zaterdag 16 december 2023

Geruststellend.

 Gisteren las ik een artikel in Elsevier Weekblad geschreven door Simon Rozendaal waardoor ik toch een ietsje gerustgesteld de Kerstdagen in ga.


Af en toe krijg ik n.l. wel eens het idee dat het einde der tijden nabij is. Op dit moment is het even rustig, als je de oorlogen even buiten beschouwing laat, maar de afgelopen tijd werd je om de oren geslagen met overstromingen, aardbevingen enz, de ene natuurramp  volgde de andere op.

Maar natuurextremen zijn natuurlijk van alle tijden, uiteindelijk hebben we hier in Nederland ook ijstijden gekend. Door de eeuwen heen zijn er over de hele wereld  heel veel rampen gebeurd alleen wisten we dat niet. Nu wordt alles meteen op social media en televisie getoond en beelden spreken meer dan woorden en dan lijkt het misschien dat het erger wordt dan ooit.

Zo denk ik ook wel eens als ik weer iets hoor over een dier dat bedreigt wordt met uitsterven, de wolf, een vis  of een vleermuis, en dat daar dan alles voor moet wijken want ojee😨dat beestje zou toch maar eens niet meer voortbestaan, is dat dan zo erg? Als dieren nooit eens waren uitgestorven dan hadden we nu nog tussen de dinosauriërs geleefd. Ik hoop dat ik nu niet iemand op z'n tenen trap maar soms wordt ik wel eens een beetje moe van al die milieu activisten. 

Maar ja, het gaat natuurlijk niet goed met de natuur en daar moet goed opgelet worden maar na dit artikel in E.W. ga ik toch wat rustiger slapen. (deed ik toch al hoor 😊) en ik hoop jullie ook.

Allemaal een goede rustige dag.🙋

2 opmerkingen:

  1. Mee eens...
    Dat een obscuur beest (voorbeeld: de korenwolf, maar er zijn er veel meer) hier in Nederland verdwijnt... Nou en? ze leven ergens anders wel verder. En dat er wegens vleermuizen geen woningen gebouwd kunnen worden? Krankzinnig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is op mijn Eiland Tholen weer een wolf gesignaleerd en heeft vlakbij 3 schapen gedood. Dan komt het wel even dichtbij.
    En op IJsland zijn er nog steeds veel kleine aardbevingen aan de gang doordat er onder oppervlak kanalen met magna stromen, een deel van stuk land in de zuid-westelijke deel gaat per dag 1 cm omhoog. En er is al weken geleden een dorp Grinjavik totaal geevacueerd omdat er overal scheuren in wegen en huizen ontstonden. Ik heb een nacht daar in een B&B geslapen op weg naar mijn zus. Dan weet je hoe het eruit ziet en komt het er dichterbij wat een ramp dat voor de inwoners is die waarschijnlijk nooit meer terugkunnen.
    Maar op het nieuws hoor je daar niks meer over.
    Dus alles is relatief

    BeantwoordenVerwijderen