donderdag 9 mei 2024

Hemelvaart.

 Ik snap iets niet. Het is vandaag Hemelvaartdag dat is een feestdag voor de christenen maar iedereen is vrij, ongeacht welk geloof je aanhangt, áls je al ergens in geloofd, Het maakt niet uit, je hebt vrij,  het is zelfs een officiële feestdag in Nederland. 

Eigenlijk vind ik dat gek, bij m'n dochter haar werk is het zelfs zo dat morgen een verplichte snipperdag is, wat nou als je dat zonde van je dag vind en hem liever op een ander moment op wilt nemen? 

Het verbaasd me eigenlijk dat mensen daar niet tegen protesteren zoals tegenwoordig overal tegen geageerd wordt. Er word niet gelovigen of anders gelovigen iets opgedrongen  waar ze niet om hebben  gevraagd.

Dat zal wel komen omdat het om een vrije dag gaat en dat je met die verplichte snipperdag erachteraan een heel lang weekend hebt en  daar wordt natuurlijk iedereen blij van. 

En daarom wens ik juist iedereen die wél moet werken, de zorg, politie, enz, een hele goede rustige dag. En jullie allemaal  natuurlijk ook.🙋‍♀️

2 opmerkingen:

  1. Omdat ik bij de semi-overheid werkte had ik alle voordelen van ambtenaar zijn en had wat extra vrije dagen, ja was wel fijn.
    Hoop dat het in Amsterdam en andere steden rustig blijft vandaag. Vind dat altijd zo moeilijk aan te zien de zinloze vernielingen en de troep die het met zich meebrengt. Kost ons allemaal zoveel geld dat beter besteed zou kunnen worden, als studenten daar ook eens rekening mee hielden. Over hun motieven ga ik me geen mening geven, de wereldpolitiek wil ik niet begrijpen, kan er toch niks aan doen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt helemaal, Ella. Ook als gelovige hoef je niet naar de kerk, dus waarvoor dan vrijaf?? Ik vond het nooit leuk, een vrije dag was op zichzelf OK en een brugdag erna ook, maar... de plekken waar ik dan naar toe wilde deden hetzelfde en gingen twee dagen dicht. Ik schoot er NIKS mee op.
    Het is nu trouwens beter dan vroeger, de winkels draaien zondagsdienst. Vroeger was alles compleet dicht. Blech.

    BeantwoordenVerwijderen