donderdag 19 september 2024

Boek.


 Ik heb een heel leuk boek gelezen  TOEN WE VOLWASSEN WAREN van Anne Tyler. Het gaat over een vrouw van  drieënvijftig jaar. Ze heeft op jonge leeftijd haar vriendje plotseling in de steek gelaten om met een oudere man te trouwen die drie kleine dochtertjes heeft en een zaak runt in het organiseren van feesten. Deze man komt jong te overlijden en zij blijft achter me die kinderen en ze zet de zaak voort.

Als die kinderen volwassen zijn en zelf ook al kinderen hebben blijft ze maar voor de familie klaar staan en de zaak runnen. Op een gegeven moment gaat ze nadenken en realiseert ze zich dat ze door de jaren heen veranderd is in iemand die ze in feite helemaal niet is. ze neemt ook weer contact op met dat ene vriendje en dat maakt veel los,

Ik vond het boeiend want ik denk dat iedereen wel eens denkt: wat zou er gebeurd zijn als...... en wat zou er van die en die geworden zijn en als ik toen niet......  enz. Ik vond het op sommige punten ook heel herkenbaar. Ik heb het achter elkaar uitgelezen.

Straks ga ik weer naar het psychologie college, het nieuwe seizoen begint weer. Ik heb er zin in. 

Allemaal een hele goede dag.🙋

P.s. Grappig dat sommige mensen klei om te walgen vinden, ik vind het juist leuk dat je van zo'n homp met je eigen handen iets leuks kunt maken. Nou ja, of het ook echt leuk wordt moeten we natuurlijk nog maar afwachten. 😅


5 opmerkingen:

  1. Ja Wat als is een leuke vraag. Komt misschien in je psychologie college ook wel eens aan de orde.
    Maar sommige mensen blijven daar teveel in hangen en blijven spijt houden van beslissingen die ze in het verleden hebben gemaakt en dat is dan erg jammer voor ze. We kunnen het leven niet overdoen. Dat zou ik wel willen, niet om de keuzes die ik heb gemaakt maar om weer jong, mooier en fitter te zijn. Ik vind het zo raar een oude vrouw te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf dacht ik ook vaak wat als? Maar buiten het feit dat niet meer dezelfde fouten maakt als voorheen vind ik het weinig toevoegen. Door wat ik in het verleden gedaan heb , heb ik nu wel een hele lieve dochter en heb ik ook zelfvertrouwen gekregen iets wat ik vroeger totaal niet had. Van fouten maken leer je en zelfs al had ik andere keuzes gemaakt geen enkel leven is perfect lijkt me.Sommige dingen zijn me ook overkomen zonder dat ik daar invloed op had. Zoals mijn scheiding, mijn ex was degene die daar voor koos, niet ik, al was het achteraf het beste wat me kon overkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha ha, van de walging van de klei naar het beste wat me overkomen is. Nog op de PA heb ik echtgenoot ontmoet. Wat waren we jong. We kennen elkaar nu 57 en zijn over een paar maanden 55 jaar getrouwd. En samen zeer gelukkig. Misschien wel omdat ik altijd ben blijven lesgeven en huishouden en kinderen opvoeden een gezamenlijke taak is geweest.
    Nu rommelen we maar wat aan. Al veertien jaar past H. op de kleinkinderen. Nu na schooltijd. Zelfs de veertienjarige komt even na schooltijd wat eten en kletsen.
    En ik ben dankbaar dat we het nog steeds samen mogen beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben een heel groot fan van Anne Tyler, heb al haar boeken gelezen, een geweldige auteur!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig geschreven boeken van Anne Tyler.
    Ik denk dat ik inmiddels al haar boeken heb gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen