maandag 2 september 2024

Dubbel.

Ik zit zó vreselijk dubbel in elkaar, dat heb ik altijd al gehad. Toen ik nog werkte had ik het druk en dan kon ik soms in mezelf lopen foeteren: bah wat druk, ik heb niet eens tijd om eens een beetje te winkelen, iedereen shopt er op los en ik heb geen tijd.  Maar als ik het dan eens niet zo druk had en dan ook ging  winkelen dan dacht ik na een half uurtje; wat doe ik hier eigenlijk, helemaal niet leuk dat geslenter langs die winkels ik ga lekker naar huis.

Afgelopen anderhalve week had ik het op mijn manier druk, elke dag was er wel wat, niet alleen actieve dingen maar ook dingen die m'n hoofd bezig hielden.

 Deze week staat er helemaal niets op de agenda, daar liep ik me vorige week al op te verheugen; he, lekker even helemaal niks, alleen dinsdagochtend naar het koffieclubje. Nu is het maandagochtend en denk ik: eigenlijk wel saai zo'n lege week, wat zal ik eens gaan doen en met wie kan ik eens afspreken. Met het risico dat ik later weer loop te zeuren dat het weer druk was. 

Dus nee, dat ga ik  niet doen, ik heb allemaal "moeilijke" boeken liggen over psychologie en stoïcisme en die liggen er al heel lang dus daar ga ik deze week eens werk van maken en verder wacht ik het gewoon af,  ben benieuwd hoelang ik dat volhoud.🙈  

Allemaal een hele goede dag.🙋

6 opmerkingen:

  1. Over je boeken kan je dan weer een mooi blogje maken, voor ons ook leerzaam.
    Ik klaag regelmatig dat ik te weinig eigen vrije tijd heb. Aan huishoudelijke taken ben ik best veel tijd kwijt, alles gaat langzamer, ik heb meer pauzes nodig en de dag is dan zo om en heb ik nauwelijks iets leuks voor mezelf gedaan. Ik beschouw met uurtje fietsen na de lunch eigenlijk ook een beetje als verplichting.
    Deze week is de bovenverdieping aan een schoonmaakbeurt toe, dus alles stoffen en zuigen. In totaal niet heel veel werk, 2 kamers waarvan in de slaapkamer weinig staat maar in mijn kamer wel wat verplaatst moet worden om te zuigen. Vandaag te warm om dat te doen. Vanmorgen alvast dingen voorbereiden voor diner, na de lunch fysio en naar kringloop en dan heb ik daarna weinig te doen en kan ik buiten zitten in de schaduw en paar tijdschriften lezen. Van buurvrouw 4 Libelles gelijk gekregen, zij krijgt ze van vriendin die met vakantie was geweest/ Morgen naar Belgie de boodschappen doen die goedkoper of lekkerder zijn of niet in Nederland verkrijgbaar zoals Gentse kop, door zure zult maar dan niet zuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je misschien recht op een schoonmaker via de WOZ? (Via de gemeente?). Mijn schoonmoeder is ook ouder en heeft ook veel tijd nodig voor alles, zij heeft sinds een jaar een schoonmaakster, waardoor ze meer tijd overhoudt voor andere, leukere dingen. Je kunt natuurlijk ook zelf een schoonmaakster inhuren, als je het kunt betalen. Ook dan houdt jij zelf meer tijd over voor leukere dingen.

      Verwijderen
    2. Lief dat meedenken. Ik heb een keuken van 6x4 meter en daar heb ik zelf een lieve vrouw voor gevonden elke 3 weken wordt die goed schoongemaakt, tussendoor hou ik het zelf wel bij. De kamer houden we samen wel goed bij elke week, ik afstoffen en partner stofzuigt en ramen lappen doe ik maar af en toe, ben nooit zo'n goede huisvrouw geweest die elke week een schema heeft of het nodig vind dat het vaak moet.
      Toen ik nog werkte had ik wel van de WMO hulp elke 2 weken omdat ik toen huishouden en werken niet goed kon combineren, maar toen werd er vrij makkelijk hulp aangeboden, ik denk dat het nu veel moeilijker gaat

      Verwijderen
  2. Haha ik vind dat zo herkenbaar. Ik zat vorige week te denken: best een drukke week deze week. Vervolgens zegt iemand een afspraak af, en vind ik het weer te rustig. Het is nooit goed he? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat dubbele, dat herken ik. Ik heb het ook, zo ongeveer met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik snap precies wat je bedoelt. Net zes weken vrij gehad en in die tijd eigenlijk niet zoveel gedaan. In de laatste vakantieweek kreeg ik weer zin in mijn werk omdat ik thuis zo weinig te doen had. En nu ben ik weer aan het werk en denk ik "had ik maar dit en had ik maar dat" . Maar goed, ik weet dat het zo gaat. Bovendien doe ik in de vakantie alles in een lager tempo... en ook dat is prima.

    BeantwoordenVerwijderen