zaterdag 21 mei 2022

Taboes.

 Ik heb het gevoel dat de laatste tijd een aantal enorme taboes zijn doorbroken. We hebben opeens  mentruatiecoaches in de sport en vrouwen moeten menstruatieverlof kunnen krijgen en  in het nieuws zag ik langs komen dat  het na onderzoek  duidelijk is geworden dat vrouwen heel veel last van de overgang kunnen hebben, óók op het werk😯

Ja hallo, de overgang stopt niet bij de voordeur. 

Opeens wordt er luid en duidelijk over gesproken. 

Als dan toch alles op tafel wordt gegooid dan moeten we het misschien ook maar eens gaan hebben over dat we vrolijk/ sacherijnig zijn omdat we wel/niet lekker hebben gevrijd die nacht want dát kan ook nog wel eens invloed op de stemming hebben, vooral bij mannen heb ik het idee. Daar hoor je nooit iemand over.

Ik zie het helemaal voor me, een kantine vol met mensen en dan komt er iemand handerwrijvend en met een big smile binnen

  "zo, ik heb er zin in want ik heb zo lekker gevrijd vannacht" 

En dat iedereen dan gewoon door gaat met z'n koffietje en krantje.

Ik ben heel preuts opgevoed, bij ons thuis werd niet over dat soort zaken gesproken, zoek het zelf maar uit, dat is gelukt😃

Dus ik zit toch  een beetje met kromme tenen te luisteren als dat soort onderwerpen in het 8 uur journaal worden behandeld. Maar ja, zoals ik al zei: ik ben erg preuts en natuurlijk moeten dat soort dingen gewoon besproken kunnen worden maar liever niet als ik er bij ben 🤣🤣🤣

Allemaal een goede, open en vrije dag.🙋‍♀️

4 opmerkingen:

  1. Echt he, ik word soms echt onpasselijk van sommige verhalen , ik hoef dat allemaal niet te weten. Over wat er allemaal je lijf uit komt als je buikgriep heb enzo. En wat oma altijd zei; laat onder de dekens wat onder de dekens hoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mezelf zou ik niet als preuts willen omschrijven. Ik heb heel wat afgerommeld/gevrijd voor mijn 23e, talloze vriendjes gehad en ik kom graag op naturistische stranden. Heb zelf met een tijdelijke vriend een week op naturistische camping doorgebracht, kreeg ik voor mijn verjaardag.
    Maar de overdreven aandacht die er nu aan wordt besteed kan ik niet goed plaatsen in de huidige tijd met me too en andere verschijnselen.
    Van de overgang heb ik weinig last gehad door andere hormonen. Was 5 jaar gescheiden en begon weer te daten en met 48 verliefd op huidige partner, dan maak je weer hele leuke hormonen aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, je schrijft altijd van die leuke stukjes. Kort maar krachtig. Ik schaamde me altijd heel erg als ik ongesteld was. Vooral op de middelbare school met gym natuurlijk iedereen kon je maandverband zien zitten, dacht ik en het gekke is we moesten altijd verplicht hele strakke gymkleding aanschaffen. Welke [pedofiele] idioot had dat bedacht. Bij atletiekwedstrijden op tv wordt ik weer herinnert aan die tijd en denk dat ik dat nu niet meer zo dragen tijdens gymles ook als het verplicht zou zijn. Ivm. mijn 'privacy'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja je schrijft inderdaad altijd leuke stukjes. En ik vind het goed dat er openheid is en als je echt ziek en buikpijn hebt van de menstruatie zoals ik daar vroeger mee worstelde, moet je thuis kunnen blijven. Maar ik vind ook dat er tegenwoordig veel commotie over de top gaat.

    BeantwoordenVerwijderen