zondag 26 mei 2024

Tijd.

 Wat leuk al die reacties uit verschillende landen op m'n vorige blog. Ik zeg expres verschillende landen want inderdaad Zeeland en de Achterhoek zijn voor mij en beetje buitenland, ik kom nooit in die buurt en  België; het klinkt misschien raar maar ik ben er nog nooit geweest. O, nee, ik ben een keer in Brugge geweest. En Ton in Spanje, ik lees jou blog ook met veel plezier en ik moet bekennen dat ik vaak een beetje jaloers ben, zo'n mooi huis op een berg en de wandelingen die jullie maken, geweldig, maar  in Spanje ben ik wel geweest, meerdere keren zelfs,  ook in de buurt waar jij woont. Manlief was geen autorijder dus als we op vakantie gingen, gingen we altijd met het vliegtuig. 

Nu op latere leeftijd, die ik nu dan maar even zal verklappen, zevenenzeventig, ( als je het zo uitschrijft ziet  het er wel heel oud uit 😁) krijg ik steeds vaker het gevoel dat ik te vroeg geboren ben. In mijn tijd waren er veel minder mogelijkheden om veel dingen te ondernemen, ( Oma verteld🙈)  ik kom  uit een arbeidersgezin waar doorstuderen en op vakantie gaan niet gebruikelijk was. Zo gauw ik ging werken moest ik de helft van m'n loon aan m'n ouders geven om ze te ondersteunen in het onderhoud van hun 6 kinderen.

En als je ging trouwen dan stopte je als vrouw met werken, zo ging dat in mijn milieu, dat was heel normaal, iedereen deed dat, daar werd niet over nagedacht en dan moest je van 1 inkomen rond komen. 

Als ik in deze tijd jong was geweest dan had ik een heel ander leven gehad, dat weet ik zeker. Dan had ik zéker doorgestudeerd en had ik wereldreizen gemaakt. 

Laatst zei m'n dochter met een grapje:' doe dan ook eens rustig' en toen antwoordde ik zonder er bij na te denken : ja, maar ik heb haast want zoveel tijd heb ik niet meer'

Daarom baal ik er ook zo van dat m'n lijf af en toe niet mee wil werken want ik wil nog zoveel zien en doen. Ik zit al een tijdje moed te verzamelen ok met een groepsreis mee te gaan, dat deden m'n zussen ook altijd maar ik vind dat toch wel veel gedoe.

Nou ja, goed, we zien wel hoe het loopt. Komt tijd, komt raad. 

Dit is eigenlijk allemaal wel heel veel persoonlijke informatie. Nou ja, ik laat het toch maat staan.

Allemaal een hele fijne dag 🙋

3 opmerkingen:

  1. Die groepsreis zou ik dan maar snel gaan maken. Lichaam wordt er niet heel veel beter op, en als je ergens aan geopereerd moet gaan worden heb je ook weer revalidatietijd en ben je zo weer een half jaar verder.
    Ik ben 74 en dat scheelt niet zoveel maar toch het gevoel ik een andere tijd te zijn opgegroeid. Ik zou wel mogen gaan studeren maar had niet echt een studiehoofd en vond school vooral vervelend en tijdverspilling, dus met 16 op kantoor gaan werken.
    Toen ik 21 was was ik toe aan iets anders en heb ik 2 seizoenen wat anders gedaan. Eerst paar maanden als kinderjuf naar Majorca en dat vond ik toch niet zo leuk, en toen nog 3 maanden als serveerster op Rijncruise boot, dat was heel leuk maar doodvermoeiend.
    Jaar erna voor Eurotex gaan werken, misschien ken je die organisatie wel, zat op de Sarphatistraat en als de gids uit was stond daar een enorme rij om te boeken.
    Maar daarover een volgende reactie, anders ga ik blogs onder jouw blog schrijven 😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lot, wel in dezelfde tijd opgegroeid maar in verschillende omstandigheden.

      Verwijderen
  2. Ik kom uit een totaal ander milieu. Gingen na de basisschool naar een passende opleiding, maar bij ons was wel de eis, of gymnasium of HBS. Voor mijn broer en mij geen probleem, maar mijn jongste zusje wel. Oudste zus was toen al het huis uit. Uiteindelijk ging ze naar de Ulo. En kleuterkweek. En daar keken mijn ouders wel een beetje op neer. En daar heeft ze haar hele leven last van gehad.
    Mijn vader verdween toen ik 16 jaar was. Mijn moeder bleef achter zonder iets achter de hand. Afhankelijk van de (welgestelde) familie.
    Daarom heb ik na mijn opleiding altijd gewerkt. Evenals mijn zussen trouwens. En hebben we gezorgd dat onze twee zonen wel een onbezorgde studietijd hadden. Zonder studieschuld. Jongste zoon heeft zelfs 2 studies gedaan. Dat kon en mocht.
    O ja en de caravan is gisteren verkocht. Ik heb nu al heimwee naar Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen