zaterdag 12 november 2022

Boekje.

 Over accounts aanmaken gesproken. Ik moest laatst naar de dermatoloog in het ziekenhuis omdat ik een rare vlek in m'n gezicht had/heb. Daar werd bij de balie een papier in m'n handen gedrukt en dat moest ik thuis maar even lezen, prima.

Eenmaal thuis gekomen bleek dat ik een account aan kon maken zodat ik m'n patiëntendossier in kon zien  en dan kon ik online afspraken regelen.  Dat leek me wel handig en dus  ben ik op een dag maar eens aan de grote tafel gaan zitten om dat varkentje eens even serieus  te wassen, ik heb nog getwijfeld of ik het aan een van de kinderen zou vragen maar nee, eerst zelf proberen. 

Ik heb ik weet niet hoeveel gegevens ingevoerd, code hier, nummer daar, digid, scannen, patientnummer, enz. Pen en papier erbij om gebruikersnaam en wachtwoord meteen te kunnen noteren, de hele santekraam.

U voelt de bui natuurlijk al hangen; niet gelukt, helpdesk: er zijn nog .......wachtenden voor u. Geen geduld voor. De stoom kwam inmiddels al uit m'n oren. De hele procedure nog een keer doorlopen maar nee, de inlogcode kan maar 1 keer gebruikt worden. 🤬

Lang verhaal kort: geen account. 

Meevaller: ik hoef voor die vlek niet terug te komen dus voorlopig ook geen account meer nodig.😃

Ik ben wel blij met m'n nieuwe wachtwoordenboekje want ja, het zijn er zo langzamerhand zoveel geworden dat enige ordening wel wenselijk was. 

                                      Dat zoekt toch een stuk sneller.

                               Allemaal een goede, probleemloze dag 🙋‍♀️

P.s iemand wel eens van een ouderdomswrat gehoord? Ik niet maar ik heb er wel een. Schijnt geen kwaad te kunnen, hoort blijkbaar ook bij het "older" worden. 🤔

4 opmerkingen:

  1. Ik voel met je mee... al die account-toestanden. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel?!? Nou, vergeet het maar.
    Ik moet wel zeggen, ik ben gestopt met accounts aanmaken tenzij het echt-helemaal-compleet-en-totaal-onvermijdelijk is. Ik gooi het op mijn leeftijd: "Ik kan dit niet meer bijhouden" (zogenaamd dan, hé). En: "Stuur het me maar per post." Soms werkt het!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar bewaar je je ww boekje? in de kluis? want ik worstel ook nog steeds met dat probleem. Heb ze nu uitgeprint en in de kluis en in beveiligd word document.
    Ik heb diverse ouderdomswratten, een paar grote tussen mijn haar. Maar twee in gezicht en die wil ik toch echt weghebben. Komende week eens informeren waar dat kan want de dermatoloog heeft hem al eens weggekrabt maar kwam terug en die vind ik echt lelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb nog zo'n gaaf huidje....(oke, wat rimpeltjes)..
    geen probleem om een account aan te maken, bij mn huisarts vind ik het best handig om van tijd tot tijd mn dossier te kunnen bekijken. En er wordt toch meestal/altijd gevraagd of het wachtwoord bewaard moet worden, vind ik handig. Maar ik doe alles via internet, dus wil ik wel "bij" blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een wachtwoordenboekje, dat vind ik een goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen