zondag 11 december 2022

Stichtelijk.

 Gisteren las ik een paar stukjes van mensen die niks met Kerstmis hebben, om wat voor reden dan ook, en er dus ook niets aan doen. Prima, dat moet iedereen helemaal zelf weten. 

Het maakte wel dat ik er over na ging denken waarom ik er wél wat aan doe, want in principe ben ik ook niet van de opgelegde, verplichte feestjes zoals moederdag, verjaardagen, Pasen, enz. Waarom dan wel met Kerstmis? 

Nou, ik denk dat als ik geen versieringen, lampjes, Kerststukjes enz. neer zou zetten, dat ik me dan pas echt zielig, alleen, buitengesloten of  eenzaam zou gaan voelen want je kunt je ogen er niet voor sluiten, je krijgt toch mee wat er om je heen gebeurt. Maar goed dat is míĵn gevoel, iedereen voelt dat weer anders.

Ik ben dus ook nog naar de kerk geweest en ik ben blij dat ik dat gedaan heb, ten eerste omdat ik een mooi Kerststuk heb gekocht. De materialen waren belangeloos beschikbaar gesteld, vrijwilligers hebben ze in elkaar gezet en de opbrengst gaat naar de kerk.


(Oorspronkelijk zat er een nep Kerstroos, daar heb ik een echte voor in de plaats gezet en hij lijkt groter dan hij is, in werkelijkheid is het een mini kerstroosje)
Maar ik was ook blij omdat ik altijd weer bewondering heb voor de mensen die zich voor zo'n goed doel inzetten, nu waren ze bezig om een levensechte Kerststal op te zetten

Ik vond het gewoon ontroerend hoe een paar van die oude mannetjes zich daar, volkomen kosteloos, druk lopen te maken om  andere mensen een paar plezierige momenten te geven. Waar kom je dat nog tegen tegenwoordig.
En dan zo'n mooie trap en mooie Kerst muziek op de achtergrond, ik hou er van.

Een hoop mensen zullen nu misschien zeggen: ik brand wel kaarsjes als ik daar zin in heb en niet perse in December en ik zorg zelf wel voor leuke momenten. Veel mensen vinden het allemaal maar valse schijn en onoprecht want de wereld is niet zo rooskleurig als die er deze foto's misschien uit ziet en de vrede is ver te zoeken, de kerk veranderd daar ook niets aan.
Hun goed recht om zo te denken en ze hebben gelijk maar er is al zoveel ellende op deze wereld, wat is er op tegen om er met elkaar toch nog iets van proberen te maken om de narigheid even naar de achtergrond te laten gaan. Niks toch?
Maar goed, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt.

Nou, ik ben gisteren niet ín de kerk geweest maar de stichtelijke  woorden rollen er toch zo maar uit, m'n hersenen werken toch nog niet helemaal naar behoren.🤣
Allemaal een goede, gezellige dag.🙋‍♀️




3 opmerkingen:

  1. Je laatste foto en wat er op staat, vind ik echt geweldig. Hoopvol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik zo'n trap had zou ik hem ook zo willen versieren. en een kerststuk met kerstster zo uik ook kopen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn moeder zei altijd; je moet alles vieren in het leven. Ik ben het met haar eens maar doe het wel op je eigen manier. Ik hou van lichtjes in de winter, kaarsen en ja wat versieringen. Kerstavond vieren we altijd met de kinderen van mijn man met cadeautjes en lekker, niets bijzonder, eten. Met niets bijzonder bedoel ik geen gans of weet ik veel wat. De rest van de feestdagen doen we waar we zin in hebben. Ook met Oud en nieuw; dan blijven we thuis en voor 12 uur lig ik in bed en ben ik de vlgende dag fit om ergens te gaan wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen