zaterdag 23 maart 2024


 Wat vinden jullie hiervan? In eerste instantie denk je: prima toch? en ik probeer dat ook wel maar toch voel ik me daar vaak niet helemaal lekker bij, is het dan zó erg om iets te doen wat veel energie kost maar waar je een ander dan wel even heel gelukkig van maakt? Ik denk het niet, soms moet je even aan jezelf denken en soms even niet.



Dit boek heb ik voor m'n verjaardag gekregen en ik heb het achter elkaar uit gelezen. 

Het speelt in 1200 en het is een prachtig verhaal over macht, liefde en familiebanden. Wat dat betreft is er in al die eeuwen niets veranderd, het gaat nog steeds over wie is de baas, landje pik en overspel.

Maar ik heb er van genoten.

Allemaal een hele fijne dag 🙋

3 opmerkingen:

  1. Ik word altijd een beetje kriegel van dit soort 'gemakkelijke' tegeltekstjes op internet. Het leven is nu eenmaal niet zo dat je alleen maar kunt doen/laten wat jij wilt. Je hebt nu eenmaal met andere mensen en misschien niet zulke prettige dingen te maken, tenzij je een kluizenaar bent. Tussen totale jezelf wegcijferende opoffering en alleen maar aan jezelf denken zit ook nog wel iets. Gelukkig zijn is trouwens niet iets dat je kunt regelen. Veel mensen worden erg ongelukkig van het proberen om gelukkig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind gelukkig zijn een vervelende uitdrukking, om dezelfde reden. Ik zeg altijd/meestal/vaak dat ik het naar mn zin heb, is voor mij prima.

      Verwijderen
  2. Bij mij associeert het meteen mijn zus waarmee ik nog steeds geen contact heb. Nee ik ga me niet opofferen, ik leef mijn eigen leven (waar ze trouwens wel kritiek op heeft soms dat we teveel in cocon leven) maar ik zou wel gelukkiger zijn als er wel weer beter tijden voor ons aanbreken. Was begin maart jarig en kreeg een Gifje met whattsApp een lieve groet. Komende week weer eens met dochter bespreken wat ik ga doen want ik wil nu iets doen, het kan ook dat zij het moeijlijk vind weer concreet contact op te nemen.
    Ik heb net een hedentijds boek van Simone vd Vlugt geluisterd "in mijn Dromen" speelt in mijn geliefde Amsterdam

    BeantwoordenVerwijderen