vrijdag 14 juli 2023

Machteloos.

 Ik had me voorgenomen niets te gaan  zeggen over de val van het kabinet want dat irriteert me mateloos en ik voel me wat dat betreft ook machteloos maar door alle ontwikkelingen van de laatste tijd volg ik toch wel een beetje het nieuws en lees ik toch maar de krant.

Waarschijnlijk vinden jullie het helemaal niet leuk om hier over dit soort zaken te lezen en zien jullie liever iets ontspannends, zoals borduurwerkjes en bakproducten maar ik moet er toch even iets over kwijt.

 Ik kan er n.l. heel boos over worden dat je als volwassen mensen het maar niet met elkaar eens kunt worden en het dus bewust in elkaar laat klappen. ( heb ik toch dat rot woord gebruikt)  En als ik dan zie dat een politica, Renske Leijten, vertrekt en de sfeer in de regering giftig noemt, wat ik nogal een uitspraak vind,  dan kijk ik daar met verbijstering naar,  ik ben dan ook bang dat er achter de schermen allerlei ( vieze ) spelletjes gespeeld worden. Er is niet voor niets zo'n leegloop op dit moment.

Maar  het ergste van die kabinetsval val vind ik dat er weer minstens een half jaar of nog langer geen besluiten worden genomen.  Bah.

En dus word ik ook niet vrolijk als ik deze kop in de krant lees:


En er was  ook nog een ingezonden brief:



In deze brief staat o.a. dat Haagse "boekhouders" in het verleden al gekozen hebben voor een uitgeklede ouderenzorg, afgeschafte bejaardenhuizen, verplichte zelfredzaamheid, overvolle verpleeghuizen, geen visie over nieuwe woonvormen voor ouderen, enz. enz. enz. en dat het gevaar op de loer ligt dat ouderen alleen nog maar worden gezien als financiële last.

Nou, al gaan alle kwetsbare ouderen van het hele land op hun kop staan, of met z'n allen naar het Malieveld in Den Haag, ze kunnen eisen wat ze willen maar er gaat de komende jaren echt niks veranderen hoor, want er is geen geld en dus ook geen personeel, ik zie dat heel pessimistisch in. Maar af en toe vraag ik me ook wel eens af of het geld wát er is, wel goed besteed word. Hier in de buurt wordt een nieuw kunstwerk ergens in een middenberm geplaatst,  leuk, maar door mijn hoofd gaat dan toch: wat zal dat wel niet gekost hebben??? en hoeveel bijstand gezinnen hadden daarvan kunnen eten?

En daar komt dus dat machteloze gevoel vandaan, je kunt er zo weinig aan veranderen want je kunt wel op een  partij stemmen die jou aanspreekt maar door de vele partijen moeten ze allemaal water bij de wijn doen en wordt het nooit wat ze beloven.

Dus ja, wat moet je ermee? 

Je ziel in lijdzaamheid bezitten zou mijn moeder gezegd hebben.

Allemaal een hele prettige koele dag. 🙋

2 opmerkingen:

  1. Ja het is verschrikkelijk in Den Haag, ik ben ook al blij dat ik daar niet meer woon en het gebouw waar ik werkte staat precies tegenover het gebouw waar de regering nu zit ipv het Binnenhof en ik zal al een paar keer demonstraties ervoor in beeld op het veldje voor mijn werkgebouw. Stel je voor dat er gedoe is en je het gebouw niet meer uit kan of juist wel weg moet. Ik heb echt geen zin in dat gedoe.
    En geen idee waarop ik nu weer moet stemmen, alleen waarop ik niet moet stemmen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het niet makkelijk om over politiek (net als geloof) op mijn blog te praten of op anderen te reageren wanneer zij dit onderwerp bespreken. Maar nu reageer ik toch. Ik vind het ook een heel bijzonder tijd en vraag me af hoe lang het gaat duren voor we weer verder kunnen met een regering die het beste voor heeft voor alle mensen in ons land. Dus ook de boeren, de asielzoekers, de mensen met een uitkering, de ouderen, maar ook de jongeren. En ik wil ook nog even zeggen dat ik het vreselijk vind dat politica, omdat ze vrouw zijn, zo enorm veel hatelijk nare kritiek krijgen, tot bedreigingen aan toe! Ik dacht dat Nederland voorop liep in de emancipatie en vrouwenrechten, maar dat lijkt nu niet meer zo te zijn. Daar word ik heel verdrietig van.

    BeantwoordenVerwijderen