woensdag 7 september 2022

Ingewikkeld.

 Eigenlijk ben ik op zoek naar leuk vrijwilligerswerk en dan met de nadruk op leuk.

Er zijn zoveel mensen die hulp kunnen gebruiken en in principe en tot een bepaalde hoogte kan ik die wel geven maaaaaaaar...... ik ken mezelf langer dan vandaag, ik ga me dan meteen weer verantwoordelijk voelen en ga me dan meteen weer zorgen maken en dat is iets wat ik zeker weet: ik wil me niet meer verantwoordelijk voelen voor een ander mens

M'n hele leven heb ik gemantelzorgd. Eerst voor m'n eigen ouders, de een na de ander, toen voor m'n schoonouders, de een na de ander, toen voor een buurvrouw waar de kinderen niet naar om keken en waar ik op het laatst de hele verwaarloosde administratie heb gereorganiseerd en waar ik elke dag naar toe ging om haar medicijnen te geven en toen natuurlijk nog jaren voor manlief, ik vind dus dat ik nu wel even genoeg gezorgd heb. 

Maar toch zoek ik iets nuttigs te doen deze winter. Maar wat ik zeg; het liefste iets leuks en iets waarbij ik niet weer over m'n grenzen ga. Ik ben een doener dus als ik dan  bij iemand op de koffie ga ( zoals veel gevraagd wordt) en ik hoor dan over een probleem dan schiet ik meteen in de helpstand fijn voor diegene maar niet voor mij ( grenzen) maar om dan  iemand dan maar aan te laten modderen kan ik dan ook weer niet over m'n hart verkrijgen.

Ingewikkeld, maar ik hou m'n ogen en oren open.

Allemaal een goede, gezellige dag 🙋‍♀️

7 opmerkingen:

  1. Misschien zou je kinderen kunnen voorlezen of taalachterstand bij volwassenen helpen wegwerken? Als je de neiging hebt om probleemeigenaar te worden, dan is wat afstandelijker hulp geven zeker beter. Bij de gemeente is vast een ambtenaar die je hiermee kan helpen zoeken of de weg naar iets wijzen? Er is zoveel vraag naar vrijwilligers, dat het mij zou verbazen als er niets voor jou zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien vind je het leuk om in een Dorcas kringloop winkel te werken. Als die in je buurt is.
    Er werken alleen maar vrijwilligers en de oudsten zijn bij ons in de 80.
    Het is leuk gevarieerd werk, en je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eigenlijk wil ik ook wel wat vrijwilligerswerk doen maar weet ook niet wat.
    Toen ik hier 6 jaar geleden kwam wonen ben ik betrokken geraakt bij een locale voedselbank. Rechtsreeks van een paar winkels ging het naar gescreende gezinnen. Ik deed de administratie en huisbezoek en een enkele keer sprong ik in bij ophalen en brengen van boodschappen. Af en toe een vergadering met het bestuur. Ideaal, ik kon vrijwel alles op eigen tijd doen. Na 45 jaar werken wil ik eigenlijk niet meer elke week een dag op vaste tijden wat doen.
    Maar door allerlei oorzaken is de voedsel bankje opgeheven en sindsdien doe ik niks.
    Toen kwam ook nog corona en durfde ik niet. Er is vlakbij een Leger des Heils kringloop en ze hebben ook andere activiteiten. Misschien ga ik me daar komende maand eens aanmelden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik 'werk' in een museum en ik vind het ontzettend leuk. Bij jou is er ook vast wel zoiets. En als ik dat niet zou hebben gekozen, dan was het bij mij ook Dorcas geworden. De baantjes liggen hier voor het opscheppen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien in een bibliotheek, voorlezen of boeken ordenen? Dan heb je ook geen verantwoordelijkheid voor anderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een kringloop winkel, een dierenasiel, bibliotheek, voedselbank, iets bij een verzorgingstehuis

    BeantwoordenVerwijderen