maandag 24 juni 2024

Nadenken.

Vanmiddag ga ik dus naar de cursus DE PSYCHOLOGIE EN LOGICA VAN KRITISCH DENKEN. Ik ben héél benieuwd. Ten eerste over wat ik daar te horen krijg maar ook over wie m'n mede cursisten zullen zijn, wie is nog meer geïnteresseerd  in dat onderwerp?
 
Ik denk dat logisch en vooral kritisch nadenken heel belangrijk is in deze tijd en dan vooral over wat je allemaal op tv en in het nieuws ziet.
Neem nou dat AI Laatst was in het nieuws dat dat gigantisch gaat worden en men was daar heel enthousiast over.  Ik vind het een zorgelijke ontwikkeling want met AI kunnen ze dingen maken en mensen iets laten zeggen alsof het de werkelijkheid is. Terwijl het dus kunstmatig gemaakt is.  Hoe verwarrend kan het zijn als je op tv iemand iets ziet beweren maar dat dat  in werkelijkheid helemaal niet waar is.
Dan is het handig als er een stemmetje in je hoofd zit die zegt: 'klopt dit wel?'
Tegelijkertijd is het natuurlijk heel vervelend als je over  alles kritisch na moet denken. 

 AI werk heel snel en kan  muziek, beelden en teksten maken waar een normaal mens veel langer over zou doen en dat kan een goede kant van dit alles zijn, in dit tijdperk van personeel tekorten is dat alleen maar handig. Maar toch vind ik het zorgelijk.

We gaan zien wat de middag gaat brengen.

Allemaal een hele fijne dag, de lucht is hier strak blauw en als het nou maar niet te heet gaat worden dan gaat het wel goed komen.🙋
P.S. even een nadenkertje: is dit stukje nou door mij geschreven of door AI ?

4 opmerkingen:

  1. Hahaha, goeie. Dat weet ik dus niet en ik kan het ook niet weten. Ik kan wel hopen. Hopen dat het meevalt en dat jij het schreef.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel heel mooi geschreven.
    We zijn een serie aan het kijken "The Capture" daarin is een minister om een reden die ik vergeten ben niet op de plek waar hij een interview zou geven. De TV staat aan en dan ziet hij zichzelf van alles beweren precies tegenover wat hij zou antwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken jouw eigen stijl hier Ella, dus helemaal zelf geschreven! En lekker blijven doen, als AI het doet dan wordt het heel anders en komen er woorden in te staan die jij nooit zou gebruiken. Het kan handig zijn, maar voor ons bloggers is het niks, de computer genereert zulke idiote volzinnen met woordkeus die we zelf nooit zouden gebruiken. Heb je het al wel geprobeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik lees graag je nieuwe ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen