zaterdag 3 februari 2024

Dagboek.

 Deze agenda heb ik gisteren gekocht. Een maand te laat maar ach.

Sinds ongeveer een jaar houd ik een dagboek bij, elke avond voor het slapen gaan, nou ja voor het slapen gaan? ik heb altijd een heel ritueel voor ik ga slapen, eerst in m'n dagboek schrijven, dan even lezen en dan nog even naar een podcast luisteren waarvan ik dan meestal alleen de intro hoor omdat ik dan al in slaap ben gevallen.

Volgens de psychologie docent is het verstandig om een dagboek bij te houden, om dingen van je af te schrijven en zijn tip was ook om dan drie dingen op te schrijven waarvan je blij bent geworden of die goed gegaan zijn die dag, of zoiets, dat laatste deed ik niet maar ik ben wel van plan om dat ik deze agenda wel te gaan doen of in ieder geval te proberen.

Daarom ben ik deze  agenda begonnen bij 2 februari, die dag dat ik naar de markt was geweest en koffie had gedronken en een boek voor mezelf had gekocht (vergeten te melden in vorige blog, Ik vond wel dat ik een goede  dag had gehad maar toen Jenneke in een reactie achter elkaar opsomde wat ik die dag allemaal voor leuks had gedaan realiseerde ik me pas echt dat het eigenlijk een hele erge leuke dag was geweest en dat ik goed voor mezelf had gezorgd. Dus dat waren zomaar ineens allemaal leuke dingen om op te schrijven.

Het viel nog niet mee om een agenda te vinden die per dag 1 bladzijde heeft, de meeste agenda's hebben meerdere dagen per bladzijde en het uiterlijk sprak me ook aan, lekker simpel en eenvoudig en met een lintje zodat je niet hoeft te zoeken waar je gebleven bent. Helemaal blij mee dus dat kan ook opgeschreven worden.😀

Dus ja, zo blijf je bezig.

Allemaal de groetjes van deze kant.🙋


3 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om een agenda als dagboek te gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is voor mij een insprerend blogje. Ik raak erdoor gestimuleerd om ook dagelijks 3 dingen op te schrijven waar ik blij van wordt als tegenwicht op al het negatieve nieuws.
    Dank hiervoor, Johanna


    BeantwoordenVerwijderen
  3. sinds 2010 (mijn pensioen) gebruik ik de agenda van Bekking en Blitz. Ook elke dag 1 bladzijde, hij bevalt prima. Koop hem bij Bol .com. Ben erin gaan schrijven hoe het met mn man ging toen hij nog thuis woonde, en later toen hij uit huis was. En nu koop ik hem nog steeds en schrijf er van alles in, hoe mn dag was, wie er komt, afspraken, nou ja wat je zo in een agenda schrijft. En leuk om weer eens terug te lezen na een aantal jaren.

    BeantwoordenVerwijderen