woensdag 6 april 2022

Achter lopen.

Ik geloof dat ik achter loop. Ik lees berichten dat mensen olie en meel hamsteren, ik wilde dat eigenlijk niet geloven, journalisten vinden het vaak leuk om de boel een beetje op te jutten maar gisteren zag ik inderdaad dat die schappen in de winkel zo goed als leeg zijn.😱

Nou dan heb ik "mazzel" want de laatste keer was er iets fout gegaan met het online bestellen bij a.h. en kreeg ik twéé grote flessen  olijfolie. ( En ook nog een blik linzen en twee potten kippenbouillon. πŸ€”πŸ€”πŸ€” die ik niet besteld had volgens mij. Nou ja, het bederft niet dus prima en weer een uitdaging tot creatief kokenπŸ™ƒπŸ˜€ ) maar als ik het goed begrijp komt dat nu goed uit want die olie schijnt nu ook heel duur te zijn.  

En  meel? Zal het echt ooit zover komen dat er geen brood meer is en gaat iedereen dan zelf zijn brood bakken?  

Of snap ik het allemaal niet meer en ben ik niet goed op de hoogte? 

Nou ja, ik zie het allemaal wel, in je eentje heb je niet zoveel nodig, de kinderen redden zichzelf wel en de soep ( het  brood ) zal wel niet zo heet gegeten worden als die wordt opgediend. Hoop ik dan maar.

Allemaal een goede, smakelijke dag.πŸ™‹‍♀️

2 opmerkingen:

  1. Weken geleden had ik al wat extra olie gekocht om de voorraad op peil te houden. En vorige week ook frituurvet gekocht.
    Bij de Turkse winkel was het ruim 4 euro per liter. Ik heb het nog voor 1.50 toen. Kan voorlopig vooruit, en vind dat voor mij geen hamsteren maar voorraaad op peil houden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik gebruik eigenlijk nooit olie, zou niet weten waarvoor (hooguit o9liebollen maar om die nu in deze tijd te eten...)
    Ik heb ook gewone voorraad, misschien iets meer dan een ander vanwege het niet naar een winkel kunnen als het op is thuis en ik ben vergeten het te bestellen. Toiletpapier heb ik op voorraad, 2 pakken, meel en zelfrijzend bakmeel, er staat ergens nog wokolie (dicht) beetje over de datum maar kan nog prima.
    Bij Teunie (van Eenvoudig Leven) las ik dat er mensen zijn die 25 kilo meel tegelijk bestellen, in een week had ze 250 kg moeten laten bezorgen. Knotsknetter

    BeantwoordenVerwijderen