woensdag 17 januari 2024

Zorgelijk.

 In m'n vorige post zei ik dat ik er weer was, nou, dat klopte niet. Eigenlijk ben ik er nog steeds niet helemaal. Dat drankje tegen de misselijkheid hielp niet maar ja, dat weet je pas na een paar dagen. Al die tijd zat ik ziek, zwak, misselijk en nauwelijks etend op de bank en als het dan tot je doordringt dat het nog steeds niet goed gaat is het natuurlijk weekend en moet je dus nóg twee dagen hangen. 

Toen kreeg ik ook nog op een nacht een paniekaanval, althans dat denk ik want ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt, hevig bibberen, hoge hartslag, snelle ademhaling enz. en  dan zit je daar in je eentje. Volslagen paniek! Dus de HAP gebeld die adviseerde om een extra pilletje te nemen en door er even met iemand over te praten werd het gelukkig  al minder.

Dus weer naar de dokter, volgens haar kon het weleens een geïrriteerde maagwand zijn, als gevolg van de griep maar voor alle zekerheid is  m'n bloed, urine en ontlasting onderzocht.  Daar is niet echt iets bijzonders uitgekomen, sommige waarden zijn wel iets verhoogd maar niet schokkend, over een maand nog een keer controleren en ik heb tabletten gekregen tegen de misselijkheid, maar ja dat duurt natuurlijk ook weer een paar dagen voordat je daar iets van merkt maar het lijkt de goede kant op te gaan. 

De dokter vroeg ook waar die paniekaanval nou vandaan kwam, ik had daar niet echt over nagedacht maar het antwoord kwam meteen; ik was als de dood dat dit mijn toekomst zou zijn, ziek, zwak en hulpbehoevend hangend op de bank wachten tot er weer een dag voorbij is. Dat is echt m'n grootste nachtmerrie. Als je die verhalen hoort over de zorg die steeds minder gaat worden, dat er te weinig artsen zijn, dat de thuiszorg steeds verder wordt uitgehold word je niet blij. Ik vind dat zó zorgelijk.

Maar goed, zoals ik al zei; het lijkt de goede kant op te gaan, eten gaat al beter en ik heb zelfs vanmiddag een wandelingetje gemaakt. 

Dat was het voor vandaag, allemaal een fijne dag.🙋

8 opmerkingen:

  1. Oh Ella, wat zal jij je ellendig hebben . Echt afschuwelijk en dan in je eentje zijn en ook nog 's nachts. Wij zijn hier nog met z'n tweeën en toch ben ik ook wel eens bang. Hoe moet dat voor jou dan wel niet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik voel helemaal met je mee. Ik ben ook alleen en kan me heel erg zorgen maken om de toekomst. Vooral ‘s nachts zijn de problemen veel groter dan overdag. En als je wakker ligt na te denken…
    Overdag kan ik soms wel mezelf overtuigen : vandaag gaat het en in de toekomst kan niemand kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat naar om te horen. Ja in de nacht is alles erger, ook als je samen bent en de ander zegt ga toch slapen, maar alleen is het erger. Wel fijn dat een gesprekje bij de HAP toch al hielp en je even kon spuien, ik denk dat daar heel goed opgeleide mensen werken die de triage doen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop toch dat je snel op zult knappen. Heel veel beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je verhaal raakt mij echt. Wat naar voor je. Wel duidelijk waar je angstaanval vandaan komt. Ik wens je veel liefs en sterkte toe. Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Een mens lijdt dikwijls ’t meest
    Door ’t lijden dat hij vreest
    Doch dat nooit op komt dagen."

    ik denk hier af en toe aan, als het nodig is; steeds minder gelukkig.
    We kunnen gelukkig niet in de toekomst kijken. En als je je zo voelt, en dan nog wel midden in de nacht, is alles zwarter dan zwart (maar vanmorgen wit, er lag een laagje sneeuw).
    Kijk naar wat je wel kunt, niet naar wat je niet (meer) kunt.
    En eigenlijk lag ik meer wakker toen mn echtgenoot nog thuis woonde
    sterkte AOWtje, komt echt weer goed

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach Ella, voel met je mee. Dat spugen ken ik wel. Heb mijn hele leven migraine gehad. Drie dagen. Kreeg voor het spugen tabletten, maar dat misselijke gevoel bleef.
    Normaal eten lukt dan niet. Beschuit ook niet, dat is te droog. Het enige wat ik dan naar binnen kreeg was yoghurt. Flink zoet. En elke keer een paar hapjes.
    En ook als je met zijn tweeën bent is 's nachts alles erger. Omdat jij alle problemen ziet en je naast je iemand rustig hoort slapen. Binnen vijf minuten in slaap hoort vallen en de hele nacht door. Daar word je wel eens heul kwaad over. Alleen dat helpt geen bal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Arme ziel. Angry blijven valt niet mee als je niet fit bent. Je kunt goed schrijven.
    Ik denk nog wel eens aan Vlasleeuwenbekje. Ze had toch nog een goed einde.

    BeantwoordenVerwijderen