dinsdag 9 januari 2024

Blote konten.

 Daar ben ik weer, het was een beetje een raar griepje, het hoesten en de hoofdpijn waren na een dag of twee  al weer weg maar het duffe hoofd bleef én ik voelde me stront misselijk, ken je dat? dat je steeds het gevoel hebt dat je moet spugen maar dan toch maar net niet? Als ik alleen maar eten zag dan moest ik al kokhalzen met als gevolg dat ik drie dagen helemaal niets heb gegeten. 

Het vervelende was ook dat ik heel slecht sliep en dan lig je daar maar te liggen en dan ben ik toch nog ergens heel goed in........... piekeren, want dat misselijke baarde me toch wel zorgen, ik ben noooooit misselijk en ik heb altijd zin in eten  dus ik moest nu wel een héle enge ziekte hebben.

Tot zaterdagmiddag, toen bedacht ik: dit gaat niet goed, ik loop te slingeren op m'n benen. Ik moet mezelf dwingen om iets te eten maar alles wat ik in de vriezer had, hutspot, bruine bonenprutje, brood, het stond me allemaal  tegen en dus kwam dochterlief ingrediënten voor een kippensoepje brengen en dat smaakte me goed en wat belangrijker is; het bleef er in.

Maar dat misselijke gevoel en die weerzin tegen eten bleef aanhouden en dus ben ik gisteren even naar de dokter gegaan en nu krijg ik een drankje om m'n maag rustig te maken en ik moet vaak een beetje eten.

Nou, we gaan het meemaken.

Met al dat gehang op de bank en met een lodderig oog naar de tv kijkend viel het me ineens  op dat er op dit moment best wel leuke reclames te zien zijn. Ik haat reclames, wat een geneuzel en ze duren ook zo lang.

Maar neem nou die reclame van Albert Heijn met die hamster, ik wordt er vrolijk van maar ook die van de Hema met al die blote konten, ik vind het grappig. 

Ach ja, je moet je toch ergens mee bezig houden als je verder nergens zin in hebt.

Allemaal een hele fijne dag.🙋‍♀️

3 opmerkingen:

  1. He bah ook al ellende. Nou bij nij is het ook nog niet over maar natuurlijk anders vanaf de sinterklaas. Wel steeds iets beter maar ik ga morgen naar de kokter.
    Ik hoop dat jij snel opknapt en van duizeligheid word je natuurlijk ook kotsmisselijk. Dat hebb ik gelukkig niet.
    Knap maar gauw weer op. Beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je gaat weer de goede kant op gelukkig. Paar beschuitjes met thee? Bordje of kommetje havermoutpap?
    Hema met blotekonten???? heb ik gemist...
    sterkte in ieder geval

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor en na kerst ben ik ook 2x zo misselijk geweest, gelukkig kwam wel alles eruit en dat lucht zo op. Daarna ook tijdje weinig gegeten en middagdutjes, ik ga er dus vanuit dat het iets van een virusje was en niet van iets verkeerds eten. De 10 jaar dat ik hier nu woon was ik nog nooit misselijk geweest.
    Voordeel dat ik ben afgevallen en zelfs in het weekend niet aangekomen want ik heb echt goed opgelet wat ik at en dan net wat minder.

    BeantwoordenVerwijderen