dinsdag 23 april 2024

Foto.

 


Ergens kwam ik deze foto tegen en ik heb er heel lang naar zitten kijken. 
Hij roept vragen bij me op; ten eerste: waar is Pieter?
Ten tweede: hoelang zijn ze wel niet bezig geweest om iedereen op de juiste plek te krijgen en die japonnen zo mooi te draperen ( dit kun je geen jurken meer noemen)  maar de grootste vraag voor mij is : waarom moeten ze altijd een sjerp om? en wat is de betekenis van een sjerp? Hebben ze überhaupt een betekenis? 
Ik vraag me dan altijd af hoe zoiets achter de schermen gaat. Zouden ze een speciale medewerker in dienst  hebben die een cursus sjerpen en broches gedaan heeft? want kijk maar ze hebben ook allemaal een broche op een rare plaats zitten. Wie draagt er nou een broche  in de taille? Heeft dat soms ook een bepaalde betekenis? Het zijn natuurlijk geen gewone 'broches'  ze zullen wel een mooie naam hebben maar die ken ik niet.
 Ik zie het al helemaal voor me dat ze dan in een kleedkamer zijn en dat Willen Alexander dan zegt:' o, jij hebt een licht blauwe jurk aan? zullen we dan allebei onze blauwe sjerpen omdoen'?. Want kijk maar ze zijn op elkaar afgestemd. Maar misschien is Maxima wel de baas die zegt:' Willem, ik doe een blauwe jurk aan dus jij moet een blauwe sjerp om' 
De Spaanse Koning heeft nog een poging gedaan om bij zijn vrouw te passen maar zijn vrouw dacht waarschijnlijk: kan mij het schelen, wat een gedoe.
En dan een kleedster die alle moeite moet doen, wanneer ze die broche op moet spelden, om dan niet te   bibberen  omdat ze bang is dat ze de koningin dan misschien wel in haar  vel gaat prikken.
En zo te zien moeten Koningen, Koninginnen en prinsessen die dingen  om en op maar Prinses Beatrix niet. Huh, waarom niet? 
Wel knap van Jan Taminiau, de ontwerper, hoe hij die sjerp door die japon heen verwerkt heeft, daar is over nagedacht hoewel ik vermoed dat hij het toch wel jammer vind dat zijn mooie creatie wordt verminkt door zo'n stukje lint. 
Dus ja, dit gaat er allemaal door m'n hoofd als ik naar zo'n foto kijk.
Waar een mens zich al niet mee bezig houdt.
Allemaal een hele fijne dag.🙋
p.s. ik heb nog even zitten googlen maar ik kon geen antwoorden op m'n vragen vinden dus heb ik het er maar bij gelaten,  zo prangend zijn m'n vragen nou ook weer niet.

3 opmerkingen:

  1. https://www.modekoninginmaxima.nl/
    Op deze site worden soms vragen beantwoord over de sjerpen, broches tiara's etc. En uitleg over kleding gegeven.
    Raar is ook dat Amalia een soort cape draagt en daardoor komt haar halsketting helemaal niet in de verdrukking.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het is net of prinses Margriet maar één been heeft. Of zou ze een wijde broek aan hebben? Het klopt daar niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit doet me denken aan Toon Hermans : En dan zegt hij : ik kan mijn lint niet vinden. Endan zegt zij : kijk eens in het naaimandje.
    Rosaline

    BeantwoordenVerwijderen