zondag 10 juli 2022

Dingen doen.

 


Dit kwam ik tegen op Facebook en ik heb er heel lang naar zitten kijken.

Het begon er mee dat ik me stoorde aan al die punten tussen de woorden, WAAROM? Ik heb even op hun website gekeken, ze hebben heel veel van dit soort quotes en allemaal met punten ertussen, ik heb geen verklaring kunnen vinden.

Toen begon ik naar de zinnetjes te kijken:

Wat ik wil doen, wat ik zou moeten doen, en wat ik daadwerkelijk doe zijn drie verschillende dingen die elkaar nooit zullen bereiken.

Denk daar nou eens over na................... het zou toch echt triest zijn als dat je leven is. Dan is er ergens iets fout gegaan. Als je nooit doet wat je eigenlijk zou willen doen dan gaat het niet  goed met je. 

En nou ga ik het hier niet hebben over dingen die we doen omdat die dingen nou eenmaal gedaan moeten worden, in mijn geval is dat de badkamer schoonmaken, maar daar tegenover staat dat ik heel vaak dingen doe die ik wil doen omdat ik het leuk vind om die dingen  te doen.

Gelukkig verkeer ik in de omstandigheden dat ik dat kan en daarvoor dank ik God, het heelal, het universum, m'n beschermengel én m'n vader en moeder voor de goede genen op m'n blote knieën.  O nee, niet op m'n blote knieën want dan kom ik  niet meer overeind. :-))

Allemaal een goede, met leuke dingen gevulde dag 🙋‍♀️

4 opmerkingen:

  1. Met mijn kunstknieen mag ik daar helemaal niet meer op zitten en hurken ook niet.
    Mijn beschermengel is opa, ik heb een zwart plastic poppetje met rare lange armen en benen en hoed, dat mijn opa in de gracht voor de deur viste in de 50-er jaren. Het heeft heel lang aan de sleutel van een kast van mijn moeder gehangen. Toen ze moest beslissen of ze een nieuwe knie wilde brak spontaan het koordje, voor haar een teken dat ze de operatie niet moest doen.
    Nu staat het poppetje bij mij en zeg ik het elke dag goedemorgen. In de auto heb ik een dergelijk poppetje in het groen, is van flexibel groen plastic om planten op te binden eigenlijk. Als ik ga rijden vraag ik aan opa op te letten en als ik een parkeerplek nodig heb vraag ik hem ervoor te zorgen.
    Vrijdag in Rotterdam moest ik in een hele drukke winkelstraat wat ophalen en 3 huizen verder was dus een open parkeerplek, dank aan opa.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Arjan Lubach had al kritiek op de praktijken van RUMAG….

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn schoonzus plaatst altijd van dergelijk ‘wijsheden’ op haar FB pagina of stuurt ze via Whatsapp. Vreselijk, het slaat vaak nergens op en de punten zijn me (bijna) een doorn in het oog.
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik schiet in de lach. Mooie afsluiting van het weekend. Ik ga morgen ook weer doen wat ik wil, .moet , kan en ook leuk vind om te doen. Het hoort er allemaal blij. Totaal leven

    BeantwoordenVerwijderen