donderdag 12 september 2024

Ja maar........

 Ik volg dagelijks het nieuws maar of dat nou zo verstandig is? Ik word er vaak boos, verdrietig, zorgelijk en moe van en ik verbaas me ook vaak. 

Neem nou dat gedoe met die fat bikes, dan hoor ik zo'n minister zeggen:' ja maar.......... veel jongeren moeten soms een eind fietsen om op school te komen en met een leeftijdsgrens voor fat bikes word dat toch moeilijker'. En de volgende zegt: ja maar...... wat is nou eigenlijk precies een fat bike?  

Maak daar regels voor of stel een helm plicht in, voor mijn part voor alle elektrische fietsen maar DOE iets en hou op met dat eindeloze ge O. H. en wat is  erop tegen om gewoon te trappen? Hele generaties hebben dat jarenlang gedaan, ik ook, kilometers, door weer en wind en ik ben er niet dood van gegaan. 

Of nu, dat ze weer grensbewaking willen instellen. Wil eindelijk iemand eens actie ondernemen is het weer van : 'ja maar........ niet hier want de grens loopt dwars door het dorp en dat is lastig want dan moet ik elke keer m'n paspoort laten zien en dan krijg je misschien wel files en dat is heel vervelend voor het vrachtverkeer,  ja, dat is dan maar even zo, je kunt het toch gewoon proberen en kijken hoe het gaat? Als het niet werkt dan zoek je een andere oplossing.

Het Asielzoekerscentrum in Ter Apel is overvol er moeten mensen verplaatst worden; ja maar........ niet in deze gemeente wij hebben er al genoeg, ja dat zal wel maar DENK dan in ieder geval mee om een oplossing te verzinnen. Nee, de minister moet dit en de minister moet dat maar als niemand mee wil werken dan kan de minister ook niet zoveel.

Neem dat meisje dat mishandeld is door haar pleegouders, ik word daar zó verdrietig van, heeft nou écht niemand in de gaten gehad wat zich daar afspeelde? Toevallig heb ik dus net dat boek gelezen over dat mishandelde jongetje: Dave Pelzer. Daar heeft de school uiteindelijk actie ondernomen.

Ik zag laatst een item over vrouwen in Afghanistan, die mogen helemaal niets meer sinds de Taliban daar aan de macht is. Niet naar school, niet studeren, niet praten op straat, niet zonder mannelijke begeleider over straat. enz. Ze zitten de hele dag thuis en als ze naar buiten gaan dan moeten ze zich helemaal, inclusief hun gezicht bedekken. Dat dat nog kan in deze tijd, ik kan er met m'n pet niet bij.

Het valt me de laatste tijd steeds vaker op dat áls iemand al eens een besluit wil nemen of met een plan komt dat er altijd wel weer iemand, en soms hele groepen, onmiddellijk opstaat en roept: ja maar......... Natuurlijk moet je over alles goed nadenken maar als er nooit iets wordt ondernomen dan veranderd er ook nooit iets. 

En dan heb ik het nog niet eens over al die zinloze oorlogen gehad of over het zorginfarct wat eraan schijnt te komen.

Zo, ik heb nu wel even genoeg ellende over jullie uitgestort. Ik snap ook wel dat het allemaal veel ingewikkelder in elkaar zit dan wij allemaal weten maar dat eindeloze discuteren/onderzoeken/ overleggen, ik word er soms zo zat van.  

Maar ondanks alles wens jullie tóch een héle goed dag.🙋

Ps. Om even positief af te sluiten: Toch leuk dat Kamala Harris zich niet door Donald Trump heeft laten ondersneeuwen.😀


9 opmerkingen:

  1. Er zijn ook leuke dingen op TV gelukkig, we geniet weer erg van de Arjan Lubach en eergisteren zat Youp van t Hek er, kreeg net een link naar een You Tube filmpje van een na gesprek.
    Op mijn eiland heb ik nog geen fat-bikes gezien, maar ik jou stad zullen er wel veel rijden Ik zie wel grote groepen scholieren die samen fietsen op gewone fietsen en jongens meisjes duwen. Waarschijnlijk net zoals vroeger.
    Maar zelf heb ik er geen ervaring mee, ik ging met de tram naar lagere school en de Mulo zat op loopafstand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is idd een gezanik over van alles en nog wat en als het nu nog een beetje opschoot.... Dus helemaal niet :-( Ik heb de oplossing gevonden: ik kijk gewoon nooit meer naar praatprogramma's en het nieuws. Een mooie film, een goede documentaire vind ik stukken beter voor mijn gezondheid. Lang leve Netflix en de opnamefunctie voor een mooie serie waar je wat aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nieuws kijken doe ik al jaren niet meer, ik lees een aantal kranten (op internet) en vind dat voldoende. Praatprogramma's al helemaal niet, wat een ego's die daar zitten (een enkele uitzondering daargelaten).
    Ik fietste vroeger ook altijd naar school, en als het echt glad was ging ik met de bus (die overvol was, stond je ook een uur te wachten). Maar veel prinsjes en prinsesjes zijn niet gewend om zelfstandig ergens te komen, of er over na te denken.
    En nu wachten tot de boodschappen worden bezorgd, heerlijk met dit weer dat dat wordt gedaan, fijne dag AOWtje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie o wie heeft deze prinsjes en prinsesjes groot gebracht. Zijn wij dat niet, dan op zijn minst onze bloedjes van kinderen.

      Verwijderen
  4. Op tv kijk ik alleen naar het 6 uur Journaal en naar 1 Vandaag. Wel lees ik 2 kranten, 1 landelijke en 1 provinciale, en ik volg het nieuws op internet.
    Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft. Steeds weer vraag ik me af, waarom ik dat doe, al dat volgen. Maar dan lees ik ook weer mooie dingen en bovendien wil ik op de hoogte zijn en blijven.
    Als ik echter aan mijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen denk....
    Maar ik wens jou ook een heel goede dag!
    (Ik wil proberen vaker te reageren, ik lees je nl. elke dag)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kijk eigenlijk ook niet vaak meer naar het nieuws om dezelfde redenen en ik moet mezelf echt dwingen om de kranten te lezen. Dat laatste doe ik wel omdat ik toch op de hoogte wil zijn. Maar het kost moeite me er toe te zetten. Dat van Kamala is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik lees alles, volg al het nieuws en talkshows. Niet, omdat het moet, maar, omdat het kan. Vergelijken, horen naar meningen en dan mijn eigen “conclusies” trekken. In hoeveel landen krijgen de inwoners niet alleen gecensureerde zaken te horen. Het is een voorrecht van dit land dat wij een keuze hebben en zelf mogen beslissen hoe te handelen.
    Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Blijf schrijven, ook over waar jij je aan ergert. Vaak ben ik het met je eens.
    En nu maar hopen dat Kamala president wordt....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vond dat ook flauwekul: ik moet vroeger ook een takkeneind fietsen op een gewone fiets. Hoezo zouden kinderen niet met een gewone fiets op school kunnen komen?

    BeantwoordenVerwijderen