vrijdag 26 mei 2023

Armstoel

Ik ben van de week de énige en échte armstoel tegen gekomen. Toen ik dat tegen m'n kleindochter zei vroeg ze: 'wat is een armstoel?' Ze kende het woord niet. 


Omdat de kussens van m'n bank helemaal zacht waren geworden, niet zo gek na zestien jaar,  heb ik ze opnieuw laten vullen. Dat heb ik bij een erkende meubelstoffeerder laten doen want al die reclame die je weleens langs ziet komen vertrouw ik nooit zo erg, wie weet wat voor beunhazen daar tussen zitten, dan gun ik het liever aan iemand uit de plaatselijke middenstand van wie ik weet dat hij het vak al jaren uitoefent. 

Toen ik die kussens van de bank haalde bleken er wel tien kussentjes onder, achter en tussen te zitten, het is ooit met één begonnen maar er kwamen er steeds meer bij maar ik zat nog steeds niet lekker en dus de knoop maar doorgehakt en naar de meubelstoffeerderij  gegaan en nu zit ik weer prima. Het kost wat maar dan heb je ook wat.

Ooit had ik een oor fauteuil waarvan de bekleding helemaal verkleurd en vuil was, die heb ik toen naar het grofvuil gebracht, dat is zeker al twintig jaar geleden en ik heb er nu nog steeds spijt van, ik had hem opnieuw moeten laten bekleden, maar ja niet meer terug te draaien.



Bij die stoffeerderij stond deze stoel, letterlijk en figuurlijk een armstoel 😁😂 De stoffeerder had hem als examenstuk gemaakt.


Ik werd er vrolijk van, allemaal een goede, vrolijke dag.🙋


6 opmerkingen: