zondag 15 oktober 2023

Buurtclub.

 Volgens mij heb ik er al eens over verteld; dat ik 1 x in de 14 dagen naar de buurtclub livestyle ga. Een groepje vrouwen(8) en mannen(2) die dan een bepaald onderwerp behandelen. Vorige keer ging het over  welke oefeningen  je kunt doen om dementie tegen te gaan. Ik denk dat je dat niet tegen kunt houden maar altijd interessant om te horen wat een deskundige daar over kan vertellen. 

Eerst kregen we uitleg over welke soorten dementie er zijn, voor mij niet zo interessant omdat ik me daar al in verdiept had toen manlief begon te dementeren.

Daarna begonnen de oefeningen en die kwamen er op neer dat je een handeling moest doen en meteen over iets anders nadenken.

Een beetje moeilijk om uit te leggen maar b.v. 

In een kring gaan staan en om de beurt een letter van het alfabet zeggen en dan bij een  klinker een stapje naar rechts en bij een medeklinker een stapje naar links.

Klinkt misschien simpel maar doe het maar eens, ik kan je verzekeren dat wordt botsen.

Nou ja, zo waren er nog zo wat van die oefeningen.

Wordt ik nou echt blij van die club? Niet echt maar het zijn maar 8 bijeenkomsten dus te overzien.

We gaan ook een keer met bijenwas schilderen🙃 ik ben benieuwd en het resultaat zal t.z.t. hier te bewonderen zijn🤣

Allemaal een fijne dag, ik ga zo een blouse ruilen, te klein gekocht, m'n omgekeerde anorexia heeft weer eens om de hoek gekeken.😖🙋‍♀️


1 opmerking:

  1. Ach van elke bijeenkomst steek jee wel iets op. Ik ga toch eens zoeken of iets dergelijks ook op mijn eiland bestaat. Lijkt me wel wat in de lange winter.
    Maar eerst gaan we )partner en ik) 8 weken op een cursus valtraining die in samenwerking met gemeente en fysio wordt georganiseerd. Ben benieuwd, het zijn 8 lessen van 1.5 uur, kan je heel vaak vallen en moet je weer opstaan en dat kan ik niet van de grond zonder hulp.

    BeantwoordenVerwijderen