maandag 27 februari 2023

Vierkante ogen.

 


Ik heb zo langzamerhand vierkante ogen, vrijdagavond wilde ik weer eens onderuit gezakt naar een serie kijken, ik kon niks interessants vinden dus dan maar een politieserie, eigenlijk hou ik daar niet zo van want die komen bijna altijd op hetzelfde neer; steeds weten ze maar niet wie het gedaan heeft en dan opeens  gaat er ineens ergens een lichtje branden en is het opgelost.

Het werd DE KILLING een Deense serie. Een 'who dun it? ' er wordt een meisje vermoord en wie heeft dat gedaan, hoe moeilijk kan het zijn? Ik nam aan dat ze daar in 6 afleveringen toch wel achter moesten kunnen komen. 

De inspecteur is Sara Lund met haar eigen privéproblemen, zij krijgt een hulp inspecteur toegewezen, Meyer, die eigenlijk vindt dat het zijn zaak zou moeten zijn  en hij is daar nogal pissig over, hij is ook een beetje kort door de bocht en denkt steeds dat hij nu toch echt de dader gevonden heeft maar Sara blijft maar zeggen dat het niet klopt en dat blijkt later dan ook zo te zijn waardoor hij steeds pissiger wordt.

Dan is er een verdachte die omhoog wil in de politiek, dat proces volg je ook helemaal en dan volg je ook nog de ouders van het vermoorde meisje waarvan de moeder in het verdriet blijft "hangen" en de vader door wil gaan met leven. En dan zijn er nog de nodige rand figuren die ook allemaal wel of niet verdacht zijn, o.a. een hoofdinspecteur die met bewijsmateriaal geknoeid heeft wat in de doofpot wordt gestopt. ( het lijkt het echte leven wel😁)

Toen aflevering 6 begon dacht ik dat het wel tot een eind zou komen ( ik had niet gekeken hoeveel afleveringen er waren) maar nee het ging maar door, inmiddels ben ik bij nr. 13 en nog steeds weet ik niet wie het gedaan heeft.😕

En ja, nu ik er al zoveel tijd aan besteed heb wil ik het weten ook.

Maar eerst maar even naar buiten want het ziet er stralend uit, hopelijk is het minder koud dan gisteren want toen dacht ik een eindje te gaan fietsen maar dat viel bitter tegen, maar goed, nieuwe dag, nieuwe kansen.

Allemaal een goede, gezellige dag.💁

4 opmerkingen:

  1. Meestal zijn ze heel goed scandinavische series. Enige nadeel is de taal, ik haak graag tijdens kijken en in het engels hoef ik de ondertitels niet te lezen bij andere talen natuurlijk wel
    We hebben gisteren de laatste deel van Hidden gekeken, deels is die welsh gesproken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hidden staat ook nog op mijn lijstje! Zie onder voor mijn reactie met nog twee mooie tips.

      Verwijderen
  2. Er zijn echt heel veel mooie Scandinavische series, vorige week het ik Blinded op de NPO app gekeken. Denk dat jij dat ook wel wat vindt. Nu kijk ik op dezelfde app The Thief, His Wife and The Canoo. Lekker Brits en ook een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blinded hebben we helemaal opgenomen en gaan we binnenkort kijken.
      Teh Thief, his Wife . . . was inderdaad het kijken waard.

      Verwijderen