zaterdag 23 juli 2022

Nuttig.

 Vandaag heb ik even nergens zin in, dat was gisteren eigenlijk ook al zo en nu ik er over na denk , eergisteren ook al. 

Vreemd, waar komt dat nou opeens vandaan?

Ik hang op de bank, lees boeken, kijk stomme tv en bedenk wat ik eigenlijk allemaal zou moeten doen.  ( hoe meer je erover nadenkt, hoe meer het wordt ) Er zijn h.h. klusjes die gedaan moeten worden, er zijn telefoontjes die gepleegd moeten worden en er zijn dingen die geregeld moeten worden, maar er komt niets uit m'n handen. Nergens zin in.

O ja, ik dwing mezelf wel om iets te doen en begin dan aan van alles maar maak niets af. Ik ga naar de markt en denk dan na een kwartiertje: wat doe ik hier eigenlijk en ga vervolgens weer naar huis. Ik heb geen zin om te koken, eet een kant en klaar maaltijd waar geen kraak of smaak aan zit en is nog ongezond boverndien en voel me nóg zieliger.

Wat is dat en hoe los ik het op?

Ik heb het wel eens eerder gehad en dan hielp een lange wandeling maken maar na het markt bezoek van gisteren toch weer last van m'n lies. :-((

We zullen het maar op de warmte gooien. Vroeger kon het me niet warm genoeg zijn en  nu weet ik niet hoe ik het mezelf zo koel mogelijk moet maken. 

Ik heb dan ook een tweede ventilator gekocht én zelf in elkaar gezet, ik had er al 1 maar ik was het gesleep van boven naar beneden en visa versa  zat. 

Toch nog wat nuttigs gedaan :-))

Allemaal een goede, nuttige, niet al te warme dag🙋‍♀️

2 opmerkingen:

  1. Ik herken het wel, soms maak ik een lijstje van dingen die moeten gebeuren. Ieder keer als er iets is gedaan, kan je vervolgens iets leuks plannen om jezelf als het ware te belonen, vaak zijn het kleine dingen zoals ergens koffie drinken. Of iets nieuws voor jezelf kopen. Ik vind dit soms een moeilijke tijd, iedereen lijkt op vakantie te zijn, de zomer kan ook een confronterende tijd zijn, want vooral na corona moet iedereen weer genieten en van alles doen.


    voor jezelf kopen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo heb ik mij jaren gevoeld voordat een arts op het idee kwam dat ik wel eens depressief, chronisch depressief, kom zijn.
    Niet dat ik jou depressief wil praten hoor maar probeer er niet teveel aan toe te geven. Jouw verlies, de tijd van het jaar, de hitte alles speelt mee op zulke dagen. Paar kleine lekkere hapjes, een sapje of glas wijn, lekker ijsje helpen ook. Sterkte!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen