zaterdag 15 juni 2024

Van alles wat.

 Nadat gisteren de dag dus een beetje vervelend was begonnen was er toch een happy end. Eerst ben ik toch maar op de fiets naar de markt gegaan maar ik had eigenlijk niks nodig en als je in zo'n sombere bui bent en je lijf wil niet lekker meedoen dan vind je ook niks leuk en heb je geen zin om zo maar een beetje rond te kijken dus ik was weer gauw thuis. 

De middag heb ik op de bank gezeten, eerst geprobeerd om een dutje te doen, dat wil nog wel eens helpen maar dat lukte niet en toen heb ik maar aan m'n kussen gewerkt onderwijl naar een podcast luisterend.

En zo gingen de uren toch wel voorbij.

Voor de avond had ik met twee kennissen afgesproken om in een buurhuis te gaan eten en dat was heel leuk, gezellig gekletst, het eten was goed verzorgd en lekker, glaasje wijn er bij dus helemaal leuk en voor herhaling vatbaar. 

Mevr. Niekje dat is een goede tip; tegen jezelf zeggen dat de uren vanzelf voorbij gaan, het kan sowieso geen kwaad om jezelf af en toe even toe te spreken; toevallig had ik het daar gisteravond nog met een van die kennissen over. Haar man is twee jaar geleden overleden en dit was de eerste keer dat ze zoiets ondernam maar daar had ze zichzelf wel een schop voor onder de kont moeten geven. En nu was ze blij dat ze het gedaan had.

Francien, vroeger toen ik nog werkte had ik ook weleens een migraine aanval, niet zo heel erg gelukkig, een dag in bed en dan nog een dagje bijkomen en dan ging het wel weer. Bij mij kwam het echt doordat ik het te druk had, mijn lijf zei dan echt: tot hier en nu even niet verder. Sinds m'n pensioen nooit meer last van gehad. 

Lot, je bent lekker bezig met al je naaiwerk, je fruit en je soep, het lijkt misschien allemaal simpel  maar je bent dan wel de hele tijd in de weer, maar ja ze zeggen dat dat dan weer goed is voor een mens.

Voor wie weleens naar podcasts luistert even een tip op Spotify: De jongen zonder gisteren. Een waar gebeurd verhaal over een jongen die op jonge  leeftijd een hersenontsteking krijgt en daardoor z'n geheugen kwijt raakt. 

Nou dat was het weer, allemaal een fijne dag.🙋

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het etentje wel leuk en gezellig was, een volgende keer heb je dan de hele dag wat om naar uit te kijken.
    En ja simpele dingen kunnen ook heel nuttig en tevreden makend zijn en vanmorgen zei H dat de fruithap zo lekker was geworden.
    Vandaag wat administratieve zaken aanpakken en ik moet uitzoeken of we energiecontract verlengen of overstappen. Het aanbod van de huidige energieleverancier is veel te hoog, en ga met de cijfers van anderen ook bellen voor een beter aanbod, wil best blijven maar dan wel meer tevreden met hun aanbod.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben blij voor je dat het etentje leuk was en je dag niet in mineur eindigde.

    BeantwoordenVerwijderen