maandag 13 maart 2023

Lies.

 Even een update van m'n lies. Zoals jullie weten heb ik op 23 feb. besloten om voorlopig even te stoppen met alles, geen behandelingen en geen op maat gemaakte zooltjes en ik moet zeggen dat viel me niet tegen. Het was gewoon een verademing om weer op de zachte zooltjes te lopen die bij m'n schoenen horen. 

Na een paar dagen bedacht ik: wat zou er gebeuren als ik nou juist eens op de binnenkant van m'n voet ga lopen in plaats van op de buitenkant zoals de therapeut maar wil. Maar dat verwierp ik meteen weer want die therapeut wil me maar op de buitenkant hebben. Een paar dagen later dacht ik: ik ga dat toch eens uitproberen en dat voelde meteen beter alleen moest ik bij elke stap wel heel goed nadenken hoe ik m'n voet neer zette en verviel ik regelmatig in m'n oude loopje.

Tijdens een van m'n wandelingetjes was ik dat concentreren zat en bedacht ik dat ik misschien iets in m'n schoen moest doen waardoor m'n voet niet meer naar buiten kon draaien, bij het eerst bankje wat ik tegen kwam heb ik een tissue een paar keer opgevouwen en onder het zachte zooltje gestopt op een plek wat precies het tegenovergestelde is van wat de therapeut steeds doet. En dat voelde meteen goed.

Dus......... loop ik nu vanaf 5 maart met een tissue in m'n schoen. de klachten zijn zeker nog niet weg maar wel veel minder, er zijn nu momenten dat ik dat been niet meer voel en dat heb ik lang niet gehad.

Het is raar maar waar.

Ik weet niet of het zo blijft misschien kan ik volgende week geen stap meer verzetten maar voorlopig ben ik hier blij mee.

Maar goed, heb je het een misschien gehad krijg je het volgende; ik heb m'n kiezenplaatje laten vallen en nu is er iets verbogen ofzo want het past niet meer en doet het heel zeer als ik het in doe. Kauwen gaat niet en dat is zuur als je dochter met een zelf gebakken huppeldepup pecannoten taart aankomt.


Selfie.

                              Straks maar even de tandarts bellen. 

                               Allemaal een goede, vrolijke dag 🙋‍♀️

3 opmerkingen:

  1. leuk dat selfie....er zat vast een pecannoot overdwars..
    goed dat je zelf uitprobeert wat het beste voelt voor je met lopen, de therapeut mag er dan wel voor gestudeerd hebben, jij weet wat je voelt.
    sterkte met het bellen, en wat er daarna gebeurt (al zat dat wel meevallen, maar je moet er weer heen etc.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader was schoenmaker en had in al zijn schoenen zelf ondersteuning geplakt op plekken die hij nodig had. Met dik schuimplastic en ducktape eroverheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja van zo n foto wordt ik vrolijk. En heerlijk je bent in veel gevallen vaak zelf de beste dokter. Zo zie je maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen