maandag 23 september 2024

Een zee van staal.

 Gisteren onverwacht een hele leuke dag gehad. Ik ging bij m'n dochter in Beverwijk koffie drinken om  haar nieuwe bank en stoel te bekijken en moeders vond het mooi. 😂Na uitgebreid bijgepraat te hebben en de kat nog eens streng toegesproken te hebben dat ie toch écht niet met z'n nagels aan de nieuwe stoel mag hangen zijn we  naar Wijk aan Zee  gereden om daar een Zee van Staal te gaan bekijken. Nou, daar was ik wel voor te porren want ik had er nog nooit van gehoord.

In eerste instantie dacht ik heel even dat ze me de Hoogovens ging laten zien maar het is een beeldentuin in de duinen en alle beelden zijn van staal gemaakt.









Wel een beetje jammer dat die staalfabrieken  altijd wel ergens op de achtergrond aanwezig zijn maar het is natuurlijk wel heel  toepasselijk, een stalen beeldentuin onder de rook ( letterlijk en figuurlijk ) van Tata Steel. Links een kunstwerk en rechts een deel van de fabriek.
Na een poos door de duinen rond gescharreld te hebben zijn we op een terras beland waar we nog een paar uur heerlijk gezeten hebben en allemaal lekkere dingen tot ons hebben genomen. 

Kortom, het was een dag met een sterretje.

Jullie allemaal ook een dag met een sterretje, al is het maar een heel kleintje. 🙋



2 opmerkingen:

  1. Ik hou van beelden en sculpturen dus dat zou ik ook wel eens willen zien.
    Was het veel lopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als 'Beelden aan zee' daar was ooit een set ansichtkaarten van, ik heb er nog een. Was dit ook onderdeel van deze tentoonstelling? Weet niet of ie permanent is. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen