woensdag 29 juni 2022

Reisverslag.

 


Rondje Ringvaart.


In het kader van blijven bewegen en jezelf blijven uitdagen, hoe oud je ook bent ( professor Erik Scherder zou blij met met me zijn) heb ik gisteren een rondje ringvaart gefietst, dan fiets je om de Haarlemmermeerpolder en het woord zegt het al, dat gebied was vroeger een meer. 


Al in de 17e eeuw werden , o.a. door de heer leeghwater ( wat's in a name ) al plannen gemaakt om het Haarlemmermeer droog te malen maar pas  in 1848 is men daar echt mee  begonnen, dit gebeurde d.m.v. stoomkracht, er werden speciaal stoomgemalen voor gebouwd en dat was een unicum want tot die tijd werden er altijd windmolens gebruikt. Ik dacht dat deze molens ervoor gebruikt waren maar dat blijkt dus niet zo te zijn.


Dat rondje heb ik 100 jaar geleden ook al eens met manlief gefietst, nog op gewone fietsen en ik herinnerde me dat het een leuk rondje is, dat het wel heel ver is, 60 km. en dat ik inmiddels ook 100 jaar ouder ben was ik even vergeten. 

Na 28 kilometer bij Cruquius ( vernoemd naar 1 van de initiatiefnemers van de uiteindelijke drooglegging) was het tijd voor een pauze. 



Je komt door heel veel kleine dorpjes, sommige zijn zo klein dat je erdoor bent voordat je er erg in hebt. 



Oud en  nieuw vlak naast elkaar, bijzonder. 

En even op een bankje met dit uitzicht is natuurlijk ook niet verkeerd.
Na 55 kilometer even een stop om wat lekkers te kopen. 

Zie toch eens die mooie blauwe lucht en witte wolken. 

En toen was ik weer thuis, ik ben in totaal 6 uur onderweg geweest, inclusief pauzes, het is niet zo goed te zien maar er staat 72.37 kilometer op de teller.



Het was leuk, ik heb m'n ogen uit gekeken en ik heb genoten.

Allemaal een goede, mooie dag. 🙋‍♀️

Alleen is het wel een beetje  raar, ik heb opeens heel erge last van stemmen in m'n hoofd, huh? zou het dan toch te veel voor me zijn  geweest ?🤔🤔🤔 maar het wordt  nog veel raarder want  ze roepen allemaal UITSLOVER . 🤣🤣🤣

7 opmerkingen:

  1. Hoi, bekend rondje. Ik woonde vroeger in Aalsmeer en had een racefiets, een rondje langs de ringvaart was een fijn rondje om de conditie op peil te houden. Bekende omgeving dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knap hoor, dat doe ik je niet na. Ik vind het met de auto al een behoorlijk lang stuk om te rijden. Gelukkig had je goed en zonnig weer.

    Groetjes, Renske
    www.prutzooi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha.. je komt af en toe heel onverwachts erg lollig uit de hoek!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ik heb vooral groter bewondering voor je. Zelfs in mijn hoogtepunt jaren had ik dat waarschijnlijk niet kunnen volbrengen
    Het oostelijk deel ken ik heel goed. Boot van mijn ouders lag in de Prinsengracht voor de deur ter hoogte van Rijksmuseum en we vaarden dan op vrijdagavond naar de Westeinder ter hoogte van Rijsenhout waar we op een eiland lagen van een vereniging. Regelmatig vaarden we naar de Kaag of enkele keer een rondje maar dan met overnachtingen.
    Eveleens ken ik natuurlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Petje af, een prachtige afstand gefietst en zoveel leuke foto's van al het moois wat je zag. Vorig heb ik tijdens een fietstocht vanuit Alphen ook een stukje van de Ringvaart gefietst. Zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet niet hoe ik je op dit platvorm prive kan bereiken , maar ik fiets ook graag. Als je het leuk vindt gaan we een keer samen een dagje?

    BeantwoordenVerwijderen