. Ik ben niet zo'n poetser, ik kan rustig weken lang denken: die ramen mogen ook wel eens gelapt worden om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.


Gelukkig kan ik het allemaal nog zelf en Petra, ik heb dus geen recht op huishoudelijk hulp van de WMO. Elke dag een klusje dan kom je een heel eind.

Dat ik er wel eens zeur over druk en lichamelijke ongemakken komt gewoon omdat ik het maar niet kan accepteren dat het allemaal moeizamer gaat, niet meer hup, hup ,hup, even dit en dan ook meteen maar even dat.

Het bed verschonen  doe ik in etappes. Na de kamer stofzuigen moet ik even gaan zitten en uitrusten, met een zware wasmand de trap oplopen gaat nu treetje voor treetje, vroeger hup wasmand onder de arm en gaan.


Ik ben nu 77 en ben er nog steeds niet aan gewend om het langzamer en rustiger aan te doen, ik denk en doe nog alsof ik 18 ben. M'n hoofd is ook nog niet oud en zoals ik heel vaak hoor ( ik ga even opscheppen) zie ik er ook jonger uit


maar dan zeg ik altijd: 'dat is de buitenkant hoor, de binnenkant piept en kraakt.'

Vroeger kon ik uren lopen nu moet ik regelmatig op een bankje gaan zitten.


Ha,ha, ha, wat een onzin allemaal, duidelijk een blogje van iemand met teveel vrije tijd.😂
Allemaal een hele goede dag. 🙋

maandag 2 september 2024

Dubbel.

Ik zit zó vreselijk dubbel in elkaar, dat heb ik altijd al gehad. Toen ik nog werkte had ik het druk en dan kon ik soms in mezelf lopen foeteren: bah wat druk, ik heb niet eens tijd om eens een beetje te winkelen, iedereen shopt er op los en ik heb geen tijd.  Maar als ik het dan eens niet zo druk had en dan ook ging  winkelen dan dacht ik na een half uurtje; wat doe ik hier eigenlijk, helemaal niet leuk dat geslenter langs die winkels ik ga lekker naar huis.

Afgelopen anderhalve week had ik het op mijn manier druk, elke dag was er wel wat, niet alleen actieve dingen maar ook dingen die m'n hoofd bezig hielden.

 Deze week staat er helemaal niets op de agenda, daar liep ik me vorige week al op te verheugen; he, lekker even helemaal niks, alleen dinsdagochtend naar het koffieclubje. Nu is het maandagochtend en denk ik: eigenlijk wel saai zo'n lege week, wat zal ik eens gaan doen en met wie kan ik eens afspreken. Met het risico dat ik later weer loop te zeuren dat het weer druk was. 

Dus nee, dat ga ik  niet doen, ik heb allemaal "moeilijke" boeken liggen over psychologie en stoïcisme en die liggen er al heel lang dus daar ga ik deze week eens werk van maken en verder wacht ik het gewoon af,  ben benieuwd hoelang ik dat volhoud.🙈  

Allemaal een hele goede dag.🙋

zondag 1 september 2024

Boek.


 

De afgelopen tijd heb ik een bijzonder boek gelezen. Of eigenlijk drie boeken in één kaft geschreven door Dave Pelzer.

Deze Dave Pelzer verteld over zijn leven als mishandeld kind en zijn  wil om te overleven. 

Het eerste deel gaat over zijn jeugd vanaf zijn vierde tot zijn twaalfde, het tweede deel over zijn tienertijd en hoe hij bij verschillende pleegouders terecht komt en het derde deel over zijn volwassenheid en hoe hij toch maar tegen beter weten in blijft hopen dat het tussen hem en zijn moeder weer goed komt en hoe hij zich later in gaat zetten voor mishandelde en verwaarloosde kinderen.

Het is zware kost maar maar ik vond het heel....... ik kan er geen goed woord voor vinden......intrigerend, boeiend, interessant, akelig, ....... ik weet het niet, ik weet wel dat ik het achter elkaar heb uitgelezen. 

Bertiebo, nu maak je  het nog ingewikkelder ha ha ha; je hoeft dus geen geen herfst te zeggen maar je mag het ook  nazomer noemen , dat klinkt veel vrolijker dus die hou ik er in. 

Francien, ik vind het  grappig hoe jij op precies 1 september zomer dingen op gaat ruimen, ik zou vandaag maar even wachten als ik jou was want het schijnt warm te worden. En tandartsen, ik haat ze, ik heb altijd het gevoel dat ik stik als ik in die stoel lig.

Lot je kunt je herfstvakantie dus ook nazomervakantie noemen, klinkt beter vind je ook niet? 

Allemaal een hele fijne nazomerse dag 🙋