dinsdag 1 oktober 2024

School.

 Ja, ik had inderdaad mooie cijfers en ik kan, zonder op te scheppen ๐Ÿ™ˆ, zeggen dat dat alle klassen zo gebleven is en daarom is het zo stom dat ik niet heb doorgeleerd, het advies was MULO maar dat was 3 of 4 jaar en daar had ik absoluut geen zin in. 

M'n vader was hard aan het werk om brood op de plank te krijgen en zoals ik al zei was m'n moeder vaak ziek, bovendien was ik het zesde kind  een achteraankomertje zoals ze dat toen noemden. M'n moeder was 40 toen ze mij kreeg.  Ze hadden dus hun handen wel vol en werd er niet echt over nagedacht. 

Ik ben toen naar de huishoudschool gegaan die duurde maar 2 jaar en ik was zรณ blij dat die 2 jaar om waren dat ik niet eens m'n diploma heb opgehaald. 

Later toen m'n  kinderen groter werden kreeg ik spijt en ben wat ze toen noemden de Moedermavo gaan

doen, nu noemen ze dat geloof ik Volwassenenonderwijs, 3 ochtenden in de week naar school. Dat vond ik heel leuk en ging me ook goed af. Dat diploma moet nog wel ergens rond slingeren.

Tja, het leven loopt zoals het loopt.

Marja, ja dat biechten, belachelijk toch, ik verzon ook maar wat want ja je moest erheen en je moest toch wat zeggen.

Francien, op je elfde al met de trein naar school, ik weet niet of dat in deze tijd nog zou kunnen. Gingen er nog meer kinderen die kant op? Anders lijkt het me heel vervelend.

Allemaal een hele goede dag. ๐Ÿ™‹