vrijdag 17 mei 2024

Down.

 Ik ben down. Ik heb veel last van m'n knie. Lopen is pijnlijk en trappen lopen doet erg zeer. Dat riekt naar Artrose. Ik ben al met zwaardere pijnstilling begonnen maar dat helpt niet veel. 

Ik zie met angst en beven de toekomst tegemoet. Als ik niet meer kan wandelen en leuke dingen doen dan vind ik er niet zoveel meer aan. 

Maar ja, we gaan het zien. Volgende week maar even naar de dokter maar dan kom je in de medische molen terecht en dat haat ik.

M'n hoofd zit er vol mee en heb nu dus ook even geen ander onderwerp om over te schrijven.

Ik ben ook niks gewend, heb nog nooit iets ernstigs gehad. Ik heb zo'n bewondering voor mensen die een ziekte of een beperking hebben en dan toch hun gevoel voor humor kunnen behouden. ( Berber 👏). 

Ik zit meteen in zak en as. Denk altijd meteen het ergste ( neurotische persoonlijkheids kenmerk 😒) en ben ervan overtuigd dat het nooit meer goed komt.

Allemaal een prettige dag. 🙋‍♀️

Dit stukje schreef ik gisteren maar heb niet op de verzendknop geklikt. 

Dat gezeur, helemaal geen zin in.  

Vanmorgen bij het opstaan geen last van knie, door de pijnstillers??? Even afwachten maar. Er wordt op dit moment weer hard gewerkt in huis, (vaatwasser en wasmachine),  dus ik kan het werk zittend af. 🤣

Allemaal een fijne dag. 🙋‍♀️

6 opmerkingen:

  1. Ik wens je veel sterkte en positiviteit toe. Ik kan mij je zorgen goed voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uit ervaring weet ik dat je ook met nieuwe knieen en andere "reparaties" je nog heel veel leuke dingen kan doen. Wandelen kan ik niet heel veel maar dat heb ik ook nooit gekund, dat is voor mij dus geen verrassing.
    En met mijn driewielerfiets kom ik ook heerlijk buiten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alles wat verdelen, of wil je elke dag 10 km wandelen? of 50 km fietsen? en een gezonde maaltijd klaarmaken? neem wat extra rust, en als het weer goed gaat met je lies, niet direct de volgende dag weer extra gaan belasten. Herstel duurt nu wat langer. Je bent verstandig genoeg om het goed te doseren, je mogelijk- en onmogelijkheden. Sterkte (en er vrolijk bij blijven lukt echt)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou graag tegen je zeggen ' het komt wel goed', maar dat zou voorbarig zijn. Maar ik kan wel tegen je zeggen 'ik hoop dat het goed komt'.
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik snap dat, en toch durf ik te zeggen dat het went en dat je doorgaat met leuke dingen doen. Ik heb ook wat klachten waar ik een jaar geleden nog bijna dagelijks over liep te grienen. Nu niet meer, ik negeer het zo goed als mogelijk en doe m'n ding. En de pijn is te doen en dat is wat ik bedoel met dat je er aan went. Relativeren kan je al, moet je ook vooral blijven doen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen