dinsdag 16 augustus 2022

Kluitje.

 Ik blijf het fascinerend vinden; waarom gaan koeien in de bloed hitte zo dicht bij elkaar op een kluitje staan? Er is daar niks, geen gras, geen bak water, geen schaduw.


Ik heb  het aan een meneer gevraagd die bij me kwam staan toen ik deze foto maakte,  overigens een hele vervelende meneer die meteen over zichzelf begon en geen antwoord op m'n vraag gaf, toen hij even adem haalde vroeg ik het nog een keer en toen zei hij:" dat zijn Amerikaanse koeien en die zoeken elkaar altijd op want kijk maar ze hebben ook geen uiers" 

Huh? Huh? Huh? En toen hij ook nog schuine praat had over toen hij jong was en hoeveel z'n huis nu wel niet waard was heb ik maar gezegd dat ik haast had en ben gauw door gelopen.

Ik heb het ook nog aan een mevr. gevraagd die de volgende dag bij me op een bankje kwam zitten, overigens een hele aardige mevr. Voordat we er erg in hadden waren we de problemen in de wereld aan het bespreken maar wel met de conclusie dat we niet mogen klagen. Haar antwoord op de koeien vraag was:" door het gewapper van hun staarten houden ze elkaar een beetje koel en vrij van vliegen"

Dit antwoord klonk me wat plausibeler in de oren. 

Ik heb het ook nog gegoogeld, overigens een prima medium om van alles op te zoeken maar een antwoord op de koeien vraag kon ik er niet vinden, wel een vraag van een boer waarom zijn   koeien steeds op een kluitje in een hoek van de stal gingen staan, waar ook geen goed antwoord voor was  gevonden.

Dus ja, het zal altijd wel een raadsel blijven en we zullen het er maar op houden dat koeien kuddedieren zijn, maar een eind verderop lopen de  koeien wel los van elkaar.🤔🤔🤔 dus ja.........

Nou ja, zoals die mevr. op het bankje en ik het samen al over  eens geworden waren: er zijn belangrijkere dingen in de wereld.

Allemaal een goede, frisse  dag. 🙋‍♀️

2 opmerkingen:

  1. rare mensen zijn er toch. Ik denk dat de koeien gewoon moppen staan te vertellen en dat sommige wat dovig zijn, daarom staan ze bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uiteraard is een pinguin geen koe en omgekeerd, maar in een programma over pinguins werd verteld dat ze bij extreme kou bij elkaar schuilen in een cirkel en steeds elkaar afwisselen en zo warm genoeg blijven. Dus misschien toch een kern van waarheid?

    BeantwoordenVerwijderen