zaterdag 14 september 2024

Bierbrouwerij.


 Gisteren heb ik dus een bierbrouwerij bekeken, nou heb ik niks met bier maar het leek me wel leuk omdat het  in een kerk gevestigd is waar ik heel vroeger wel eens naar de mis ging, de Annakerk, en ik wilde wel eens zien hoe het er nu van binnen uit ziet. Nou zo dus. Het is nu een horeca gelegenheid waar ze zelf hun bier brouwen en waar ook regelmatig iets cultureels gebeurd. Bij die kerk is nu ook een groot terras, helemaal leuk dus.

Dit is hun gelikte reclame foto, hieronder is een foto die ik genomen heb en zoals het er dus overdag uitziet. Het was nog vroeg op de middag toen wij er waren dus nog geen gasten.

Waar vroeger het altaar stond  staan nu de bierketels. De kerk stond op de nominatie om afgebroken te worden want te weinig kerkgangers maar nu met deze horecagelegenheid er in mag ie blijven staan. Ze hebben geprobeerd om het gezellig te maken met een open haard en door dit soort zitjes te creëren want het is natuurlijk een immense ruimte. 

                                           Het bier moest natuurlijk ook geproefd worden.


Ik hou niet van bier maar dit smaakte wel lekker.
We kregen uitleg over hoe dat allemaal precies werkt maar dat is een te lang verhaal. 
Het heet de Naecte Brouwers omdat ze aan een bepaalde geschiedenis wilden refereren maar ook omdat ze in eerste instantie maar heel weinig ingrediënten gebruikten, alleen graan, mout en hop, nu voegen ze allerlei andere dingen aan toe om meer verschillende smaken te krijgen. 

Al met al hebben we ons het bier goed laten smaken.


Allemaal een hele goede dag 🙈🙋






2 opmerkingen:

  1. Bekende kerk als oud Amstelveense ken je die natuurlijk. We woonden in het middelste deel van de Rembrandtweg, tegenover een paar winkeltjes. Jammer dat ik er niet meer in de buurt kom, zou ik graag met zus naartoe zijn gegaan.
    En ik hou erg van bier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooit was ik, op kosten van de Europese Gemeenschap, in een bierbrouwerij. Bitburger Bier!
    Wat ‘n stank, vreselijk. Ik ben na de introductie meteen naar buiten gegaan en heb daar gewacht totdat het gezelschap het hele programma afgewerkt had.
    Leuk, van kerk tot kroeg. Schenken ze er alleen bier?

    BeantwoordenVerwijderen