woensdag 11 september 2024

Boek.

Ik heb een beetje de pest in. Afgelopen week heb ik een boek zitten lezen dat ik eigenlijk al vanaf het begin niet echt boeiend vond maar omdat ik even niets anders voor handen had ben ik er in blijven lezen.

Het was het boek: Nora's verdwijning van Liza Marklund. een Zweedse schrijfster, ik heb al eerder boeken van haar gelezen die ik, voor zover ik me kan herinneren, wel aardig vond.

Dit boek gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een verdwenen vrouw. Ik ben blijven lezen omdat ik toch wel wilde weten waar die vrouw gebleven was, nou, pas twee bladzijden voor het einde werd dat duidelijk. Daar moest ik dus eerst ruim 400 pagina's voor weg lezen.  
Dat ik de pest in heb  komt omdat ik dat stom van mezelf vind, stug door blijven gaan terwijl er nog zo ontzettend veel andere boeken zijn. 
 Als je even geen ander boek hebt dan zoek je er maar een. Kom op, even je best doen, had ik tegen mezelf moeten zeggen.


Dit is het stapeltje "moeilijke" boeken maar hier kan ik alleen maar in lezen als m'n hoofd rustig is en dat is het niet altijd.

Vandaag niets op het programma, alleen even naar de Kringloop om te kijken of daar nog vrijwel ongelezen boeken staan, als boeken veel gelezen eruit zien vind ik het een beetje vies, laatst vond ik er een die zelfs nog in plastic zat.  
Allemaal een hele goed dag. 🙋‍♀️


4 opmerkingen:

  1. Met een echt boek heb je nog wel de mogelijkheid er wat doorheen te bladeren en hier en daar wat te lezen en de laatste bladzijden te lezen als je wel wil weten hoe het afloopt maar het boek verder niet zo interessant vindt. Bij luisterboeken is dat lastiger en blijf ik toch maar luisteren. Maar soms hou ik er echt mee op, dat blijken dan achteraf steeds Young Adult boeken te zijn en ik ben Old Adult dus ik val niet meer in die doelgroep.
    Op het moment een triller aan het luisteren over de verdwijning van een 15 jarig meisje in 1956 en dat springt dan elke keer naar 30 jaar later en speelt op IJsland en heet ook Reykjavik en wordt voorgelezen door de nieuwslezer/presentator Rik vd Westerlaken, een fijne voorlezer.
    Bij luisterboeken is het ook prettig dat je na het uitlezen van net boek suggesties krijgt wat anderen erna lazen, dat vind ik wel handig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik ben nu Old Adult. Young Adult trek ik niet meer. Romans lees ik nog zelden. Ik ben lid van de bieb, maar koop ook graag boeken. Als ik een boek (meestal een biografie) interessant vind koop ik het liever. Ik blader graag terug om iets te herlezen. Luisterboeken heb ik niet. Zit te twijfelen of ik de biografie over Mark Rutte ga kopen. De man is wel 12 jaar premier geweest. Maar of hij als persoon boeiend is?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, om eerlijk te zijn: het leven is te kort om boeken te lezen die je niet boeien. Ook van boeken die me redelijk boeien kijk ik vaak in een eerdere fase al achterin: als de afloop me niet aanstaat, exit boek.
    Luisterboeken: nooit! Luisteren is veel meer werk dan lezen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind juist dat luisterboeken zo makkelijk te combineren zijn met van alles. Tijdens autoritjes langer dan 15 minuten, als ik in huis bezig ben en op de fiets. Voor een boek moet je ervoor gaan zitten.

      Verwijderen