woensdag 16 februari 2022

Corona.

 Tja, hoe gaat het nu met me, na bijna twee weken dat de klachten begonnen. Ik moet zeggen, het valt me uiteindelijk tegen, in het begin ben ik  maar twee dagen écht niet lekker geweest dus dat viel mee en ik was al blij maar het duurt zo lang voordat het over is, ik ben nog steeds neusverkouden, moet nog steeds een beetje hoesten en ben nog steeds moe. 

Niet dat het me beperkt in m'n doen en laten maar alles gaat een beetje langzaam en met weinig animo.  En dat ben ik niet van mezelf gewend. Maar ik hoor van beide dochters dat zij daar ook last van hebben dus zal het er wel bij horen.

Nou las ik gisteren in de krant dat er al weer een nieuwe variant deze kant aan het opkomen is. Maar gelukkig word je van deze variant ook niet zo erg ziek, hij geeft wel dezelfde symptomen. 

Voordeel van corona gehad hebben is wel dat je dan afweerstoffen tegen alle varianten opbouwt. En wie geboosterd is, is de maanden daarna nog voor 60 tot 70 procent beschermd tegen omikron. Zoals dochterlief een paar weken geleden zei: " je zou bijna willen dat je het krijgt" prompt twee weken later had ze het. 

Een coronaviroloog  zei wel dat we nu de mazzel hebben dat er nu een minder ziekmakende variant is ontstaan maar dat ze niet zeker weten of niet ook het omgekeerde kan gebeuren.😱 Dus dat er een variant opduikt waar je weer wel erg ziek van wordt. Dat zien we dan wel weer.

En nu mag alles dan weer open en wordt alles weer "gewoon" Ik denk dat dat erg wennen gaat worden, voor mij tenminste wel en ik ben erg benieuwd hoe het dan met de besmettingen zal gaan.

Nou we gaan het meemaken, voorlopig maar geduldig wachten tot mijn "kleine" klachten weer weg zijn.

Allemaal een hele goede, gezonde dag🙋‍♀️

5 opmerkingen:

  1. Vandaag naar mijn zus, we gaan naar Amsterdam maar nog niet ergens eten of langere tijd zijn, we blijven voorzichtig.
    Ik heb 3 Too Good To Go boxen gereserveerd, ben benieuwd wat deze bedrijven over hebben. Een lunchroom, een flitsbezorger en de Vomar in Bankahof. Ons diner bij toko in Zuid Oost, dus heel rondje maken we.
    Morgen via mijn oude woonplaats weer terug. Bij mijn oude slager haal ik grillworst en alle andere dergeliujke worsten kunnen daar niet aan tippen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben heel benieuwd wat er in die boxen zit, laat je het even weten? Veel plezier bij je zus.

      Verwijderen
    2. De Too Good To Go box gehaald met leuke etenswaren. Alleen bij een lunchrestaurantje was de buit minder, is ook wel logisch want dat is natuurlijk duurder dan in supermarkt. Een salade die ik morgen nog kan eten, 2 grote croissants en een heerlijk chocolate chip cookie, waarschijnlijk zelfgemaakt daar.
      Bij de flitsberzorgen veel sushi waar zus gek op is en ik niet kan begrijpen dat een hap koude rijst lekker kan zijn al is de rest wel lekker. Muffins, donut, spruiten, tomatensoep, een rode saus, maaltijd met rendang en nog wat wat ik even vergeten ben.
      Bij laatste supermarkt ook goed gevulde doos, met o.a. zuivel die zus graag eet, veel groente, 2 biefstukken en 6 aangemaakte ballen gehakt. Al met al 14 euro betaald en voor zo'n 50 euro aan produkten. We hebben de prijzen vd flitsbezorger bekeken en viel me mee dat dat redelijk normale prijzen zij.
      Vandaag via de slager in mijn oude woonplaats terug naar huis.

      Verwijderen
    3. Dat ziet er goed uit. En er wordt minder weggegooid dat ik natuurlijk altijd goed.

      Verwijderen
  2. mijn buurvrouw kreeg vorig jaar eind januari corona, heeft in het ziekenhuis gelegen en werkt nog steeds niet 100%. Het kan dus echt lang gaan duren. Geen jaar in jouw geval, maar toch langer dan je hoopt.
    Enne.... geduld is een schone zaak....

    BeantwoordenVerwijderen