woensdag 27 april 2022

Slow tv

 Sinds ik lid ben van Netflix kijk ik niet zoveel "normale" tv meer, maar gisteren kwam ik tijdens het zappen DWARS DOOR DE LAGE LANDEN tegen en ik betrapte me er op dat ik er met een glimlach op m'n gezicht  naar zat te kijken.


Toen het afgelopen was vroeg ik me af, wáár heb ik nou eigenlijk naar zitten kijken? Naar drie stappende mannen ( ik hou van dat Belgische taaltje) die het Sint Pieterpad lopen, die een beetje flauwe grappen lopen te maken, die hier en daar een praatje aanknopen én die ook nog iets van de bijzonderheden onderweg laten zien, waar je dan altijd wel wat van opsteekt. 

Ik denk dat je dat programma pas echt  "slow  tv"  kunt noemen. Heerlijk, geen geschreeuw, geen reclame tussendoor en  geen geweld. 

Als ik ze zo bezig zie dan denk ik altijd: dat zou ik ook nog wel eens willen, gewoon eindeloos door een mooie omgeving lopen maar toen ik ze gisteren door de stromende regen zag gaan dacht ik : toch maar niet😂

En verder is het vandaag Koningsdag, ik heb er niet zoveel mee, ik heb zelfs geen oranje tompouces  in huis gehaald maar ik vind het altijd wel leuk om even te kijken wat de vrouwelijke leden van het koningshuis aan hebben en dan even een klein rondje over de vrijmarkt, maar als ik daar loop dan denk ik altijd: ik zou daar zo bij kunnen gaan zitten, troep genoeg in huis. 🙈

Allemaal een goede, koninklijke dag 🙋

4 opmerkingen:

  1. ik had dus wel oranje tompoezen, voor mij horen ze bij deze dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik houd ook van slow tv. Heb je de documentaire Van verlies kun je niet betalen al gezien? Dat is ook zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. was een hele mooie documentaire, inmiddels zijn ze allebei overleden.

      Verwijderen
    2. Hoi Nicole, nee die ken ik niet , ik ga hem opzoeken.

      Verwijderen