zaterdag 5 november 2022

Een raar gevoel.

 Hebben jullie dat nou ook? Dat je steeds achterdochtiger word?

Je wordt continue gewaarschuwd; kijk wie er voor de deur staat, klik niet op linkjes, de bank stuurt geen sms'jes en belt niet op, laat geen vreemde mensen binnen ook al moeten ze nog zo nodig naar de wc. etcetera.

M'n dochter kreeg laatst, toen ik daar was om een verjaardag te vieren,  een appje: ' hoi mam, zo stom, ik ben m'n telefoon kwijt en heb nu een nieuw nummer' enz. Gelukkig zaten haar kinderen gewoon aan tafel dus was het meteen duidelijk dat het een oplichter was maar als die kinderen nou eens niet thuis waren geweest? Ik denk dat ze wel zo slim geweest zou zijn om er niet in te trappen, maar toch.

Zoals ik al zei: je wordt steeds achterdochtiger en vertrouwd niemand meer, zo jammer.

Van de week moest ik naar de stomerij, ik kom eigenlijk nooit bij een stomerij maar nu wilde ik een dekbed laten stomen. Ik wist dat er bij mij in de buurt  een grote zat dus hup daar naar toe. Toen ik daar aan kwam zag ik met grote letters op de gevel staan:  De enige Chinese stomerij in de stad.

Huh? Chinese? Wat betekent dat? Waarom staat dat er zo expliciet bij? Kun je hier ook eten bestellen? Het zag er uit als een gewone wasserij/ stomerij.

Toen ik binnen stapte zag ik het volgende bordje:  Wij hebben geen pin.

Huh? In deze tijd geen pin? Zelfs marktkooplui hebben tegenwoordig  een pinapparaat en deze grote stomerij niet?  Raar!

Het enige wat ik kon bedenken was: Wat is dit nou weer voor witwasserij? 🤣 (En dan bedoel ik niet de was en de kleding aldaar aanwezig.😂)  én wil ik daar wel aan meewerken?



Maar ja, ik wilde wel graag dat dekbed gestoomd hebben en dus werkte ik maar mee, maar dan  moet ik er wel aan denken dat als ik het weer op ga halen dat ik contant geld mee neem en dat is toch een beetje een raar gevoel.

Allemaal een goede, fris gewassen  dag.💁

2 opmerkingen:

  1. Ik ga zo douchen en haar wassen, dat doe ik maar een maal per 10 dagen. Dus ga zo fris gewassen aan de dag beginnen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg wantrouwend ben ik niet. Oplichters zijn er altijd geweest en nu maken ze gebruik van de moderne middelen.
    Gezond verstand gebruiken dan kom je al een eind.
    Ik zie wel vaker bij, niet alleen dhinese, winkels een bordje met ‘alleen contante betalingen’
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen