maandag 10 juli 2023

Vakantie.

 Wat is er in  de loop der jaren toch veel veranderd en af en toe word je door iets wat je op de tv ziet weer in het verleden terug geworpen.

Ik keek op de tv naar HET DORP. Een reportageprogramma gepresenteerd door Huub Stapel en Wim Daniels. Ze bezoeken dorpen en onderzoeken hoe het is om in  een dorp te wonen en dan vooral wat toeristen betekenen  voor het dorp.

Zij praten met inwoners maar ook met elkaar en zij hadden het erover dat zij in hun  jeugd nooit op vakantie gingen, nou ja, Huub Stapel 1 keer. 

Dat deed me  denken aan dat ik als kind ook maar 1 keer met m'n ouders op vakantie ben geweest. Naar een huisje op de Veluwe bij Nieuw Millingen, ik kan me er nog maar weinig van herinneren. Alleen maar dat het een hele onderneming was.

Verder ben ik vroeger ook nog een keer met manlief, toen nog m'n verkering, op de brommer naar Duitsland geweest, naar Koblenz. 

Toen ik dat laatst aan de kleindochters vertelde riepen ze allebei hogelijk verbaasd:' op de brommer????? 

'Ja, op de brommer en we hadden het hardstikke leuk.'

En dat bedoel ik met als ik zeg: wat is er toch veel veranderd. Die kleinkinderen ( 20 en 18 ) hebben al meer van de wereld gezien dan ik in m'n hele leven. Bij wijze van spreken dan want ik heb het later wel ingehaald.

Ik gun het ze van harte, ik heb er zelf niet zoveel zin meer in, teveel gedoe.

Allemaal een hele goede, rustige dag. 🙋‍♀️

P.s. Anneke Broos, ik denk inderdaad dat dat kastje, die muizen en rattenverjager werkt want ik heb geen muizenactiviteit meer gezien.


1 opmerking:

  1. Omdat we een boot hadden gingen we in mijn jeugd altijd 2-3 weken door Nederland varen en ook lagen we 1-2 weken aan een eiland aan de Westeinder en bracht ik mijn vader 's-morgens naar de weg en ging hij met de scooter naar zijn winkel, om 5 uur haalde ik hem weer op.

    BeantwoordenVerwijderen