zondag 10 april 2022

Never ending story.


 De tuin en dan met name de plantenbakken die her en der staan opgesteld, daar ga ik het over hebben.

Toen manlief nog goed was deed hij het altijd, ik kocht de planten, wees aan waar ze moesten komen en dan zat het er voor mij op.  Ik moest ze nog  wel water geven, dat was dan weer mijn taak. 

Toen manlief het niet meer kon ging ik het doen en dat vond ik heel leuk want doordat ik natuurlijk aan huis gebonden was kon ik toch even lekker buiten bezig zijn en even een beetje afstand nemen. Ik kocht steeds meer potten om te vullen en dan het liefste met eenjarigen want daar heb je dan de hele zomer plezier van, lekker veel kleur in de tuin.

Nu manlief er niet meer is gaat het me steeds meer tegen staan, het is een never ending story, in het voorjaar er in, in het najaar er weer uit,  je blijft er mee bezig ๐Ÿ˜–. ( tuinliefhebbers zullen dit niet begrijpen ๐Ÿ˜€ )

Ik zit soms weleens naar buiten te kijken en denk: zal ik er nog wel aan beginnen, al dat gedoe, sjouwen met zware zakken, overal aarde, ze zijn te nat of droog, teveel of te weinig zon en ondanks handschoenen toch vuile handen en aarde onder je nagels ๐Ÿค”

De tuin zelf vind ik niet zo'n probleem, dat is een kwestie van af en toe snoeien en dat vind ik wel stoer om te doen, met zo'n elektrische snoeischaar maar dat gepriegel om die plantjes in zo'n pot te krijgen ๐Ÿ˜–

Nou ja, we zien wel hoe het loopt, het is nou niet echt een wereld probleem, voorlopig is het hier nu nog regenachtig en kan ik dus lekker met een boek op de bank blijven zitten๐Ÿ˜€. 

Allemaal een goede, fleurige dag ๐Ÿ™‹‍♀️



5 opmerkingen:

  1. Inderdaad je blijft aan de gang. Ik had in mijn vorige huis een groot balkon, 6x4 en daar vooral grote potten dat ging nog wel.
    Nu kleine voor en lange achtertuin en gelukkig houdt partner dat bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt groot gelijk. Het is een mooie tijdspassering als je aan huis gebonden bent of weinig hobby's hebt, maar je moet het wel hรฉรฉl erg leuk vinden om het te blijven doen als je andere prioriteiten krijgt. Ik had dat met kamerplanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mijn man hield de tuin ook bij en dat deed hij heel goed. Ik vind een tuin leuk maar niet echt om in te werken (en dat gaat ook niet). Dus komt er een paar keer per jaar een tuinman die onkruid weghaalt, hier en daar wat snoeiwerk doet, Planten in potten heb ik niet. In de voortuin en een deel van de achtertuin heb ik kiezels, met worteldoek eronder. En wat komen de bollen etc. nog hard op. Die trekken zich niets aan van worteldoek (of ze hebben zwaarden...)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit zijn typisch dingen die je eventueel voor je verjaardag of Moederdag kan vragen nl. wat plantjes en ook het potten en zo voor de tuin. Op zich is het ook weer zo gebeurt en het samen doen is ook nog gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn man is van de terrasplanten en ook van het groen binnenshuis. Als hij er een paar dagen niet is en het is zomer dan leg ik een briefje voor mezelf neer met: planten water geven!.... anders vergeet ik het gewoon. Ik vind er niets aan, wel de lusten natuurlijk, want het ziet er heel leuk uit, maar niet de lasten!

    BeantwoordenVerwijderen