dinsdag 7 maart 2023

Kwaad.

 Ik ben kwaad, ik wilde eerst boos schrijven maar ik vind kwaad een graadje erger dan boos. En ik ben ook een graadje erger kwaad dan boos eigenlijk ben ik best een beetje pissig.

Het zit zo: gisteren heeft iemand, waarschijnlijk iemand die zijn of  haar kind uit school kwam halen een volle witte plastic afvalzak op de parkeerplaats voor mijn huis  achtergelaten. Je ziet het wel vaker bij die gemeentelijke afvalbakken, ik kan daar zó kwaad over worden, ik vind dat zó asociaal; zo van: ik heb troep en een ander ruimt het maar op.

Die zak staat daar vanaf gistermorgen, toevallig zag ik gistermiddag dat een buurvrouw haar auto vlak naast die zak parkeerde en vervolgens die zak oppakte, in gedachten gaf ik haar al een complimentje, wat goed van haar dat ze hem opruimt,  maar  je gelooft het niet, ze zette  hem twee meter verder maar ietsje meer in de bosjes weer neer 😡 en ging naar huis.

Vanochtend heb ik geen tijd, ik moet, nee ik ga, ik moet niks, naar de HOVO maar vanmiddag, als ie er dan nog staat gaat ie weg, dan zal ik hem mét handschoenen, want ik ben daar heel vies van, wegbrengen.

En God hoort me brommen. ( was vroeger een gezegde bij ons in huis als iemand in stilte kwaad was)

Allemaal een goede vrolijke dag.🙋‍♀️

3 opmerkingen:

  1. Van zulke dingen word ik ook pissig. Dicht bij mij in de buurt, ik kom er dagelijks langs, ligt een grote! kerstboom sinds eind januari. Eerst dacht ik dat iemand hem even kwijt moest. Er begint zich nu meer groot afval omheen te verzamelen en NU ga ik een melding naar de gemeente sturen. Thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom wel eens op een afgelegen parkeerplaats waar je de dijk vd Oosterschelde op kan, daar ligt ook vaak wat, kleine dingen ruim ik wel eens op, met prikker. Maar soms ligt er echt stortafval en bel ik de gemeente. Op mijn telefoon heb ik een app waarop je foto's kan sturen van plastic dat ergens ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel herkenbaar, mensen die over zwerfvuil dat voor hun eigen deur ligt (is komen aanwaaien) heenstappen zie ik ook vaak. Wij ruimen het altijd op. En als de containers vol zijn en er staat vuil naast meld ik het het via de BeterBuiten app, die wordt in onze gemeente gebruikt. De zooi is dan heel snel weg want ze komen bijna altijd binnen een uur om het op te ruimen!

    BeantwoordenVerwijderen