dinsdag 3 september 2024

Oud.

 Oud worden is mooi maar oud zijn....

Dat ik misschien wel eens klaag over het druk hebben en niet meer zo kunnen gaan en staan zoals ik wil heeft niet zo zeer met huishoudelijk werk te maken. Ik ben niet zo'n poetser, ik kan rustig weken lang denken: die ramen mogen ook wel eens gelapt worden om vervolgens weer over te gaan tot de orde van de dag.


Gelukkig kan ik het allemaal nog zelf en Petra, ik heb dus geen recht op huishoudelijk hulp van de WMO. Elke dag een klusje dan kom je een heel eind.

Dat ik er wel eens zeur over druk en lichamelijke ongemakken komt gewoon omdat ik het maar niet kan accepteren dat het allemaal moeizamer gaat, niet meer hup, hup ,hup, even dit en dan ook meteen maar even dat.

Het bed verschonen  doe ik in etappes. Na de kamer stofzuigen moet ik even gaan zitten en uitrusten, met een zware wasmand de trap oplopen gaat nu treetje voor treetje, vroeger hup wasmand onder de arm en gaan.


Ik ben nu 77 en ben er nog steeds niet aan gewend om het langzamer en rustiger aan te doen, ik denk en doe nog alsof ik 18 ben. M'n hoofd is ook nog niet oud en zoals ik heel vaak hoor ( ik ga even opscheppen) zie ik er ook jonger uit


maar dan zeg ik altijd: 'dat is de buitenkant hoor, de binnenkant piept en kraakt.'

Vroeger kon ik uren lopen nu moet ik regelmatig op een bankje gaan zitten.


Ha,ha, ha, wat een onzin allemaal, duidelijk een blogje van iemand met teveel vrije tijd.😂
Allemaal een hele goede dag. 🙋

8 opmerkingen:

  1. Kijk dat is nu het voordeel van zelf geen blog hebben. Er is altijd wel iemand die exact omschrijft wat ik ook zou willen zeggen 😁.
    Ben het met alles eens. Aan de andere kant mogen we ook blij zijn dat we het op onze leeftijd eigenlijk bijna alles nog wel zelf kunnen, al is het op een ander tempo en niveau.
    Vandaag rij ik even naar Belgie om dingen zoals boter, melk, port en cola groot in te slaan, is goedkoper en geen statiegeld is ook wel handig. Even veel werk met alles opbergen maar dan is dat voor 2 maanden klaar. Door koffieaanbieding vd Lidl heb ik ook weer veel pakken in de kast en er stonden er nog 20 (pondspakken) Ik hoorde op de radio dat de koffie plantages niet goed gaan, dus wordt het schaarser en duurder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier nog iemand die er volop mee te maken heeft, maar toch kijk ik naar wat ik nog wel kan (heeel weinig). In ieder geval wel mn goede humeur bewaren en positief blijven. Vrijdag heb ik een afspraak met een ergotherapeute voor een elektrische rolstoel. Al was het maar als ik tzt/ooit naar een ziekenhuis zou moeten mezelf kan redden. En ff naar de Aldi lijkt me ook een prima idee, ben al zolang niet meer echt buiten geweest, zal een feestje voor me worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoop zo voor je dat je die goedkeuring gaat krijgen en dat de stoel dan ook nog een beetje snel geleverd kan worden.

      Verwijderen
  3. Gedeelde smart is halve smart.Dank voor je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De geplaatste afbeeldingen laten zien dat er nog genoeg humor in je blog te zien/lezen valt.....
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo herkenbaar. Maar ik prijs mezelf gelukkig omdat ik er redelijk goed en met geduld mee om kan gaan.. ook niet tegen beter weten in hoop dat het wel beter zal worden maar weet dat het alleen maar minder zal worden. Allemaal goed. Het hoort bij het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik houd van je zelfspot! Alleen je blog naam al.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zoals je jezelf beschrijft, denk ik dat je wel recht hebt op die WMO ondersteuning. Het klinkt alsof je wel beperkingen hebt, gewoon door je leeftijd (helaas, helaas). Je kunt een keer een "keukentafelgesprek" aanvragen met een vertegenwoordiger van de gemeente. Dan kun je horen of je in aanmerking komt voor hulp of steun en daarna natuurlijk altijd nog beslissen of je eventuele aangeboden hulp ook echt aanneemt. https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/ondersteuning/het-keukentafelgesprek/

    BeantwoordenVerwijderen