donderdag 28 juli 2022

Nostalgie 2.

 

Gisteren heb ik weer eens ouderwets A.G.V. gegeten. Het is bijna een jaar geleden dat ik dit voor het laatst gekookt heb, toen manlief er nog was maakte ik het regelmatig maar het laatste jaar dus niet meer. Ik kreeg er zomaar nostalgische gevoelens van, het was lekker maar veel te veel, nou ja niet erg, kan ik de komende dagen m'n hart ophalen.

Waar ik ook nostalgische gevoelens  kreeg was afgelopen zondag, bij dochterlief, daar kreeg ik op de t.v. een presentatie van hun vakantie te zien. Ze vertrekken vandaag met het hele gezin naar Florida en alles is via de computer geregeld, je kon precies zien hoe ze daar gaan rijden, waar ze logeren en welke dingen ze allemaal gaan bekijken enz. Toen bedacht ik ineens: wat is alles toch veranderd, toen ik nog op vakantie ging, inmiddels 10 jaar geleden, ging je naar een reisbureau,  kreeg je een stapel reisgidsen mee waar je urenlang in zat  te bladeren en had je 1 foto om iets van je accomodatie te zien  en was de rest een verassing. Nu weten ze alles. 

Ach ja, times are changing, het is allebei leuk.

Allemaal een goede, leuke dag 🙋‍♀️

4 opmerkingen:

  1. Kamperen op de bonnefooi was ook leuk. Nu kan je alles ook zien via Google maps of er verrassingen zijn die niet in de andere informatie te zien is. Ik weet het niet of ik dat allemaal leuker vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet nog dat we jaren geleden naar Tunesie op vakantie gingen, we boekten de reis via een reisbureau, maar het hotel rechtstreeks . We hadden er niets van gezien , nog geen foto. Vanuit het vliegveld gingen we met een bus vol vakantiegangers naar het hotel. De andere passagiers werden onderweg bij bosjes afgezet bij allerlei resorts en op een gegeven moment zaten mijn ex en ik nog als enige in de bus die de stad Sousse in reed door steeds smallere straatjes tot de bus stopte bij een enorme houten poort en op een bel drukte en er een klein houten deurtje in de grote poort open ging en we binnen werden gelaten in een oud hotel, maar smetteloos schoon en in de loop van de vakantie bleek er alleen maar heel leuk en gastvrij personeel te werken. Het was een fantastische vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik at precies hetzelfde vandaag en dat was lang geleden. Aardappelen en boontjes van de tuin en de bal kwam van de slager. Mooi makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen