maandag 1 januari 2024

Een nieuw jaar.

 



                                        Allemaal een heel gelukkig, gezond en goed Nieuwjaar.

Ik hoop dat de jaarwisseling bij jullie goed verlopen is en dat er geen rare dingen zijn gebeurd. Hier was het rustig behalve dat ze al de hele avond aan het knallen waren maar ja, dat hoort er bij. Na 12 heb ik een hele poos uit het raam staan kijken, ik stond op de eerste rang want een straat verder staken ze prachtig vuurwerk af, het een was nog mooier dan de ander.

Toen ze in het begin van de avond zo bezig waren dacht ik: van mij mogen ze een vuurwerk verbod afkondigen maar na 12 dacht ik: nee toch maar niet'

Het was wel voor het eerst dat ik het niet zo fijn vond om deze avond in m'n eentje door te brengen, niet dat ik nou helemaal depressief op de bank hing of dat ik zwaar aan de drank ben gegaan maar ik vond het wel saai.

Gisteren de kennis even gesproken, laten we haar voor het gemak een naam geven en in het verband met de privacy noem ik haar Truus, het gaat iets beter met Truus  maar nog niet zoals het zou moeten zijn dus het zit er in dat we binnenkort weer hetzelfde ritueel gaan meemaken.

Er was trouwens nog iets wat ik vorige keer vergeten ben te melden; toen we dus eindelijk weer bij Truus thuis waren en aan de thee en een broodje zaten kwam er zo tussen neus en lippen nog uit dat ze de medicijnen die ze voor haar darmen nodig heeft al een paar dagen niet had ingenomen. Oké.

Goed, proost op het nieuwe jaar en dat het maar een mooi jaar mag worden. 🙋

P.s. Even een reactie op de reacties 😃

Het was niet alleen deze dag dat ik met Truus bezig was, ik doe ook de was en af en toe een boodschap en ga elke 6 weken mee naar de oogkliniek met hetzelfde ritueel, rollator, in en uit de auto enz. bovendien ben ik haar executeur testamentair dus ik ben er ook nog niet klaar mee. Ik doe dit omdat ik het sneu vind dat ze niemand anders heeft en dus altijd van vreemden afhankelijk is.

Bovendien is het maar een niet zo makkelijke kennis, voorbeeld van het niet zo makkelijk : regelmatig hooglopende ruzies met thuiszorgmedewerkers. Maar ja, hoe zou ik zijn in haar situatie? Als het familie is ( zij voelt niet als familie ) dan voelt dat toch anders. Maar ja, inderdaad, wie goed doet.............

Wanneer gaan ze weer verzorgingshuizen bouwen want wat deze materie betreft zie ik het heel somber in.

Nogmaals proost en maak er wat van dan doe ik dat ook.😃🙋


2 opmerkingen:

  1. Voor jou ook de beste wensen en vooral goede gezondheid en voldoende energie om te kunnen blijven doen wat je graag doet.
    Het was hier zo'n harde wind dat we de voordeur nauwelijks open kregen en het was echt niet leuk buiten. Heel even naar het toch wel mooie vuurwerk boven het dorp staan kijken. Boven de Oosterschelde worden altijd rode bollen afgeschoten die heel lang in de lucht hangen.

    Situatie met Truus is inderdaad gecompliceerd en nu je dat eenmaal hebt besloten het te doen maar het beste ervan maken.
    En fijn verder gaan met bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies. Verzorgingshuizen. Mijn idee. Alleen ook zo jammer buiten hrt feit dat ze er niet meer zijn is dat veel ouderen dat ZELF niet willen.
    Voor mij onbegrijpelijk. Het is niet leuk je zelkstandigheid te verliezen maar wel degelijk een deel van de werkelijkheid bij het ouder worden.

    BeantwoordenVerwijderen