maandag 28 augustus 2023

Overeenkomst.

 Ik heb een overeenkomst ontdekt tussen kinderen en oudere mensen.

Als kinderen er ouder uit zien dan ze in werkelijkheid zijn dan wordt er veel van ze verwacht, " dat kun jij wel" Als iemand op latere leeftijd er jonger uit ziet dan hij in werkelijkheid is dan wordt er zonder meer van uitgegaan dat hij of zij het nog wel kan en er wordt dan niet aan gedacht  dat de binnenkant van diegene toch echt overkomt met de werkelijke leeftijd. Ik val zelf ook regelmatig in die valkuil en denk er niet eens over na of ik dingen nog wel kan.

Zo had ik afgelopen zaterdag een B.B.Q.  waarbij ik drie-en-een-half uur op m'n benen heb gestaan, er waren alleen statafels. Het was heel gezellig maar ik was kapot, het is nu maandag en ik heb nog steeds moeie benen. Maar ja, even een paar dagen rustig aan en dan zal het wel weer beter gaan.

Allemaal een goede rustige dag.🙋

4 opmerkingen:

  1. Oh ja herkenbaar, dat doe ik wel even betekent dat het de hele dag of nog meer duurt.
    Gisteren stiefdochter, man en 2 pubers de hele dag in huis gehad en die kunnen zo vreselijk veel eten, groente is niet aan te slepen.
    Ik bereid op zaterdag zoveel mogelijk voor en dat is ook al paar uur staan, al ga ik steeds vaker bij tafel zitten als het kan.
    En zondag veel heen en weer gelopen van mijn stoel naar aanrecht is al zo'n 8 meter en dat vele malen die dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben al blij als ik 3 en een halve minuut kan staan, beetje onnadenkend om geen rekening met anderen te houden. zo'n zitstok kopen en meenemen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Best goed dat je het drieenhalfuur uitgehouden hebt. Als er een zithoek is blijft die vaak leeg, vind ik ook lastig. Zit je daar te wachten op gezelschap.

    BeantwoordenVerwijderen